Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Apel Dziedzicznej Ksi??niczki Sewilli i Modeny

Zaczęty przez Maria Dolores d'Este y C?rdoba, Sobota, 18 Lip 2015, 20:59:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maria Dolores d'Este y C?rdoba

Los Ciudadanos del Imperio, Compatriotas!

Wiele s??w z?ych pad?o na temat mego ojca Jego Ksi???cej Mo?ci Ksi?cia Sewilli i Modeny. To wspania?y cz?owiek, kt?ry wiele dobrego zrobi? dla Imperium. Rozumiem Wasz b?l, ale r?wnie? to, ?e nie musicie okazywa? wobec niego sympatii. Taka ju? ludzka natura, ?e jednych lubimy, a za drugimi nie przepadamy. Mamy wszyscy r??ne my?li i pogl?dy. Popatrzcie przyjaciele na Imperium Skarlandu, jak wspaniale przygarn?? ludzi odmiennych kultur, j?zyk?w i nacji. Wszyscy znale?li?my si? w jednej wielkiej rodzinie dzi?ki wsp?lnej zgodzie r??nych osobowo?ci. Dom de Medici de Catalan wielce przys?u?y? si? rozwojowi Skarlandu. Dzi?ki Jej Arcychrze?cija?skiej Mo?ci Kr?lowej Leonor mamy stabilno?? i pok?j, a Jego Arcychrze?cija?ska i Najwierniejsza Mo?? Kr?l Carlos sprawi?, ?e Imperium jest bogatszy o nowe terytoria, nacje i kultury. Uda?o si? to wszystko, bo znalaz? si? wsp?lny j?zyk i zapewne, jak przy ka?dej nowej sprawie budowanej od podstaw musia?y by? z?e chwile zmierzaj?ce do kryzysu, ale rozum i serce wygra?y. Stworzono wspania?e Imperium, kt?rego ziemie s? na r??nych kontynentach, a pot?ga Skarlandu budzi zachwyt i zazdro?? w pa?stwach o?ciennych. Nie burzmy tego co ju? zosta?o stworzono. Miejsce w b?ogos?awionym kr?lestwie znale?? mog? wszyscy, nie tylko Skarlandczycy wyznania rotriokatolickiego. To co jest publikowane w Kortezach i podsuwane przez Was to s? propozycje, kt?re do tej pory nie wcielono w ?ycie. Nie ma o co si? spiera?. Moja matka Jej Ksi???ca Mo?? Ksi??na Sewilli i Modeny zaproponowa?a w Nowym Skarlandzie dla wszystkich Okr?g?y St??. Skorzystajcie z niego, gdy? On po??czy Was, a nie podzieli. Do ko?ca wakacji daleko. G??boko wierz?, ?e podo?acie wezwaniu i wypracujecie projekt nowej konstytucji. Jestem rad udzieli? Wam. W pomys?ach naszych B?ogos?awionych W?adc?w jest du?o dobrego, ale s? luki. To samo Szanownych Pan?w ze Wschodniej Republiki Estelli, a tak?e protestant?w si? tyczy. Razem zbudujemy wszyscy jeden Skarland i posuniemy nasz okr?t do przodu. Dacie rad?, lecz up?r i z?o?? porzu?cie.

Regentka Ksi?stw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa C?rdoby,
Hrabina Cavriago

Catalina d'Este y C?rdoba

C?rko, poruszona jestem Twoim oddaniem w sprawy Imperium. Popieram ten apel, kt?ry jest ponagleniem mojej pro?by.
Duquesa de Sevillano y M?dena,
Condesa de C?rdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Arthur McKinley

W mojej osobie nie znajdziecie wroga, jeno przyjaciela nios?cego Chrystusowy pok?j, kt?ry niech zapanuje w Imperium w imi? Ojca i Syna i Ducha ?wi?tego. Amen.
Arthur McKinley
Heretyk, uznany za winnego podburzaniu ludu, obrazy Majestatu Kr?la i Boga, rozbijania jedno?ci Imperium i Obywateli
Spalony na stosie w porcie Santa Maria 28 lipca AD 2015

Don Alberto de Orange-Nassau

Pragn? jedynie zapewni?, i? wspania?y ksi???cy R?d d'Este y C?rdoba cieszy si? zawsze moj? serdeczn? przyja?ni? i wsparciem. Jej Ksi???ca Mo?? Catalina wysz?a z cenn? inicjatyw?, za co z serca dzi?kuj?. Za? o zas?ugach Don Ferdinando, nie trzeba nawet wspomina?. Dzi?kuj? Waszym Ksi???cym Mo?ciom za trosk? o Imperium.
Albert W. van Oranje-Nassau
ksi??? Niderland?w, Oranii, Nassau i Mediolanu, hrabia Cremony, Pawii i Mantui, Ksi??? Ora?ski

Oliver de Funès

W sercach ka?dego z nas jest Skarland i jego dobro, pragniemy czyni? na jego rzecz i wsp?lnie go budowa? w poszanowaniu praw wszystkich.
Dzi?kuj? za apel.
(-) bp Oliver de Funès
- Biskup naczelny Ko?cio?a Ewangelicznego
- Generalny kontroler finans?w Imperium Skarlandu