Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Spis wiernych Ko?cio?a Galicyjskiego na ziemiach Imperium Skarlandu

Zaczęty przez Carlos Lorenzo de Medici y Zep, Sobota, 7 Lis 2015, 10:47:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Carlos Lorenzo de Medici y Zep

Cytat

Wasza Arcykatolicka Mo??,
Wasze Ksi???ce Mo?ci, Drodzy Duchowni,
Grandowie, Szlachcice i Obywatele!

Pragn?c uzale?ni? prac? Ko?cio?a ?wi?tego od liczby Owiec w ?wi?tyni Pa?skiej otwieramy przeto spis wszystkich wiernych Ko?cio?a Galicyjskiego na ziemiach Imperium Skarlandu. Chcemy, aby ?aden z wiernych nie poczu? si? odepchni?ty, a wr?cz w??czony w spo?eczno??  eucharystyczn? z Tr?jjedynym Bogiem w Ko?ciele Galicyjskim. Stanowimy wi?c przeto, ?e ka?dy obywatel Imperium, kt?ry chcia?by do??czy? do ?wi?tych w wierze galicyjskiej, zobowi?zany jest w ci?gu najbli?szych czternastu dni z?o?y? pod tym listem odpowiednie o?wiadczenie ch?ci, kt?re wygl?da? b?dzie tak:

1. Imi? i nazwisko:
2. Tytu? szlachecki:
3. Miejsce zamieszkania:
4. Pe?nione urz?dy:
5. Podpis:

Ja, N., wy?ej podpisany pragn? do??czy? do Ko?cio?a Galicyjskiego, wiernie trwa? w wierze w Wszechmog?cego Boga oraz wspomaga? Ko?ci??, Pa?stwo Ko?cielne i Patriarch? w ka?dej potrzebie. Tak mi dopom?? B?g.

Mamy g??bok? nadziej?, ?e spis ten pozwoli nam umacnia? pozycj? Ko?cio?a i utrwala? wiar? w Jezusa Chrystusa.

(-) Callistus I, Pontifex et Episcopus Galleacie, etc., etc., etc.
Jego Wielkoksi??eca i Katolicka Mo??,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,
Kr?l-M?czennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Don Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba

Cytat1. Imi? i nazwisko: Don Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba
2. Tytu? szlachecki: Ksi??? Sewilli
3. Miejsce zamieszkania: Sewilla
4. Pe?nione urz?dy: Regent Imperium Skarlandzkiego, Kanclerz Kr?lewski, Wielki Inkwizytor
5. Podpis: /-/ Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba

Ja, Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba, wy?ej podpisany pragn? do??czy? do Ko?cio?a Galicyjskiego, wiernie trwa? w wierze w Wszechmog?cego Boga oraz wspomaga? Ko?ci??, Pa?stwo Ko?cielne i Patriarch? w ka?dej potrzebie. Tak mi dopom?? B?g.
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Jos? Bertelli

Cytat1. Imi? i nazwisko: Giuseppe Bertelli
2. Tytu? szlachecki:-------------------------
3. Miejsce zamieszkania: Saragossa
4. Pe?nione urz?dy: Rektor Uniwersytetu Kr?lewskiego w Salamance, prezbiter
5. Podpis: /-/ Giuseppe Bertelli

Ja, Giuseppe Bertelli, wy?ej podpisany pragn? do??czy? do Ko?cio?a Galicyjskiego, wiernie trwa? w wierze w Wszechmog?cego Boga oraz wspomaga? Ko?ci??, Pa?stwo Ko?cielne i Patriarch? w ka?dej potrzebie. Tak mi dopom?? B?g.
[/quote]
x. prof. zw. dr hab. net Jose Guliano Montini Bertelli

Felipe Miguel de Guzm?n

Cytat1. Imi? i nazwisko: Felipe Miguel de Guzm?n
2. Tytu? szlachecki: Hrabia Badajoz
3. Miejsce zamieszkania: Badajoz
4. Pe?nione urz?dy: Naczelny Dow?dca Wielkiej Armady, Inkwizytor
5. Podpis: (-) Don Felipe Miguel de Guzm?n

Ja, Felipe Miguel de Guzm?n , wy?ej podpisany pragn? do??czy? do Ko?cio?a Galicyjskiego, wiernie trwa? w wierze w Wszechmog?cego Boga oraz wspomaga? Ko?ci??, Pa?stwo Ko?cielne i Patriarch? w ka?dej potrzebie. Tak mi dopom?? B?g.
/-/Don Felipe Miguel de Guzm?n SJ,
hrabia Badajoz

Doña Leonor Catalina de M?dici

Cytat1. Imi? i nazwisko: Eleonora Katarzyna Medycejsko-Katalo?ska
2. Tytu? szlachecki: z Bo?ej ?aski Arcykatolicka Kr?lowa Kastylii, Le?nu, Walencji, Toledo, Indii Skarlandzkich, Estelli Wschodniej, Arcyksi??na Acri, Wielka Ksi??na Toskanii, Ksi??na Florencji, Palestriny, Ferrary, Sieny, Modemy, Trydentu, Barii i Mediolanu, Pani na Wyspach Zachodnich, Ksi??na Andory, Pani w Sewilli i M?stoles, hrabia Castellony i Pampeluny, Ksi??na Saragossy, Le?nu, Tosse de Mar i Lizbony; Pani w Porto; Ksi??na Murcji, Ja?n i Cuenco, etc., etc., etc.
3. Miejsce zamieszkania: Toledo
4. Pe?nione urz?dy: Kr?lowa Imperium Skarlandzkiego
5. Podpis: /-/ Doña Leonor I de Scarlaña

My, Doña Leonora I de Scarlaña , wy?ej podpisani pragniemy do??czy? do Ko?cio?a Galicyjskiego, wiernie trwa? w wierze w Wszechmog?cego Boga oraz wspomaga? Ko?ci??, Pa?stwo Ko?cielne i Patriarch? w ka?dej potrzebie. Tak nam dopom?? B?g.
Doña Leonor Catalina de M?dici - Catal?n