Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Biuro Pr?ncipe Felipe de Surme?a

Zaczęty przez Felipe de Surme?a, Niedziela, 29 Kwi 2012, 16:30:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mar?a

My?l?, ?e to ju? przestaje by? zabawne.

Felipe de Surme?a

Co niby?
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Canciller?a Real.

Mar?a

Ca?a ta emigracja surme?ska.

Felipe de Surme?a

Jaka emigracja? Ja nigdy nie mieszka?em w Surmenii, ale korzenie mam. M?j syn urodzi? si? w mikronacji o nazwie Skarland. Ja i moja rodzina mamy nazwisko wersji skarlandzkiej i ?yjemy dla Skarlandu, ale kultywujemy kultur? i tradycj? kraju mojego Ojca. Wi?c o co Pani Premier chodzi?
Sr.Felipe de Surme?a

Mar?a

O to, ?e otrzymuj? na pana skargi. Co prawda ignoruj? je, bo ani nie jestem odpowiedni? osob? by co? z tym zrobi?, bo od tego jest s?d, ani te? gdybym mog?a to bym nie zareagowa?a. Rozchodzi si? o to, ?e pan uzurpuje sobie cz?onkostwo w rodzie, kt?rego cz?onkowie pana nie uznaj?. Po co?

Felipe de Surme?a

Ja sobie nie uzurpuj?, bo mi je przyznano, ale kto? gdzie? co? ?le widzia? i narobi? dymu. M?wi? tutaj o Sforzy i Pangalosie. Ja jestem cz?onkiem tej rodziny, jednak nie nosz? ich tytu??w i nie mam zamiaru si? z nimi spotyka? oraz dzia?a?. Zrozumia?em par? spraw i doszed?em do wniosku, ?e jako syn swojego ojca mam prawa, kt?re mi przys?uguj?. Stryj i kuzyn mnie nie uznaj?, a ten ostatni sia? ferment... Szkoda. Ja nie chc? dzia?a? przeciw nim, ale dla nich. Specjalnie dla podkre?lenia swego pochodzenia zmieni?em nazwisko matki Scalfaro na de Surmenia, by podkre?li? sk?d pochodzi? m?j ojciec. I sam Marco Sforza akceptowa?, jednak publicznie nazwa? mnie uzurpatorem. Ja dzi?kuj? za takie bzdety. Je?eli Skarlandowi szkodzi moja dzia?alno?? to mog? jej zaprzesta?. Nazwiska swego si? jednak nie zrzekn?. M?j syn niech wie sk?d pochodzi? jego dziadek, a m?j ojciec!
Sr.Felipe de Surme?a

Faders ad Vankavig

Dzi? odwiedzi?em czat Surmenii. Bardzo mnie zadziwi?o, gdy po wej?ciu na czat zobaczy?em rozmow? na poziomie dna i wodorost?w. To by?o okropne. Osoba, kt?ra uwa?a?a si? za kanclerza (nie wiem czy by?a nim) przeklina?a i wypisywa?a niecenzuralne s?owa. Bardzo mnie zdziwi? tak pod?y i obrzydliwy j?zyk u polityk?w wy?szego poziomu. Co za patologia musi by? w?r?d szarych ludzi? W g?owie si? nie mie?ci. Druga osoba wyra?a?a si? w spos?b nie lepszy, t?umacz?c to tym ?e kanclerz jest z kraju nieokrzesanego przez wsp??czesno?? i musi tak rozmawia?, by si? dogada?. Zastanawia mnie jak to mo?liwe? Tyle pracy w tak pi?kn? stron? internetow?, czat, forum wszystko na b?ysk. Zrobi?o mi si? ?al osoby, kt?ra tyle pracy da?a z serca, aby kto? swoim zachowaniem rujnowa? wszystko dooko?a. Dziwi mnie jeden fakt. Albowiem dlaczego tak jest, ?e ho?ota w Surmenii baluje i rz?dzi, a osoba o z?otych korzeniach i historii rodowej w?a?nie z tamtej strony przesiaduje w Skarlandzie. Nie zamierzam nikogo wygania?, jest to tylko pytanie. Mo?e zbyt wiele tam ludzi niskich lot?w, aby arystokracja by?a poni?ana w?adz? niekompetentnych.
(*)

Norbert I Catalan

Skoro Pan panie Felipe i pana rodzina nie uzurpuje sobie prawa do tronu Surmenii to jest wed?ug mnie wszystko w porz?dku, jednak Pana pochodzenie jest podwa?ane i nale?y o tym pami?ta?. Wszystko b?dzie dobrze je?eli Pan jako g?owa rodziny de Surme?a zrzeknie si? praw do Korony Surmenii, wszystkich tytu??w w oficjalnym dokumencie bo jak wida? o?wiadczenia nie za bardzo skutkuj?. Odradzam r?wnie? aby nie udawa? si? do Surmenii z uwagi i? mo?e tam Pana lub cz?onk?w pa?skiej rodziny spotka? nieprzyjemno?ci.

Panie Fadersie jak potwierdzaj? cz?onkowie rodu de Zepp nie uznaj? oni cz?onkostwa Pana Felipe. Jest Pan Deputowanym Kortez Generalnych i obra?anie Surme?czyk?w nazywaj?c ich ho?ot? jest nie na miejscu acz kolwiek Efor Eklecji raz si? wypowiedzia?a, ?e jak b?dziemy podskakiwa? to dostaniemy b?cki wi?c uznaj?, ?e jeste?my kwita :D
Skoro Pan Felipe i jego rodzina zamieszkali w Skarlandzie to chyba ?wiadczy o ?wiadomym wyborze i nie podlega komentarzom typu "przesiaduje w Skarlandzie" raz, ?e traktuj? to jako obraz? dla Skarlandu bo przesiadywa? mo?na na czym innym...

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Felipe de Surme?a

Zrzekni?cie si? praw do tronu i tytu??w arystokratycznych

Ja, Felipe de Surme?a, syn Tomasa w Imieniu swoim i Syna Crist?bala zrzekam si? praw do ewentualnego tronu surme?skiego i korzystania z tytu??w arystokratycznych. Wycofuj? tym samym ze swojego ?ycia dzia?alno?? po?wi?con? ?yciu politycznemu Surmenii.

Za?wiadczam, ?e Surmenia jest moj? Ojczyzn?, jednak pozostan? w Skarlandzie wraz z ca?? moj? rodzin?, gdy? narazi? mog? si? na niebezpiecze?stwo w Ojczy?nie.

Felipe de Surme?a
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Cytat: "Faders ad Vankavig"Dzi? odwiedzi?em czat Surmenii. Bardzo mnie zadziwi?o, gdy po wej?ciu na czat zobaczy?em rozmow? na poziomie dna i wodorost?w. To by?o okropne. Osoba, kt?ra uwa?a?a si? za kanclerza (nie wiem czy by?a nim) przeklina?a i wypisywa?a niecenzuralne s?owa. Bardzo mnie zdziwi? tak pod?y i obrzydliwy j?zyk u polityk?w wy?szego poziomu. Co za patologia musi by? w?r?d szarych ludzi? W g?owie si? nie mie?ci. Druga osoba wyra?a?a si? w spos?b nie lepszy, t?umacz?c to tym ?e kanclerz jest z kraju nieokrzesanego przez wsp??czesno?? i musi tak rozmawia?, by si? dogada?. Zastanawia mnie jak to mo?liwe? Tyle pracy w tak pi?kn? stron? internetow?, czat, forum wszystko na b?ysk. Zrobi?o mi si? ?al osoby, kt?ra tyle pracy da?a z serca, aby kto? swoim zachowaniem rujnowa? wszystko dooko?a. Dziwi mnie jeden fakt. Albowiem dlaczego tak jest, ?e ho?ota w Surmenii baluje i rz?dzi, a osoba o z?otych korzeniach i historii rodowej w?a?nie z tamtej strony przesiaduje w Skarlandzie. Nie zamierzam nikogo wygania?, jest to tylko pytanie. Mo?e zbyt wiele tam ludzi niskich lot?w, aby arystokracja by?a poni?ana w?adz? niekompetentnych.

Prosz? nie obra?a? ludno?ci Surme?skiej. Ja szanuj? ich wol?, gdy? maj? prawo do krytyki, jednak nie chcia?bym jej.. Ja wierz? w przebudzenie mych rodak?w.
Sr.Felipe de Surme?a

Faders ad Vankavig

Przepraszam, ale krytyki czego? Ja te? mam prawo krytyki i w?a?nie to robi?. To co oni pisz? nie jest ?adn? krytyk?, to nie tylko brak savoir vivre'u, ale i podstawowych zasad moralnych. Czego by Pan nie chcia?, bo nie bardzo mo?na zrozumie?? Z ca?ym szacunkiem dla nich, ale i czytelnikowi nale?y si? szacunek...
(*)

Norbert I Catalan

Panie Fadersie, nie krytykujemy innych nazywaj?c ich ho?ot? chocia? ja ju? napisa?em co o tym s?dz?.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Felipe de Surme?a

W?a?nie. Ja nie popieram dzia?a? w?adz Surmenii przeciw mnie, ale szanuj? wyb?r ludu Surmenii.
Sr.Felipe de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Zgadzam si? ze s?owami Kr?la Seniora.
Crist?bal de Surme?a

Mar?a

Cytat: "Felipe de Surme?a"Ja sobie nie uzurpuj?, bo mi je przyznano

A dysponuje pan jakim? dowodem na to? Bo p?ki co s? to puste s?owa.

Cytat: "Felipe de Surme?a"Je?eli Skarlandowi szkodzi moja dzia?alno?? to mog? jej zaprzesta?. Nazwiska swego si? jednak nie zrzekn?.

Mnie jest to oboj?tne, je?li pan chce, to mo?e pan nazywa? si? nawet von Habsburg.

Cytat: "Faders ad Vankavig"Dzi? odwiedzi?em czat Surmenii. Bardzo mnie zadziwi?o, gdy po wej?ciu na czat zobaczy?em rozmow? na poziomie dna i wodorost?w.

Nic panu na to nie poradz?. Ale s?dz?, ?e powinien pan okaza? wspania?omy?lno?? i nie odpowiada? zniewag? na zniewag? ;)

Cytat: "Norbert I Catalan"Jest Pan Deputowanym Kortez Generalnych i obra?anie Surme?czyk?w nazywaj?c ich ho?ot? jest nie na miejscu acz kolwiek Efor Eklecji raz si? wypowiedzia?a, ?e jak b?dziemy podskakiwa? to dostaniemy b?cki wi?c uznaj?, ?e jeste?my kwita :D

Ja uwa?am, ?e niezale?nie od zachowa? Surme?czyk?w powinni?my nie odpowiada? im pi?knym za nadobne, a jedynie zignorowa?. Miejmy klas?.

Cytat: "Faders ad Vankavig"Przepraszam, ale krytyki czego? Ja te? mam prawo krytyki i w?a?nie to robi?. To co oni pisz? nie jest ?adn? krytyk?, to nie tylko brak savoir vivre'u, ale i podstawowych zasad moralnych.

Nazywaj?c kogo? ho?ot? narusza pan zasady savoir-vivre, o kt?re pan tak stara si? dba?.