Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Og?lna debata o przysz?o?ci Skarlandu

Zaczęty przez Norbert I Catalan, Poniedziałek, 12 Mar 2012, 14:17:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

Norbert I Catalan

Mo?e i by co? z tego by?o, ale ju? kilka razy przy takich pr?bach jakiego? ??czenia si? z innym krajem ko?czy?y si? protestami w Skarlandzie. Ja na przyk?ad ch?tnie poznam nazw? tego pa?stwa, kt?re nam to zaproponowa?o - mo?e mi je Pani wys?a? prywatn? wiadomo?ci??

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Mar?a

Og?osz? nazw? tego pa?stwa gdy tylko zdecydujemy, czy w og?le bierzemy tak? opcj? pod uwag?, czy jednak j? odrzucamy.

Norbert I Catalan

Jednak jako Przewodnicz?cy rz?du chcia? bym pozna? nazw? tego kraju. Mam tylko nadziej?, ?e to nie Ciprofloksja ani Samunda. Zreszt? zar?wno wsp?lna gospodarka i miejsce publiczne mnie nie przekonuj? aby sta? si? jak?? podrz?dn? prowincj? innego pa?stwa.

(-) Norbert I de Catal?n

Fabio Schr?der

Postanowi?em r?wnie? do??czy? do tej, jak?e ciekawej, debaty. Bardzo podoba mi si? dobrowolno?? w tworzeniu samorz?d?w zaproponowana przez pani? Mari?; to - jak uwa?am - ?wietnie rozwi?zanie. Ciekawi mnie r?wnie? kwestia wsp?lnej gospodarki i miejsca publicznego z innym pa?stwem. Sam chcia?bym r?wnie? pozna? jego nazw? i, je?li mog?, zapytam na wst?pie JKW Norberta I - dlaczego nie Ciprofloksja? Rozumiem pow?d, dla kt?rego Samunda zdecydowanie odpada, ale co z?ego jest w Ciprofloksji? To na pierwszy rzut oka do?? sympatyczna kraina.
(–) Fabio Schr?der,
mieszkaniec.

Norbert I Catalan

Ciprofloksja jest do?? kontrowersyjnym pa?stwem i Skarland po prostu by do niej nie pasowa? - przynajmniej wed?ug mnie. Zreszt? w sumie Ciprofloksji nie uwa?am za kraj o wysokim presti?u, a Pani Maria o takim wspomina. Jak ju? wspomnia?em wsp?lna gospodarka i wsp?lne miejsce publiczne nie przekonuj? mnie do tego aby poprze? pomys? zrobienia ze Skarlandu podrz?dnej prowincji innego kraju. Chcia? bym pozna? konkretn? propozycje i nazw? tego? pa?stwa abym m?g? si? lepiej ustosunkowa? do tej nazwijmy to propozycj? o ile to: "wsp?ln? gospodark? i wsp?lne miejsce publiczne" mo?na tak nazwa?.

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

C??, pomys? rzeczywi?cie wyszed? ze strony Ciprofloksji. Niemniej, wsp?lna gospodarka i mo?liwo?? korzystania z ich aktywno?ci brzmi kusz?co. Ale my?l?, ?e je?eli ju? mamy nad tym debatowa?, to powinni?my zadba? o to, by w razie ewentualnego traktatu, nikt nie m?g? kwestionowa? naszej niepodleg?o?ci.

Norbert I Catalan

Z tym presti?em Pani stanowczo przesadzi?a. Wsp?lna gospodarka i jak to Pani uj??a korzystanie z ich aktywno?ci nie jest ?adnym argumentem ZA sprzedaniem si? innemu pa?stwu.

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Ale gdzie tu miejsce na sprzedawanie? Pozostaniemy ca?kowicie niepodlegli - jedynie b?dziemy mieli wsp?ln? gospodark? i forum. W razie czego w ka?dej chwili mo?emy zrezygnowa?.

Norbert I Catalan

Ja jestem co do tego pomys?u sceptyczny.

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Rozumiem to. Ale nie rozumiem powod?w. Czasem sprawia pan wra?enie, jakby po Skarlandzie kr??y? tajemniczy biuletyn, kt?ry do mnie jeszcze nie dotar? ;)

Norbert I Catalan

Ciprofloksja jest krajem kontrowersyjnym, zgoda na wsp?ln? gospodark? i miejsce publiczne spowoduje, ?e nasz kraj po mimo niepodleg?o?ci b?dzie kojarzony z Ciprofloksj?.
Po za tym Ciprofloksja pokaza?a ju? jak ewentualne umowy tego typu traktuje - gdy b?dziemy chcieli odej?? na swoje to my?li Pani, ?e nas puszcz??

Informuj?, ?e poniedzia?ek i wtorek (do wieczora) b?d? nieobecny, cho? jak internet w kom?rce b?dzie dzia?a? to zajrz? na forum na 100%  :)

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Cytat: "Norbert I Catalan"Ciprofloksja jest krajem kontrowersyjnym, zgoda na wsp?ln? gospodark? i miejsce publiczne spowoduje, ?e nasz kraj po mimo niepodleg?o?ci b?dzie kojarzony z Ciprofloksj?.

Zatem musimy podj?? decyzj?, co dalej. Jak dla mnie ta propozycja jest interesuj?ca, ale wymaga dalszej dyskusji. P?ki co wstrzymam si? z komentarzem i poczekam na opinie innych Skarlandczyk?w.

Cytat: "Norbert I Catalan"Po za tym Ciprofloksja pokaza?a ju? jak ewentualne umowy tego typu traktuje - gdy b?dziemy chcieli odej?? na swoje to my?li Pani, ?e nas puszcz??

Kwestia odpowiedniego sformu?owania traktatu.

Norbert I Catalan

A oni i tak b?d? go po swojemu interpretowa?. Ja jestem przeciwny jakim kolwiek powi?zania Skarlandu z Ciprofloksj?.

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Je?eli jasno sformu?ujemy przepisy dotycz?ce rozwi?zania unii, to jak niby maj? to zinterpretowa? po swojemu?

Norbert I Catalan

To pa?stwo jest zdolne do wszystkiego. Pokazuje to mi?dzy innymi jak opu?cili Natani? kompletnie j? rujnuj?c. Swego czasu chcia?em po??czy? Skarland z Samund? ale to by?o dawno i dobrze si? sta?o, ?e do po??czenia nie dosz?o - od tamtej pory ceni? sobie niezale?no?? Skarlandu.

(-) Norbert I de Catal?n