Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Biuro Pr?ncipe Felipe de Surme?a

Zaczęty przez Felipe de Surme?a, Niedziela, 29 Kwi 2012, 16:30:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Felipe de Surme?a

Apel do surme?skich rewolucyjnych monarchist?w.
W?a?nie przed chwil? dowiedzia?em si?, ?e powsta?a monarchistyczna rewolucyjna organizacja na czele z p.Aleksandrosem. Ten cz?owiek chce przez walk? zbrojn? przywr?ci? monarchi?. Moje zdanie jest takie, ?e tylko przez wol? ludu przez g?osowanie mo?na zmieni? ustr?j. ?adna wojna, ?adna rewolucja nie jest dobra dla Surmenii. Monarchia w Surmenii zosta?a zniesiona w ubieg?ym roku po przez g?osowanie w referendum. Demokracja Surme?ska jest wi?c legalnym tworem pa?stwowym czy nam si? podoba czy te? nie. Aby dokona? zmian potrzebne jest referendum, ale je?eli archont odm?wi to niestety protest si? przyda, ale nie rewolucja, nie wojna!

????????
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Canciller?a Real.

Felipe de Surme?a

Syn Cristobal
Dzi? po uko?czeniu r??nych szk?? i doj?ciu do pe?noletniego okresu m?j syn Crist?bal de Sume?a za moj? zgod? postanowi? rozpocz?? w ?yciu politycznym Kr?lestwa Skarlandu.

????????
Sr.Felipe de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Ju? jestem, Ojcze.
Crist?bal de Surme?a

Norbert I Catalan

Cytat: "Felipe de Surme?a"Syn Cristobal
Dzi? po uko?czeniu r??nych szk?? i doj?ciu do pe?noletniego okresu m?j syn Crist?bal de Sume?a za moj? zgod? postanowi? rozpocz?? w ?yciu politycznym Kr?lestwa Skarlandu.

????????

Fajnie, ?e przyci?gn?? go Pan a? do Skarlandu :D
Je?eli syn spe?ni wymagania obj?te stosown? ustaw? otrzyma obywatelstwo Kr?lestwa Skarlandu.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Felipe de Surme?a

Dzi?kuj? Wasza Kr?lewska Mo??.
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Gratulacje dla w?adz Demokracji Surme?skiej
Pragn? pogratulowa? ca?ej Demokracji Surme?skiej powstrzymania Aleksandrosa przed doprowadzeniem Ojczyzny do anarchii. Jestem przekonany, ?e uda przezwyci??y? si? trudno?ci wszelakie i dzi?ki jedno?ci utrzyma? porz?dek. Surmenia zapami?ta tylko bohater?w, a wrog?w zapomni!

Niech Niebiosa wielbi? Surmeni?!

????????
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Standardy Ksi???ce

Chcia?em zaprezentowa? ksi???ce standardy m?j i mojego syna.

[attachment=1:3l8d4ob7]cristof.PNG[/attachment:3l8d4ob7]

[attachment=0:3l8d4ob7]pilipp.PNG[/attachment:3l8d4ob7]
Sr.Felipe de Surme?a

Mar?a

Cytat: "Felipe de Surme?a"ksi???ce standardy

W sensie co?, jak znak jako?ci Q?

Felipe de Surme?a

Standardy oznaczaj? inicja?y imion.
Sr.Felipe de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Wasza Kr?lewska Mo??, Ojcze. Pami?taj, ?e nasza linia rodowa nie b?dzie stara? si? o tron surme?ski, lecz lud sam w razie czego zadecyduje czy chce nas. Dzi? na czele rodu stoi Wasz Stryj, kt?ry ma Syna.
Crist?bal de Surme?a

Felipe de Surme?a

Oczywi?cie wiem o tym. Moja linia to linia ksi???ca, dlatego prosz? Ciebie aby? nie nazywa? mnie mianem Wasza Kr?lewska Mo??, a Wasza Ksi???ca Mo??.
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

To samo dotyczy twojego tytu?u.
Sr.Felipe de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Ok :).
Crist?bal de Surme?a

Felipe de Surme?a

Czyli Su Alteza Seren?sima .
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

List Gratulacyjny z powodu obchod?w Wielkiego Jubileuszu Stolicy Apostolskiej dla Patriarchy Rotryjskiego

Felicidades

Wasza Eminencjo!

Pragn? z?o?y? Tobie i Ca?emu Narodowi Rotryjskiemu gratulacj? z powodu Wielkiego Jubileuszu. Rotria dzi?ki swym osi?gni?ciom i konserwatyzmowi przetrwa?a trudne czasy i rodzi?a si? na nowo. Jej wytrwa?o?? i niezmienno?? wzmacniaj? j? przy pomocy Boga.

Niech B?g B?ogos?awi Wasz? Eminencje!
Bo?e chro? Pa?stwo Ko?cielne Rotria!

Felipe de Surme?a
Sr.Felipe de Surme?a