Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

I posiedzenie Rz?du

Zaczęty przez Norbert I Catalan, Wtorek, 28 Lut 2012, 19:48:50

Poprzedni wątek - Następny wątek

Norbert I Catalan

To teraz niech swoje pomys?y przedstawi? Ministrowie Spraw Wewn?trznych i Obrony Narodowej.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Fabio Schr?der

Ja my?l?, ?e powinni?my zareagowa?, aczkolwiek sam, jako Minister Obrony Narodowej, raczej wykluczy?bym dzia?ania zbrojne. Nie chcia?bym, by dosz?o do konfliktu j?drowego pomi?dzy Skarlandem a Samund?, co sta?oby si? niew?tpliwie wyniszczaj?ce dla obu pa?stw. Tak? spraw? nale?y, przynajmniej moim zdaniem, za?atwi? dyplomatycznie, tj. wys?a? tam jakiego? ambasadora.
(–) Fabio Schr?der,
mieszkaniec.

Mar?a

?eby go zjedli? Zdecydowanie lepiej jest jednak zignorowa? ich dzia?ania. Skupmy si? nad tym jak pchn?? Skarland do przodu.

Norbert I Catalan

Cytat: "Fabio Schr?der"Ja my?l?, ?e powinni?my zareagowa?, aczkolwiek sam, jako Minister Obrony Narodowej, raczej wykluczy?bym dzia?ania zbrojne. Nie chcia?bym, by dosz?o do konfliktu j?drowego pomi?dzy Skarlandem a Samund?, co sta?oby si? niew?tpliwie wyniszczaj?ce dla obu pa?stw. Tak? spraw? nale?y, przynajmniej moim zdaniem, za?atwi? dyplomatycznie, tj. wys?a? tam jakiego? ambasadora.

Ambasadora nie wy?lemy do Samundy poniewa? po samundyjskich pr?bach kontroli naszych w?d terytorialnych zerwali?my z nimi wszelkie kontakty, traktaty zosta?y uniewa?nione a cz?onkowie w?adz tego kraju maj? zakaz wjazdu na terytorium Skarlandu. Zaznacz?, ?e w po?owie zesz?ego roku pozbyli?my si? broni masowego ra?enia.
Popieram Pani? Mar?e w tej kwestii.

(-) Norbert I de Catal?n

Fabio Schr?der

M?wi?c szczerze - jako nowy mieszkaniec v-?wiata nie wiedzia?em o kanibalizmie, kt?rym charakteryzuje si? Samunda. Moja propozycja by?a zatem do?? nierozs?dna, bior?c pod uwag? ich niezbyt przyjazne stosunki z naszym narodem. Z tego powodu nie pozostaje mi nic innego, jak tylko poprze? pani? Mari?.
(–) Fabio Schr?der,
mieszkaniec.

Mary Stuart-Gallun

Je?eli to zignorujemy b?d? s?dzi? ze s? bezkarni, jednak Konflikt zbrojny te? nie jest dobrym pomys?em mo?e byc wsp?lna nota dyplomatyczna pa?stw Nowego Kontynentu
(-)JKM Mary Mountbatten-Philips Kr?lowa Anglii, Walii, Szkocji i Irlandii, oraz Kanady Brytyjskiej. Lord Wyspy Man. Obro?czyni Wiary.

Minister Spraw Zagranicznych i Wielkich Domini?w Brytanii

Obywatelka Skarlandu
Alkad Ciudad Juarez

Mar?a

Je?eli ich zignorujemy, tak jak wszyscy, to przestan? pisa?. Ich dzia?anie jest wyliczone na wzbudzenie sensacji. To tak jak z trollem internetowym. Nie ma sensu zwalcza?. Du?o ?atwiej jest nie karmi?.

Norbert I Catalan

Wracaj?c do sprawy Agurii to chc? pogratulowa? skutecznego zniech?cenia tego pa?stwa do "zaistnienia" na naszym kontynencie.

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Mam nieodparte wra?enie, ?e tak jest nawet lepiej.

Norbert I Catalan

Dlaczego? Aguria rozwija si? lepiej od Skarlandu. Zastanawiam si? nawet nad zamieszkaniem u nich.

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Pozostaje mi zatem ?yczy? szerokiej drogi.

Norbert I Catalan

W OPM rozpoczynaj? si? konsultacje ws wizji tej organizacji wed?ug poszczeg?lnych kraj?w (//http://gmach.opm.org.pl/thread-808-post-9864.html#pid9864). Tak wi?c zanim si? skontaktujemy z w?adzami OPM chcia? bym pom?wi? o naszej wizji OPM zanim Pani Maria skontaktuje si? z Zast?pc? Sekretarza Generalnego OPM.

Ponad to czekam na pomys? zmian w Si?ach i Korpusach Bezpiecze?stwa Pa?stwowego Kr?lestwa Skarlandu od Ministra Obrony  :D

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Szczerze powiedziawszy, to przyj??abym postaw? wyczekuj?c?. Nie ma sensu wyskakiwa? przed szereg.

Norbert I Catalan

A jak zag?osujemy ws. przyj?cia Republiki Victoria do OPM?
Ja bym by? przeciw bo jest to kraj za m?ody na OPM.

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Ja bym si? wstrzyma?a.