Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Koniec

Zaczęty przez Juan Jos? de Villag?mez, Piątek, 11 Gru 2015, 21:40:37

Poprzedni wątek - Następny wątek

Juan Jos? de Villag?mez

W dniu dzisiejszym zniwu jestem zmuszony og?osi? w?asne odej?cie ze Skarlandu.

Powodem jest niebywa?e chamstwo i buta Norberta de Catalana.

Don Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba

Drogi Bracie,

Jego Wysoko?? Norbert ma pe?ne prawo do wyra?ania w?asnych opinii, podobnie jak i my. Wszelkie wi???ce decyzje pozostaj? jednak w prerogatywach Korony Skarlandzkiej, kt?r? reprezentuje Jej Arcykatolicka Mo?? i moja osoba. Wiele zamieszania w ostatnich miesi?cach powsta?o przy okazji kszta?towania si? ruch?w religijnych, wy?aniaj?cych si? po destabilizacji Stolicy Apostolskiej w Rotrii. Trzeba jednak do?o?y? wszelkich stara? by odnale?? w?a?ciw? drog? i ostatecznie zako?czy? wszelkie spory i konflikty na ?onie Ko?cio?a. Jako Regent Imperium d??y? b?d? do tego, by Skarland stan?? po w?a?ciwej stronie, ko?cz?c epok? schizmy i podzia??w na ziemiach Korony Skarlandzkiej.
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Juan Jos? de Villag?mez

Skoro Ko?ci?? Rotryjski odrodzi? si? na nowo pod prawnymi, ci?g?ymi rz?dami pod ber?em kamerlinga Berdena, a JKW Norbert zamilk?, nie mam podstawy do porzucania Skarlandu.

Norbert I Catalan

Zawsze b?d? sol? w oku kleru i b?d? blokowa? wszelkie nielegalne praktyki, na kt?rych Imperium mo?e ucierpie?.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Felipe Miguel de Guzm?n

Mi?o, ?e Brat zmieni? zdanie i zostanie w Imperium. :) Ja r?wnie? jestem zwolennikiem odbudowy Pa?stwa Ko?cielnego i zako?czenia schizmy.
/-/Don Felipe Miguel de Guzm?n SJ,
hrabia Badajoz

Don Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba

Mnie r?wnie? cieszy, ?e postanowi? Brat pozosta? w Imperium. :)
/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Catalina d'Este y C?rdoba

Nigdy nie powinni?my si? obra?a? o sprawy b?ahe i odmienne opinie innych, powinni?my je uszanowa? :)
Duquesa de Sevillano y M?dena,
Condesa de C?rdoba, Cavriago y Reggio Emilia