Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Witam ponownie!

Zaczęty przez Octavien I Catalan, Poniedziałek, 23 Mar 2012, 16:10:33

Poprzedni wątek - Następny wątek

Octavien I Catalan

Witam ponownie,

Chcia?bym napisa? kilka s??w na sw?j temat.

Mikronacje pozna?em jakie? 2 lata temu zim?. Pierwszym pa?stwem by?a Rotria gdzie zacz??em swoj? przygod? mikronacyjn? od studi?w czy te? r??nych stanowisk, kt?re pozwoli?y mi przygotowa? si? do pe?nienia p??niejszych funkcji. Potem przenios?em si? do Francji gdzie zosta?em wybrany prezydentem. We Francji r??nie si? dzia?o. Raz lepiej, raz gorzej. Og?lnie panuj?cy kryzys zmusi? mnie do dzia?ania i przyczyni?em si? do zmiany ustroju Francji. Tam te? zosta?em pierwszym kr?lem i na trwale zwi?za?em si? z rodem Catalan?w. Niestety ?ycie realne wa?niejsze ponad te mikronacyjne spowodowa?o, i? nar?s? kryzys w KF. Ust?pi?em z stanowiska daj?c sobie troch? wolnego. Teraz wracam nie wiem na ile.

Realnie ko?cz? w tym roku licencjat z ratownictwa medycznego. Cel na najbli?sze lata to medycyna ratunkowa i "czysta" medycyna.

Pozdrawiam,
Octavien I Catalan
Jego Kr?lewska Mo?? Octavien I Catal?n, z ?aski Bo?ej i przez Konstytucj?, Kr?l Senior Francji,  Ksi??e Skarlandu, Real Ciudad, Ju?rez, Santiago, Ksi??e Rzeczpospolitej Obojga Narod?w.

Mar?a

Witamy w domu. Medycyna ratunkowa? To interesuj?ce. Ale czemu nie wybra? pan wcze?niej "czystej" medycyny? Teraz b?dzie dwa razy wi?cej roboty na studiach.

Octavien I Catalan

By?o by za prosto. Moje zainteresowanie to w?a?nie medycyna ratunkowa i ratownictwo medyczne. "Czysta" medycyna da mi o wiele wi?cej mo?liwo?ci. W temacie ratownictwa medycznego w Polsce jest wiele do zrobienia. Nadal znajduj? si? osoby pracuj?ce w tym, kt?rzy traktuj? pogotowie jako transport do szpitala. Jest to jednak ostateczno?? gdy wszystko co mogli?my zrobi? na miejscu zrobili?my.
Jego Kr?lewska Mo?? Octavien I Catal?n, z ?aski Bo?ej i przez Konstytucj?, Kr?l Senior Francji,  Ksi??e Skarlandu, Real Ciudad, Ju?rez, Santiago, Ksi??e Rzeczpospolitej Obojga Narod?w.

Mar?a

Z medycyny to najbardziej poci?ga?a mnie psychiatria. O ratunkowej wiem tylko tyle, ile si? na kursie na prawo jazdy dowiedzia?am :P

Andreas

Witam krewniaka :)

?ycze mi?ego pobytu, pozdrawiam ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Octavien I Catalan

Witam WKM!

Je?li chodzi o kursy prawa jazdy. Tak naprawd? jest to nieefektywne. To namiastka pierwszej pomocy i na kursie na prawo jazdy o medycynie ratunkowej nie m?wi?. Nie jest to prosta dziedzina bo trzeba by? dobrym z wszystkiego tzn. interny, chirurgii, neurologii itd.

Je?li chodzi o psychiatri? to rozleg?a dziedzina. W ostatnim czasie mia?em zaliczenie z psychiatrii i powiem, ?e wiele jednostek chorobowych mi si? myli.

Mar?a

Z pewno?ci? jest to praca bardzo wymagaj?ca i odpowiedzialna. Niemniej psychiatra jest dla mnie poci?gaj?ca dlatego, ?e zawiera w sobie jak?? przewrotn? tajemnic?. Opisuje to, co siedzi w umy?le cz?owieka za pomoc? nieskomplikowanej matematyki.

Octavien I Catalan

Warto jeszcze doda?, ?e jest to coraz bardziej oblegana specjalizacja przez pacjent?w.

Mar?a

A tego to nie wiem. A propos, gdzie pan studiuje?

Octavien I Catalan

Przyczyn? wizyt jest szybkie tempo ?ycia jak r?wnie? zmieniaj?ca si? mentalno?? ludzi. Niekiedy nadal pokutuje teza, ?e do psychiatry chodz? czubki.
Nie chc? ujawnia? dok?adnej nazwy uczelni. Dodam jednak, ?e to pa?stwowa uczelnia.

Mar?a

C??, m?j znajomy leczy? si? u psychiatry w zwi?zku z zaburzeniami snu. Psychiatra tak?e mo?e by? pomocny przy terapii uzale?nie? ;)