Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Ceremonia Za?lubin Ich Kr?lewskich Mo?ci.

Zaczęty przez Don Lorenzo de Medici, Sobota, 4 Mar 2014, 18:47:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Doña Leonor Catalina de M?dici

Markosie, przyjmij t? obr?czk? jako znak mojej mi?o?ci i wierno?ci.
Doña Leonor Catalina de M?dici - Catal?n

Cesare Francesco de Medici

Wyrazili?cie wsp?ln? wol? zawarcia zwi?zku ma??e?skiego. W imieniu Ko?cio?a Rotryjskiego og?aszamy was m??em i ?on?. Oby?cie ?yli w szcz??ciu i mi?o?ci. Tego Wam ?yczymy i z serca b?ogos?awimy!

Kardyna? ?wi?tego Ko?cio?a Rotryjskiego
Infant Skarlandzki
Biskup Walencji
Ksi??? Andory

x. Guliano Montini

CytatPo zako?czeniu mszy ?wi?tej nowo?e?cy powstaj? ze swych miejsc. Rozbrzmiewa Marsz Weselny Mendelsona. Wicekr?l Markos ujmuje pod rami? kr?low? Eleonor? i razem zmierzaj? powolnym krokiem w kierunku wyj?cia. Id?c, pozdrawiaj? skinieniami zebranych go?ci, swoich przyjaci??, rodzin? i rodak?w.

Kiedy tylko opuszczaj? katedr?, t?um podnosi g?os. Wszyscy krzycz? na cze?? m?odej pary: „Vivat reina Eleonora y rey consorte Marcos!”, „Vivat Avrivasil Markos i vasilja Eleonora!” M?oda para macha do t?umu, pozdrawiaj?c zebranych tak?e skinieniami g?owy. Oboje u?miechaj? si?, powoli zmierzaj?c czerwonym dywanem w kierunku powozu, oczekuj?cego na jego ko?cu. Zaprz??ony jest w cztery konie, dwie ?nie?nobia?e klacze i dwa smoli?cie czarne rumaki. M?oda para wsiada do powozu, kt?ry rusza nieco do przodu. Jego miejsce zajmuje kolejny, nieco wi?kszy, zaprz??ony w jedn? par? koni, przeznaczony dla krewnych nowo?e?c?w, kt?rzy pod??ali tu? za nimi od wej?cia do katedry.

Kiedy rodzina zajmuje drugi pow?z, pierwszy z nich rusza. Natychmiast otacza go obstawa reprezentacyjnego oddzia?u konnych Caballeros, odzianych w tradycyjne pancerze ozdobne i uzbrojonych w miecze. Ca?y orszak rusza w rytmie hymn?w i marsz?w wygrywanych przez orkiestr? wojskow?, przez ulice miasta zmierzaj?c do Pa?acu. Na ca?ej trasie przejazdu oczekuje rozentuzjazmowany t?um, wiwatuj?c na cze?? m?odej pary.

Ca?y orszak zatrzymuje si? dopiero przed wej?ciem do Pa?acu. ??cz?ce si? rodziny opuszczaj? pojazdy i wchodz? do Pa?acu.

Osama bin Ramzani

Wspania?a uroczyto??. M?odej parze ?ycz? szcz??cia na nowej drodze ?ycia. Wasze Kr?lewskie Mo?ci prosz? przyj?? ode mnie w darze ten o to wspaniale zdobiony Jatagan z mojej prywatnej kolekcji. Niech on zapocz?tkuje wsp??prac? pomi?dzy naszymi Ojczyznami.

(-) Jego Su?ta?ska Mo?? Osama bin Ramzani
Su?tan Federacji Al Rajn
Jego Wysoko?? Su?tan Senior Federacji Al Rajn
------
Ajatohmedei al-Uzma
Naczelny Kartograf Kraju

Markos apo Zep

Dzi?kujemy Waszej Wysoko?ci z ca?ego serca - i zapraszam w imieniu w?asnym i ma??onki do Pa?acu na uczt? :)

/-/ Marcos Paulos V?ctorez de Zep
Rey consorte de Scarlaña

Don Lorenzo de Medici

Ksi???-Kardyna?
/-/Don Lorenzo I Pedro de Medici
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña
cardenal camarlengo etc, etc.