Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Uchwa?a Rz?du JKM 2/2012

Zaczęty przez Mar?a, Poniedziałek, 7 Maj 2012, 00:11:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Octavien I Catalan

Jedynym argumentem jest brzydkie forum Agurii ale to nie konkurs Top Model pani Mario. Widocznie wygl?d zewn?trzny jest najwa?niejszy dla przewodnicz?cej Kortez. Nie podoba mi si? polityka rz?du jeszcze nie powo?anego, kt?ry ju? praktykuje dziwne chwyty i to nie tylko moje zdanie jak wida?.
Jego Kr?lewska Mo?? Octavien I Catal?n, z ?aski Bo?ej i przez Konstytucj?, Kr?l Senior Francji,  Ksi??e Skarlandu, Real Ciudad, Ju?rez, Santiago, Ksi??e Rzeczpospolitej Obojga Narod?w.

Mar?a

Prosz? nie sprowadza? wszystkiego do brzydkiego forum. Tak, jest to jeden z argument?w przeciwko Agurii, ale tylko jeden spo?r?d innych. Wiele razy ju? podkre?la?am stosunek mieszka?c?w Agurii wobec pa?stw, kt?re ich d??e? nie popieraj?. I my?l?, ?e to jest argument rozstrzygaj?cy.

Octavien I Catalan

Prosz? przytoczy? inne argumenty, cytaty czarno na bia?ym bo ja s?ysza?em i widzia?em argumenty na forum Skarlandu tylko te zwi?zane brzydkim graficznie forum. Ciekawe, ?e tak pani dba o wizerunek innych pa?stw cho? te pa?stwa wcale nie reaguj? dyplomatycznie na rzekome wrogie s?owa ze strony Agurii w kierunku pa?stw naszego kontynentu. Swoj? drog? w innych postach dotycz?cych polityki zagranicznej informowa?a pani, ?e nie b?dzie "s?ugadztwa" Skarlandu wobec innych pa?stw. Chyba wszystko si? miesza, a zadania pani? przerastaj?.
Jego Kr?lewska Mo?? Octavien I Catal?n, z ?aski Bo?ej i przez Konstytucj?, Kr?l Senior Francji,  Ksi??e Skarlandu, Real Ciudad, Ju?rez, Santiago, Ksi??e Rzeczpospolitej Obojga Narod?w.

Faders ad Vankavig

Brzydkie forum to sprawa do rozwi?zania w ci?gu 15 min. A nastawienie ludno?ci to ich mentalno??, kt?ra powinna si? r??ni? od innych mikronacji, wi?c dlaczego mamy ich nie akceptowa? a oni maj? mie? wrogie nastawienie do nas? Ich nastawienie, to rzecz na kt?r? nie mamy wp?ywu...
(*)

Mar?a

Cytat: "Octavien I Catalan"Prosz? przytoczy? inne argumenty, cytaty czarno na bia?ym bo ja s?ysza?em i widzia?em argumenty na forum Skarlandu tylko te zwi?zane brzydkim graficznie forum.

Ubolewam, ?e nie czytuje pan naszego forum dok?adnie, a jedynie pobie?nie i na tej podstawie wyrabia pan sobie os?d.

Nie mam ochoty przegl?da? forum Agurii w ca?o?ci, zw?aszcza po kampanii jadu i mowy nienawi?ci wobec mnie ze strony Aguryjczyk?w, wi?c jedynie wska?? odpowiedni temat: http://aguria.pun.pl/viewtopic.php?id=453

Je?eli pana zdaniem tak zachowuj? si? dojrza?e mikronacje, to musimy mie? rozbie?ny os?d co do tego, jak normalna mikronacja powinna wygl?da? i jak jej w?adze powinny si? zachowywa?.

I nie jest tak?e prawd?, ?e jestem z g?ry negatywnie nastawiona do Agurii. Pocz?tkowo by?am pe?na ?yczliwej neutralno?ci i zaleca?am wstrzyma? si? z podj?ciem decyzji przynajmniej na jaki? czas. A czas pokaza?, ?e mia?am racj?. Ka?dy, kto nie zgadza si? z Aguri? i Aguryjczykami jest atakowany - tak?e przez w?adze. To nie jest zdrowa sytuacja.

CytatChyba wszystko si? miesza, a zadania pani? przerastaj?.

Ubolewam, ?e by?am jedyn? kandydatk? na stanowisko przewodnicz?cego rz?du zaraz po tym, jak pan Norbert Catalan obrazi? si? na mnie. To bardzo wygodne, samemu sta? na uboczu i krytykowa? innych, kt?rzy pr?buj? cokolwiek zdzia?a?, prawda? Szkoda, ?e nie wykazuj? pa?stwo takiej samej determinacji w dzia?aniach na rzecz Skarlandu.

Cytat: "Faders ad Vankavig"Brzydkie forum to sprawa do rozwi?zania w ci?gu 15 min.

Pocz?tkowo rozchodzi?o si? o brak strony. A teraz nie to jest najistotniejsze.

CytatA nastawienie ludno?ci to ich mentalno??, kt?ra powinna si? r??ni? od innych mikronacji, wi?c dlaczego mamy ich nie akceptowa? a oni maj? mie? wrogie nastawienie do nas? Ich nastawienie, to rzecz na kt?r? nie mamy wp?ywu...

Nastawienie obywateli to jedno. Ja m?wi? o oficjalnym stanowisku w?adz, kt?re jest raczej pozbawione kurtuazji.

Norbert I Catalan

Na Pani miejscu zaj?? bym si? wnioskiem o powo?anie rz?du bo jak na razie nie pe?ni zgodnie z Konstytucj? funkcji Przewodnicz?cej Rz?du.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Mar?a

Szczerze powiedziawszy, to mam wra?enie, jakbym by?a w sytuacji patowej. Bior?c pod uwag? pa?stwa nastawienie, to nie s?dz?, by kto? z pa?stwa chcia? wej?? w sk?ad rz?du. Zatem rozwa?am albo stworzenie rz?du jednoosobowego, co b?dzie szkodliwe dla Skarlandu, albo podanie si? do dymisji, co w sumie jest rozs?dne przy pa?stwa postawie.

Octavien I Catalan

Niew?tpliwie ch?? szybkiego sp?awienia Agurii wp?yn??a na nasze sprawy wewn?trzne, a powo?anie kompletnego rz?du sta?o si? niemo?liwe.
Odno?nie wypowiedzi mieszka?c?w Agurii nie widz? nic z?ego, Polondia i Nordia oficjalnie r?wnie?. :)

Mar?a

To w zasadzie ?wiadczy o tym, ?e nie potrafimy w Skarlandzie prowadzi? sporu nie mieszaj?c polityki do naszych wzajemnych stosunk?w jako Skarlandczyk?w. Smuci mnie to. I naprawd? liczy?am, widz?c pana nazwisko w nowych postach, ?e zdecyduje si? pan wej?? do rz?du.

Octavien I Catalan

Niestety mam inne priorytety za? dobro rodu Catalan jest dla mnie najwa?niejsze.

Mar?a

C??, skoro przek?ada pan dobro rodziny nad dobro pa?stwa, to mo?e faktycznie tak b?dzie lepiej.

Norbert I Catalan

Ja stwierdzi?em, ?e chwilowo bawi? si? w rz?d nie zamierzam bo robi? sobie 3 miesi?ce urlopu. Ja z Pani? nie jeste?my w stanie si? porozumie? ws. Agurii i niemniej wa?nych spraw wewn?trznych Skarlandu, na ?adne kompromisy nie jeste?my w stanie p?j?? no i nale?ymy do dw?ch r??nych partii m?wi?c kr?tko k??cimy si? jak PiS z PO :D i cierpi na tym Skarland niestety.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Mar?a

Jutro podejm? zatem decyzj?, co czyni? dalej.

Octavien I Catalan

Cytat: "Mar?a"C??, skoro przek?ada pan dobro rodziny nad dobro pa?stwa, to mo?e faktycznie tak b?dzie lepiej.

R?d Catalan istnieje od pocz?tk?w Kr?lestwa Skarlandu. To nieroz??czne dwa elementy tworz?ce histori? tego pa?stwa. Upadek jednego z dw?ch element?w mo?na uzna? za zachwianie i pora?k? drugiego. Dzia?anie w rodzinie kr?lewskiej uznaje za prac? na rzecz kraju jak i rodziny d???c do wzajemnej stabilizacji obu sk?adowych, kt?re s? dla mnie roz??czne. Nie rozumiem takich insynuacji.

Faders ad Vankavig

Ja tak?e nie zauwa?y?em nic nadzwyczajnego w wypowiedziach Aguryjczyk?w. Nawet podziwiam ich za taki pi?kny j?zyk i kultur?. A dzia?anie naszego kraju na arenie mi?dzynarodowej jest chore. Skoro to Kr?lewska Akademia Skarlandu wyda?a map? o nastawieniu Skarlandu do Agurii ?wiadczy sam uczynek. Czy jest sens umieszcza? jaki? kraj na mapie, a p??niej go nie uznawa?? To jest CHORE. Zauwa?y?em, ?e Skarland dzia?a jak dwa odr?bne pa?stwa. Skarland ma problem z ustanowieniem og?lnego zdania. My?l?, ?e spowodowane jest to za szybkim dzia?aniem, b?d? kalekim przeprowadzeniem g?osowa?. Oficjalne zdanie Skarlandu jest kompletnie czym innym ni? zdanie ka?dego obywatela z osobna, b?d? zdania wszystkich obywateli jako ludu skarlandzkiego.
(*)