Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Kilka propozycji

Zaczęty przez Luis Blanco, Wtorek, 6 Gru 2011, 17:28:17

Poprzedni wątek - Następny wątek

Luis Blanco

Mam na pocz?tek kilka propozycji dotycz?cych Skarlandu:
1. Praktycznie nie istniej? Si?y Zbrojne. Sam m?g?bym si? nimi zaj??, ale chyba dopiero po otrzymaniu obywatelstwa (jeszcze nie mog?, ale chc? je otrzyma? jak najszybciej). Proponowa?bym stworzenie 4 rodzaj?w wojsk:
Si?y Zbrojne Skarlandu(Fuerzas Armadas Skarland*):
-Kr?lewskie Si?y L?dowe (Ej?rcito de tierra**)
-Kr?lewska Marynarka Wojenna (Armada Skarland*)
-Kr?lewskie Si?y Powietrzne (Ej?rcito del Aire**)
-Gwardia Kr?lewska (Guardia Real)
* - nie wiem jak si? b?dzie odmienia? Skarland po skarlandzku
** - w t?umaczeniu powinno by? "Kr?lewskie", ale nie by?em pewien t?umaczenia wi?c zostawi?em takie, ?eby nie pope?ni? b??du

2.Liga pi?karska. Z tego co widz? to na pomys?ach si? sko?czy?o. Wi?kszo?? lig z tego co wiem jest robiona w grze Xpert Eleven. Mo?emy przecie? sami stworzy? lig? z?o?on? z min. 8 zespo??w, albo po prostu wsp?lnie z Francj? z kt?r? chyba mamy dobre stosunki i kt?ra chyba te? nie ma ligi.
3.Rozrywka na forum. Dlaczego na forum nie ma specjalnego oddzia?u przeznaczonego na rozrywk?? To chyba nie jest zbyt trudne. Jest chyba par? takich temat?w, ale porozrzucanych. Po prostu chodzi mi o to, ?eby z??czy? te tematy i stworzy? jeszcze kilka swobodniejszych na kt?rych mo?na by by?o pisa? kawa?y itp.

Jak macie jakie? w?tpliwo?ci lub pytania to pyta?  ;)
(-) Luis Blanco
-alkad Tossa de Mar
-cz?onek Kortez?w Generalnych

Norbert I Catalan

Z Francj? nie ??cz? nas w tej chwili przyjazne relacje. Co do samej ligi to nie widz? przeciwwskaza? do jej utworzenia. Co do si? zbrojnych to s? one rozdzielone na wojska l?dowe (w tym Gwardi? Kr?lewsk?), powietrzne, marynark? i oddzia?y MSW (Gwardia Cywilna)

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Luis Blanco

A przepraszam, nie zauwa?y?em, ?e zerwali?cie umow? z Francj?. Wi?c na razie czekam, ?eby z?o?y? obywatelstwo.
(-) Luis Blanco
-alkad Tossa de Mar

Mar?a

Cytat: "Luis Blanco"* - nie wiem jak si? b?dzie odmienia? Skarland po skarlandzku

Ja bym tutaj uku?a wyra?enie o nieco odmiennej konstrukcji, ni? Skarland. Obecna nazwa ma charakter raczej germa?ski, szczeg?lnie w zwi?zku z cz?stk? "-land". My?l?, ?e Scarla?a brzmia?oby lepiej i mia?o mi?e brzmienie podobne do Espa?a.

Cytat: "Luis Blanco"** - w t?umaczeniu powinno by? "Kr?lewskie", ale nie by?em pewien t?umaczenia wi?c zostawi?em takie, ?eby nie pope?ni? b??du

Kr?lewski to po hiszpa?sku real ;)

Cytat: "Luis Blanco"A przepraszam, nie zauwa?y?em, ?e zerwali?cie umow? z Francj?. Wi?c na razie czekam, ?eby z?o?y? obywatelstwo.

?adna umowa nie zosta?a zerwana p?ki co.

Andreas

Mo?na by zrobi? zbieranin? z r??nych pa?stwa, kt?re nie maj? ligi i utworzy?. Chocia? z tego co pami?tam to min. musi by? 4 oraz aby dzia?a?a reprezentacja te? musi by? 4 dru?yny.
Co do si? zbrojnych pomys? w porz?dku. Fajnie, ze jest kto? ch?tny si? tym zaj??, nawet stworzy? same fundamenty, ale ?eby by?o. Bo w ko?cu co to za pa?stwo bez armii ?
Pomys? nr. 3 - popieram
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Luis Blanco

Cytat: "Mar?a"Kr?lewski to po hiszpa?sku real ;)
Chodi?o mi o ca?? nazw?, kt?rej nie jestem pewien. Praktycznie nie znam hiszpa?skiego  :?  :D
Dzi?ki za poparcie  ;)
(-) Luis Blanco
-alkad Tossa de Mar

Mar?a

Kr?lewskie Si?y L?dowe -> Ej?rcito Real de Tierra
Kr?lewska Marynarka Wojenna -> Armada Real de Scarla?a
Kr?lewskie Si?y Powietrzne -> Ej?rcito Real del Aire

Norbert I Catalan

Co do nazwy Scarla?a to bardzo mi si? ona podoba  :D Od dawna zastanawia?em si? nad propozycj? zmiany nazwy pa?stwa na bardziej hiszpa?sk? nazw? a tak mamy nazw? Skarland z jej hiszpa?skim t?umaczeniem.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Mar?a

Ciesz? si?, ?e moja propozycja si? podoba :D