Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Habemus Patriarcham X VII MMXV

Zaczęty przez Carlos Lorenzo de Medici y Zep, Piątek, 10 Lip 2015, 20:34:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Carlos Lorenzo de Medici y Zep

Za wspieranie interes?w wrogich pa?stw na terenie Imperium Skarlandu powinna by? bardzo ostra kara, jak nie samo wydalenie. Przypomnia? nam Szanowny Pan o czym zapomnieli?my - Kodeksie Karnym Imperium.
Jego Wielkoksi??eca i Katolicka Mo??,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,
Kr?l-M?czennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Arthur McKinley

Cytat: Carlos II w Wtorek, 14 Lip 2015, 14:36:47
Za wspieranie interes?w wrogich pa?stw na terenie Imperium Skarlandu powinna by? bardzo ostra kara, jak nie samo wydalenie. Przypomnia? nam Szanowny Pan o czym zapomnieli?my - Kodeksie Karnym Imperium.

O jakich wrogich interesach m?wimy? Bo ja nic nie wiem.

EDIT: Przeczyta?em or?dzie Wicekr?la i ju? rozumiem.
Arthur McKinley
Heretyk, uznany za winnego podburzaniu ludu, obrazy Majestatu Kr?la i Boga, rozbijania jedno?ci Imperium i Obywateli
Spalony na stosie w porcie Santa Maria 28 lipca AD 2015

Ju? wiadomo o czym m?wimy. Dwa razy powtarza? si? nie b?dziemy.
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,

Catalina d'Este y C?rdoba

Señor McKinley,

Doskonale Pan wie o czym m?wi Jego Arcychrze?cija?ska Mo??. I to co ja m?wi?. Bia?og?rska Republika Ludowa jest tworem nielegalnym, a jej szef pope?nia przest?pstwo wiadomo jakie, wi?c prosz? si? tu tak nie produkowa?, bo naprawd? to jest zb?dne.
Duquesa de Sevillano y M?dena,
Condesa de C?rdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Oliver de Funès

Senor McKinley jest nowy, mia? prawo nie wiedzie?. Wszystko zosta?o mu wyja?nione, zreszt? przeprosi?.
(-) bp Oliver de Funès
- Biskup naczelny Ko?cio?a Ewangelicznego
- Generalny kontroler finans?w Imperium Skarlandu

Arthur McKinley

Cytat: Catalina d'Este y C?rdoba w Wtorek, 14 Lip 2015, 16:12:37
Señor McKinley,

Doskonale Pan wie o czym m?wi Jego Arcychrze?cija?ska Mo??. I to co ja m?wi?. Bia?og?rska Republika Ludowa jest tworem nielegalnym, a jej szef pope?nia przest?pstwo wiadomo jakie, wi?c prosz? si? tu tak nie produkowa?, bo naprawd? to jest zb?dne.

Tak, nie nale?y popiera? rewolucjonist?w, gdy? Barabasz by? rewolucjonist?, a lud wybra? jego nad naszego Pana. Prosz? wybaczy? moje niezrozumienie, nie wiedzia?em o ca?ej sprawie.
Arthur McKinley
Heretyk, uznany za winnego podburzaniu ludu, obrazy Majestatu Kr?la i Boga, rozbijania jedno?ci Imperium i Obywateli

Catalina d'Este y C?rdoba

Nic nie szkodzi. Bia?og?rska Republika Ludowa to tw?r, kt?ry nie tylko ?amie prawo roszcz?c sobie nazewnictwo, kt?re jest przyznane Skarlandowi. Dzi? nawet dowiedzia?am si?, ?e Señor Uchastok to multikonciarz, a wi?c nie mamy o nich co gada? i z nimi te? o czymkolwiek.
Duquesa de Sevillano y M?dena,
Condesa de C?rdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Oliver de Funès

Ludzi jego pokroju skazuje si? na ?mier? i tak powinni?my poczyni?.
(-) bp Oliver de Funès

Maria Dolores d'Este y C?rdoba

Mo?e nie na ?mier?, ile na wykluczenie :)

Regentka Ksi?stw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa C?rdoby,
Hrabina Cavriago

Oliver de Funès

Uchaston naruszy? suwerenno?? kraju, takich si? zabija.
(-) bp Oliver de Funès

Arthur McKinley

Cytat: Carlos II w Wtorek, 14 Lip 2015, 20:00:38

Uwa?a?bym Panie McKinley.

W?adze Republiki Wschodniej Estelli zapewni?y mi bezpiecze?stwo. Nie b?d? komentowa? zachowania Waszej Kr?lewskiej Mo?ci.
Arthur McKinley

Don Alberto de Orange-Nassau

Cytat: Arthur McKinley w Wtorek, 14 Lip 2015, 21:59:40

W?adze Republiki Wschodniej Estelli zapewni?y mi bezpiecze?stwo. Nie b?d? komentowa? zachowania Waszej Kr?lewskiej Mo?ci.

Bardzo dobrze, i? nie b?dzie Pan komentowa?. Takie zachowanie zdecydowanie nie przystoi go?ciom. Prosz? pami?ta?, i? znajduje si? Pan na terenie Imperium Skarlandu i winien szanowa? jego prawa, za? protekcja w?adz Estelli, daje Panu prawo do wyznawania i nauczania swojej wiary, nie za? do ?amania prawa. Tak wi?c z serca, radz? uwa?a?.
Albert W. van Oranje-Nassau
ksi??? Niderland?w, Oranii, Nassau i Mediolanu, hrabia Cremony, Pawii i Mantui, Ksi??? Ora?ski

Arthur McKinley

Cytat: Don Alberto de Orange-Nassau w Wtorek, 14 Lip 2015, 23:57:52
Cytat: Arthur McKinley w Wtorek, 14 Lip 2015, 21:59:40

Bardzo dobrze, i? nie b?dzie Pan komentowa?. Takie zachowanie zdecydowanie nie przystoi go?ciom. Prosz? pami?ta?, i? znajduje si? Pan na terenie Imperium Skarlandu i winien szanowa? jego prawa, za? protekcja w?adz Estelli, daje Panu prawo do wyznawania i nauczania swojej wiary, nie za? do ?amania prawa. Tak wi?c z serca, radz? uwa?a?.

Prawa nie ?ami?, za? te ?arciki i nie wiem, czy mam je traktowa? jako gro?by, ?wiadcz? na pewno nie o "arcychrze?cija?skiej" postawie. Jezus kaza? mi?owa? bowiem wszystkich, nawet nieprzyjaci??. Ja nie czuj? si? nieprzyjacielem Imperium, wi?c tym bardziej nie zas?uguj? na takie traktowanie.
Arthur McKinley

Oliver de Funès

Szanowni !
B?agam sko?czcie ju? t? g?upi? k??tnie i bzdurne gierki. Czy to nam potrzebne ? I dwa czy to odpowiednie miejsce ?
(-) bp Oliver de Funès