Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Bal z okazji za?lubin Fernanda i Cataliny d'Este y C?rdoba

Zaczęty przez Carlos Lorenzo de Medici y Zep, Niedziela, 19 Kwi 2015, 20:30:09

Poprzedni wątek - Następny wątek

Carlos Lorenzo de Medici y Zep

Bal z Okazji Za?lubin
Fernanda Alvareza i Cataliny d'Este y C?rdoba

W Sali Balowej orkiestra rozpocz??a gra? weso?e ta?ce, a t?umy go?ci zacz?li sk?ada? ?yczenia i dawa? upominki M?odej Parze.
Jego Wielkoksi??eca i Katolicka Mo??,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,
Kr?l-M?czennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Juan Bautista Aldobrandini

Jego Eminencja Juan Bautista kardyna? Aldobrandini w stroju ch?rowym wraz z us?uguj?cymi pacho?kami nios?cymi podarunek, zbli?y? si? do Nowo?e?c?w i rzek?:

Cytat

Droga M?oda Paro!

Sk?adam Wam serdeczne gratulacje z okazji zawarcia ma??e?stwa! Dzi?kuj? za zaproszenie na uroczysto?ci, jestem bardzo rad, ?e mog?em by? z Wami w tym szczeg?lnym dniu. Chcia?bym w tym momencie przytoczy? s?owa ?wi?tego Paw?a z Listu do Efezjan, kt?re idealnie opisuj? szcz??liwe ma??e?stwo:

"Ulegaj?c jedni drugim w boja?ni Chrystusowej. ?ony, b?d?cie uleg?e m??om swoim jak Panu, Bo m?? jest g?ow? ?ony, jak Chrystus G?ow? Ko?cio?a, cia?a, kt?rego jest Zbawicielem Ale jak Ko?ci?? podlega Chrystusowi, tak i ?ony m??om swoim we wszystkim. M??owie, mi?ujcie ?ony swoje, jak i Chrystus umi?owa? Ko?ci?? i wyda? za? samego siebie, Aby go u?wi?ci?, oczy?ciwszy go k?piel? wodn? przez S?owo. Aby sam sobie przysposobi? Ko?ci?? pe?en chwa?y, bez zmazy lub skazy lub czego? w tym rodzaju, ale ?eby by? ?wi?ty i niepokalany. Tak te? m??owie powinni mi?owa? ?ony swoje, jak w?asne cia?a. Kto mi?uje ?on? swoj?, samego siebie mi?uje. Albowiem nikt nigdy cia?a swego nie mia? w nienawi?ci, ale je ?ywi i piel?gnuje, jak i Chrystus Ko?ci??, Gdy? cz?onkami cia?a jego jeste?my. Dlatego opu?ci cz?owiek ojca i matk?, i po??czy si? z ?on? swoj?, a tych dwoje b?dzie jednym cia?em. Tajemnica to wielka, ale ja odnosz? to do Chrystusa i Ko?cio?a. A zatem niechaj i ka?dy z was mi?uje ?on? swoj?, jak siebie samego, a ?ona niechaj powa?a m??a swego." (Efez. 5,21-33 BW)

Przyjmijcie ode mnie ten skromny podarunek - o?tarzyk domowy, jako prezent od skarlandzkiego Prymasa i rotryjskiego duchownego:

Z serca Wam b?ogos?awi?: In nomine Patris + et Filii et Spiritus Sancti!

(-) Juan Bautista kardyna? Aldobrandini
Arcybiskup Walencji
Prymas Imperium Skarlandu

Po tych s?owach kardyna? sk?oni? si? lekko Nowo?e?com i ust?pi? miejsca nast?pnym go?ciom.
Juan Bautista kardyna? Aldobrandini FSSPA

Hrabia Bergamo
Rektor Kr?lewskiej Akademii Skarlandu, Uniwersytetu Rotryjskiego oraz Profesor prawa

Konstantinos Mikisigos

Kochana C?reczko i Kochany Zi?ciu!

Pragniemy Wam z?o?y? serdeczne gratulacje z racji zawarcia ma??e?stwa. Za?o?enie rodziny to obowi?zek i wielkie trudy oraz pomy?lno?ci ?ycia codziennego. Moje Kochane Dzieci bardzo si? ciesz?, ?e Wasza mi?o?? kwitnie, a dzi? dali?cie temu ?wiadectwo. Wraz z mam? cieszymy si? Waszym szcz??ciem. Wzruszyli?my si?, gdy og?oszono Was m??em i ?on?. Niech B?g B?ogos?awi Wasz Wspania?y Zwi?zek, a tak?e ?yczymy Wam dzieci.

Mama i Tata

Pragn? Tobie Najcudowniejsza Katarzyno podarowa? diadem ksi???cy.

z kolei Drogiemu Ferdynandowi szabl? surme?skiego rycerstwa z XVI wieku

oraz Wam Obu 100 milion?w gon?w surme?skich na konto.

Karolina

M?oda Paro, Wasze Ekscelencje!

Dzi?kuj? najpierw za zaproszenie na ?lub. To strasznie mi?e, i c??, ceremonia by?a wzruszaj?ca. W imieniu swoim, jak i Ksi?stwa Sarmacji, pragn? serdecznie pogratulowa? wst?pienia w zwi?zek ma??e?ski i ?ycz? samych mi?ych chwil na nowej drodze ?ycia.

W prezencie za? pragn? przekaza? par? beczu?ek najprzedniejszego sarmackiego miodu. Mam nadziej?, ?e jego smak b?dzie Wam przypomina? o Sarmacji i zach?ci do odwiedzenia kiedy? naszych stron :)

Czcigodni Nowo?e?cy!

To by?a jedna z pi?kniejszych chwil dla Imperium, kiedy powiedzieli?cie sobie sakramentalne "tak". Antoine de Saint-Exup?ry powiedzia? kiedy?, ?e "Dobrze widzi si? tylko sercem. Najwa?niejsze jest niewidoczne dla oczu." ?ycz? Wam tego, aby?cie zawsze na siebie patrzeli w?a?nie sercem i by Wasza mi?o?? by?a w?a?nie do ?mierci. Pragn? Wam w swoim imieniu przekaza? skromny prezent: zegar okryty czystym z?otem, podobno "szcz??liwi czasu nie licz?". :)

(-) Su Alteza Real Carlos Lorenzo de Medici y Zep
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,

A teraz Drodzy Go?cie Weselni zapraszam do ?wi?towania tak wspania?ej uroczysto?ci jak ?lub! Sto?y s? suto zastawione, orkiestra gra r??ne pie?ni, s?u?ba otworzy?a w?a?nie ogrody Pa?acu Ksi???cego do przechadzek. Prosz? si? bawi? ca?? noc!

Hrabia Bergamo
Rektor Kr?lewskiej Akademii Skarlandu, Uniwersytetu Rotryjskiego oraz Profesor prawa

Doña Leonor Catalina de M?dici

Wasze Ksi???ce Mo?cie,

Ogromn? rado?ci? jest dla nas ?lub naszego Granda, kt?ry w jak?e pi?knej ceremonii u?wietni? stan szlachecki wst?puj?c w zwi?zek ma??e?ski z hrabin? Catalin?. ?yczymy Wam du?o szcz??cia i wszelkiej pomy?lno?ci. Prosz? przyj?? te oto podarki, koli? z brylantami dla ksi??nej Cataliny i szabl? inkrustowan? z?otem i srebrem dla Ksi?cia Fernando Alvareza.

Doña Leonor Catalina de M?dici - Catal?n

Tomasz Ivo Hugo

Drodzy Nowo?e?cy!
Wasze Ekscelencje!

Dzi?kuj?c za zaproszenie na Wasze za?lubiny, chcia?bym w imieniu swoim, jak i Narodu Sarmackiego przekaza? na Wasze r?ce gratulacje z okazji zawarcia zwi?zku ma??e?skiego.

?ycz? Wam ?ycia us?anego r??ami i opartego na wzajemnym poszanowaniu Partner?w. Niechaj los nie posk?pi Wam szcz??cia i codziennych rado?ci. Niech spe?ni? si? wszystkie Wasze ?yczenia, a wsp?lna droga nigdy si? nie ko?czy i ka?dego dnia zaskakuje czym? nowym.

Don Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba

Dostojni Go?cie,

w imieniu w?asnym i mojej pi?knej ma??onki dzi?kuj? za tak liczne przybycie i wspania?e prezenty. Dzi?kuj? r?wnie? Jego Kr?lewskiej Wysoko?ci Don Carlosowi za przygotowanie tak wystawnej ceremonii oraz balu w Pa?acu Ksi???cym w Escorial.
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Leonardo Mario della Popoly

Tak wi?c do sali wkroczy? zaproszony przez Jego Kr?lewsk? Wysoko??, Jego Ekscelencja abp. Leonardo Mario della Popoly, Biskup Trydentu.

Gratuluj? Wam M?oda Paro tego prze?wietnego dla was wydarzenia. Przyjmijcie ode mnie t? z?ot?, emaliowan? solniczk? na pami?tk? tego wa?nego dla Was dnia, kt?rym jest "po??czenie si? w jednego ducha i w jedno cia?o".

Je?li pozwolicie Cantores Lateransis przy??czy si? do muzyk?w imperialnych i pocznie gra? na cze?? M?odej Pary :)

Leonardo Mario kardyna? Castiglioni

Ksi??? Parmy, Hrabia Bolonii i Rimini, Pan Ziemi Lecce, Kardyna? Biskup ?wi?tego Ko?cio?a Rotryjskiego, Kamerling ?wi?tej Stolicy,
Dyrektor Zak?adu Prawa Rotryjskiego na UP, Gubernator Pa?stwa Ko?cielnego Rotria, Herold Wielki,
Prymas Demokracji Surme?skiej

Konstanty Jerzy Michalski

Wasze Ksi???ce Mo?cie,

Sk?adam serdeczne ?yczenia z okazji tak wielkiego wydarzenia w v-?yciu! ?ycz? powodzenia, ochrony przed realioz?, zgody ma??e?skiej i szcz??cia na nowej drodze v-?ycia. Jako prezent ofiarowuj? wam stare wazy z okresu wczesnego Armina i p??nego Emila Potockiego, zapas najlepszej biale?skiej herbaty na kilka lat, ale r?wnie? zastaw? sto?ow? i dzbanki, z kt?rych s?ynna jest Bialenia.

Z wyrazami estymy,

Lord Konstanty Jerzy Michalski,
Prezydent Republiki Biale?skiej

Gdy tylko go?cie weselni sko?czyli si? posila? kolacj?, Jego Kr?lewska Wysoko?? Carlos zaprosi? wszystkich na dziedziniec ogrodowy Pa?acu, gdzie swe miejsce zaj??a ju? Orkiestra wraz Cantoresami i gdzie odb?dzie si? dalsza cz??? zabawy. Jako pierwszy do ogrodu schodzi Jego Ksi???ca Mo?? Fernando z ma??onk? Catalin?, rodzina nowo?e?c?w, dalej za? zaproszeni go?cie. Przy przygotowanych sto?ach znajdziemy rozmawiaj?ce g?owy pa?stw, za? przy podniesieniu gdzie gra orkiestra znajdziemy pary ta?cz?ce rozmaite ta?ce.

Felipe Miguel de Guzm?n

Wasze Ksi???ce Mo?ci, Drodzy nowo?e?cy.

Pragn? podzi?kowa? Wam serdecznie za mo?liwo?? wzi?cia udzia?u w tak donios?ym dla Was wydarzeniu. Chcia?bym tak?e z?o?y? Wam ?yczenia wszelkiej pomy?lno?ci na nowej drodze ?ycia. Oby ka?dy dzie?, kt?ry przyjdzie Wam razem sp?dzi? by? tak radosny i szczeg?lny jak dzisiejszy.

/-/Don Felipe Miguel de Guzm?n SJ,
hrabia Badajoz

Hrabia Bergamo