Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Witam serdecznie

Zaczęty przez Ciecierad Cieciel?g, Piątek, 31 Lip 2015, 20:39:23

Poprzedni wątek - Następny wątek

Ciecierad Cieciel?g

Witam. Nazywam si? Ciecierad Cieciel?g i jestem Premierem Zjednoczonego Socjalistycznego Kr?lestwa Hirschbergii i Weerlandu. W mikro?wiecie dzia?am tak?e pod innym nazwiskiem, jako Nadzienunta III - Maharad?a Tirimudzii. Dzisiaj przybywam raczej w zwi?zku z dzia?alno?ci? prowadzon? ,,po godzinach", a wi?c w?a?nie w sprawach zwi?zanych z Nadzienunt? III.

Pragn? og?osi?, ?e, mam nadziej?, do ko?ca sierpnia odb?dzie si? kongres dotycz?cy fabularno?ci i narracji w mikro?wiecie.

Organizatorem wydarzenia jest Maharad?at Tirimudzii. W nied?ugim czasie podany do informacji publicznej powinien zosta? termin wraz z harmonogramem ca?ej imprezy.

Jak na razie zamieszczam list? paneli dyskusyjnych:

1. Koncepcje wydarze? fabularnych i ich roli.
2. Przyczyny sceptycyzmu wobec wydarze? fabularnych.
3. Historia wydarze? fabularnych w polskim mikro?wiecie - wnioski i krytyka.
4. Drogi rozwoju idei fabularno?ci na przysz?o??.
5. Fabu?a a problem kloningu.

Nie wiem, szczerze m?wi?c, jakie jest do?wiadczenie Skarlandu w dziedzinie prowadzenia wydarze? fabularnych ani na ile rozwini?ta jest narracja. Mimo to mam nadziej?, ?e pomys? zainteresuje przynajmniej niekt?rych, a my?l? ?e ewentualny sceptycyzm nie b?dzie tu przeszkod?(wszak trudno dyskutowa? o jego przyczynach bez udzia?u samych sceptyk?w).

Z ch?ci? odpowiem te? na wszelkie pytania.

PS: Wiem, Maharad?at Tirimudzii to nazwa, kt?ra nic nie m?wi ale pozwol? sobie opowiedzie? o tej mikronacji ju? nie dzi?.
gen-mjr dr Ciecierad baron Cieciel?g,
Premier ZSKHiW

Carlos Lorenzo de Medici y Zep

Wasza Ekscelencjo,

dzi?kujemy za zaproszenie i z ch?ci? z niego skorzystamy. :)
Jego Wielkoksi??eca i Katolicka Mo??,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,
Kr?l-M?czennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch