Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Bal kr?lewski, Pa?ac de Oriente, 7-lecie Imperium

Zaczęty przez Don Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba, Piątek, 27 Mar 2015, 20:16:12

Poprzedni wątek - Następny wątek

Daniel von Witt

Bardzo wielu Internat?w wraz z swoimi wirtualnymi ojczyznami odcisn??o swoje ?lady w Mikro?wiecie. Najstarsi spo?r?d nas widzieli dziesi?tki, je?li nie setki r??nych pa?stw. Poznali, mieli do czynienia lub s?yszeli o setkach, je?li nie tysi?cach mikronaut?w. Byli w?r?d nich r??ni ludzie, buduj?cy jak i burz?cy znany nam w wirtualu ?wiat. Do tych, kt?rzy zbudowali co? wyj?tkowego, warto?ciowego i z ca?? pewno?ci? ponadczasowego nale?eli budowniczowie Skarlandu, dzi?ki czemu dzisiaj mog? cieszy? si? wraz z Wami Kochani Skarlandczycy, mi?o?ciwie Wam panuj?c? Jej Kr?lewsk? Mo?ci? Eleonor? I, Regentem Imperium Jego Kr?lewsk? Wysoko?ci? Carlosem Lorenzo oraz wszystkimi przyby?ymi Go??mi z si?dmej rocznicy istnienia Skarlandu.

Skarland, dzisiaj Imperium! Pami?tamy jednak, ?e pod wielu wzgl?dami Wasza monarchia nieustannie si? przeobra?a?a, przechodz?c z jednego stadia w kolejne, wedle intencji prawdziwych tutejszych patriot?w – na pewno w lepsze. Zdarza?y si? r?wnie? kryzysy wewn?trzne i powa?ne zagro?enia zewn?trzne, jednak Wasza Ojczyzna zawsze wychodzi?a z nich zwyci?ska, silniejsza oraz bogatsza o do?wiadczenia, kt?re by?y przyczynkiem do dalszej poprawy konstrukcji Waszej pa?stwowo?ci – tak, by w przysz?o?ci nie mog?a ju? si? chwia? tak jak wcze?niej. Kr?lestwo Dreamlandu obserwuje dokonuj?ce si? w Imperium zmiany. Obserwuje i jest pe?ne podziwu, dlatego moja rado?? z obecno?ci tutaj jest potr?jna! Zar?wno Korona Dreamlandzka, Rz?d Jego Kr?lewskiej Mo?ci Marcina I Miko?aja przeze mnie reprezentowany jak i moi rodacy pragn? przekaza? Jej Kr?lewskiej Mo?ci i Narodowi Skarlandzkiemu g??bokie wyrazy uznania, gratulacje z okazji dzisiejszego ?wi?ta oraz ?yczenia dalszego rozkwitu i pomy?lno?ci Imperium, Jego Obywatelom wspania?ego ?ycia i spe?nienia w Jego wsp??tworzeniu, a nam wszystkim, by?my spotykali si? tutaj ka?dego kolejnego roku.

Dreamland ?wi?tuje razem z Wami!

(-) Daniel markiz von Witt
Premier Rz?du Jego Kr?lewskiej Mo?ci Marcina I Miko?aja

Juan Bautista Aldobrandini

Corrida to dla mnie zbyt brutalne Wasza Ksi???ca Mo??. Ja wyznaj? nauk? ?w. Franciszka, ?e ka?de zwierz? to nasz mniejszy Brat. Za to zapraszam do auli Senatu Kr?lewskiej Akademii Skarlandu, gdzie trwa inauguracja uczelni oraz uroczysto?? nadania Jej Arcychrze?cija?skiej Mo?ci tytu?u "Doktora Honoris Causa".
Juan Bautista kardyna? Aldobrandini FSSPA

Hrabia Bergamo
Rektor Kr?lewskiej Akademii Skarlandu, Uniwersytetu Rotryjskiego oraz Profesor prawa

Carlos Lorenzo de Medici y Zep

Go?cie bawi? si? w najlepsze! Orkiestra utrudzona gra na zmian? utwory szybkie i wolne, daj?c czas do odpoczynku go?ciom przy sto?ach zape?nionych potrawami z r??nych cz??ci Imperium. Bawi?cy si? mog? tak?e skosztowa? wspania?e trunki przywiezione z Wielkiego Ksi?stwa Toskanii.

Jego Wielkoksi??eca i Katolicka Mo??,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,
Kr?l-M?czennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Don Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba

Cytat: Juan Bautista della Popoly w Piątek, 27 Mar 2015, 22:27:53
Corrida to dla mnie zbyt brutalne Wasza Ksi???ca Mo??. Ja wyznaj? nauk? ?w. Franciszka, ?e ka?de zwierz? to nasz mniejszy Brat. .

Faktycznie Ekscelencjo, corrida to do?? krwawy sport i odradzam ogl?dania osob? wra?liwym na takowe widowiska.Ale trzeba pami?ta?, ?e corrida jest naszym "sportem" narodowym i niegdy? nawet kr?lowe brali w niej udzia?. Ale Ekscelencji polecam relaks, prosz? pos?ucha? muzyki, napi? si? wina i porozmawia? z go??mi :)
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Juan Bautista Aldobrandini

Z mi?? ch?ci? to uczyni?. I dzi?kuj? Profesorze za wspania?y wyk?ad, kt?ry pozwoli? pozna? cz??? historii Imperium.
Juan Bautista kardyna? Aldobrandini FSSPA

Hrabia Bergamo
Rektor Kr?lewskiej Akademii Skarlandu, Uniwersytetu Rotryjskiego oraz Profesor prawa

Prosz? bardzo Ekscelencjo. To ja dzi?kuj? Ekscelencji za zaanga?owanie i wk?ad w rozw?j Kr?lewskiej Akademii Skarlanu. Wierz?, ?e Kr?lewska Akademia b?dzie idealnym motorem aktywno?ci i chwalebnie zapisze si? w historii Imperium. Mam r?wnie? dla Dostojnych niespodziank?. Ksi?stwo Sarmacji chwali emisj? znaczku pocztowego " Imperium Skarlandu"

Don Alberto de Orange-Nassau

Corrida to pi?kny, m?ski sport, bardzo widowiskowy i spektakularny. Pami?ta? te? nale?y, i? dzielny byk, dzi?ki ?asce widowni mo?e zosta? oszcz?dzony.

Wspania?e widowisko, ?wietna organizacja i niesamowite wra?enia. Organizacja dzisiejszych obchod?w zas?uguje na pochwa??, jak r?wnie? wspania?e toska?skie wino.

Albert W. van Oranje-Nassau
ksi??? Niderland?w, Oranii, Nassau i Mediolanu, hrabia Cremony, Pawii i Mantui, Ksi??? Ora?ski

W imieniu Imperium, dzi?kuj? Waszej ?wi?tobliwo?ci. Obecno?? Waszej ?wi?tobliwo?ci jest dla nas szczeg?lna i ?wiadczy o przyja?ni mi?dzy naszymi pa?stwami. Faktem jest, ?e Ko?ci?? Rotryjski d??y ku odbudowie swojej pozycji. Jako Pierwszy Sekretarza Stnu do?o?? wszelkich stara? by wspom?c Wasz? ?wi?tobliwo?? w odbudowie ?wi?tej Matki Ko?cio?a.

Don Alberto de Orange-Nassau

Dzi?kujemy Waszej Ksi???cej Mo?ci za t? deklaracj?. Wierzymy, i? przyja?? ze Skarlandem, i Rodami de Medici i C?rdoba, przysporzy obu stronom wiele korzy?ci.
Albert W. van Oranje-Nassau
ksi??? Niderland?w, Oranii, Nassau i Mediolanu, hrabia Cremony, Pawii i Mantui, Ksi??? Ora?ski

Piotr Konstanty Petrowicz

Podarowana przez Kr?lestwo Agurii fregata z samego rana wp?yn??a do portu w Walencji i zacumowa?a u nabrze?a. Jego Kr?lewska Mo?? Piotr II Konstanty osobi?cie uczestniczy? w ceremonii przekazania okr?tu, podczas kt?rej podniesiono na fregacie bander? Imperium Skarlandu. Po zako?czeniu ceremonii kr?l opu?ci? Walencj? powracaj?c do Agurii.

Piotr Konstanty Petrowicz Catalan

Konstantinos Mikisigos

Wasza Arcychrze?cija?ska Mo??,
Wasze Kr?lewskie Mo?cie,
Wasze Ekscelencje,
Kochani Skarlandczycy,

7 lat to pi?kny czas. To epoka wielu donios?ych chwil w ?yciu niejednego Skarlandczyka. Wiem doskonale, ?e Skarland mia? wiele chwil niepokoju, ale podni?s? si?, powsta? z kolan i kroczy ku ?wietlanej przysz?o?ci. Jeszcze dwa lata temu obce pa?stwa pr?bowa?y swoje jarzmo narzuci? na ziemie nale??ce do Skarlandu, ale dzi? po przelaniu tylu kropli krwi Skarland jest stabilnym i rozwijaj?cym si? krajem, gdzie gruzy niespokojnych dni i nocy pochowano i wzniesiono fundamenty bezpiecze?stwa oraz stabilno?ci. To wszystko dzi?ki Jej Arcychrze?cija?skiej Mo?ci, kt?ra mn?stwo pracy w?o?y?a w rozw?j w?asnego Imperium. Bez niej by? mo?e nie by?oby dzi? nas tutaj, lecz to jej zas?uga jest w tym, ?e mo?emy by? tu i podziwia? dynamiczny post?p Skarlandu. To tak?e zas?uga wielu rodak?w Imperatorki, kt?rzy wsparli j? w odbudowie pa?stwa. To tak?e zas?uga ca?ej Skarlandzkiej Rodziny Imperialnej. Warto wspomnie? i r?wnie? gratulacje z?o?y? rzeczywistemu Ojcu Skarlandu, Jego Kr?lewskiej Wysoko?ci Kr?lowi Norbertowi. By? mo?e, gdyby nie jego uparty charakter i niez?omno?? to Skarland podzieli?by los wielu kraj?w, kt?re wydawa?o si?, ?e jak s? dzi? to jutro te? b?d?, a ich ju? nie ma. Pami?tajmy, ?e Kr?l Norbert du?o dobrego uczyni? i nie powinni?my zapomina? o tym. My w Surmenii z dum? i zadowoleniem przyjmujemy stabilno?? naszego Brata z innego kontynentu. Przysz?o?? pokazuje, ?e bez Skarlandu nie b?dzie Vaarlandu, a bez stabilnego Skarlandu nie b?dzie tak wielu owoc?w, kt?re ten kraj w tak kr?tkim czasie osi?gn??.

Skarlandczycy, te felicito siete años! Me gustar?a que los pr?ximos 7 años! Vamos a conocer de nuevo en 2022!

Konstantinos Mikisigos,
Archont Kr?lestwa Surme?skiego