Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Dzia?alno??.

Zaczęty przez Felipe de Surme?a, Środa, 16 Maj 2012, 21:33:55

Poprzedni wątek - Następny wątek

Felipe de Surme?a

Czy Ko?ci?? dzia?a?
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Canciller?a Real.

Mar?a

Nie. Nie mam koncepcji na jego dzia?ania. My?l?, ?e go w najbli?szym czasie zamkn?.

Andreas

Hmm. mo?na by jakiemu? duchownemu z innego kraju zaproponowa?, aby zaj?? si? ko?cio?em w Skarlandzie
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Norbert I Catalan

Mo?e wzi?? duchownego z Rotri? Jest tam du?o duchownych, a i kiedy? Skarland by? w czo??wce pa?stw, w kt?rych wyznawano Rotrio-Katolicyzm.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Mar?a

A mo?e z Tyrencji? Tam te? s? jacy? duchowni pono?.

Octavien I Catalan

Targi o duchownego. Z tego co wiem to nic nie ??czy duchownego z PKR i Tyrencji. PKR nawi?zuje do realnego rzymsko-katolicyzmu. Konstytucja gwarantuje wolno?? religijn? wi?c mo?na i obie religi? przyj?? w kraju. Jednak z do?wiadczenia wiem, i? pewnie bardziej zainteresowane dzia?alno?ci? b?dzie PKR.
Jego Kr?lewska Mo?? Octavien I Catal?n, z ?aski Bo?ej i przez Konstytucj?, Kr?l Senior Francji,  Ksi??e Skarlandu, Real Ciudad, Ju?rez, Santiago, Ksi??e Rzeczpospolitej Obojga Narod?w.

Felipe de Surme?a

Ja znam duchownego, kt?ry by? mo?e zaj??by si? tym :)
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Canciller?a Real.

Giovanni Ganganelli

Proponuj? przekszta?ci? Powszechny Ko?ci?? Skarlandu w Powszechny Ko?ci?? Rotryjski i niejako w??czy? go w struktury Ko?cio?a Rotryjskiego na mocy um?w mi?dzynarodowych i konkordatu pomi?dzy naszymi pa?stwami. Warto r?wnie? wspomnie?, ?e Jego ?wi?tobliwo?? Aleksander III zgodzi? si? na utworzenie biskupstwa w Walencji i ofiarowa? na ten cel sanda?y Jezusa, aby spocz??y w godnym miejscu.
(-) ks. prof. net. Giovanni Ganganelli
Pierwszy Sekretarz Rady Nauki i Kultury

Norbert I Catalan

Nie jestem specjalnie religijny ale popieram, zw?aszcza z tym biskupstwem w Walencji :)

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Mar?a

Cytat: "Giovanni Ganganelli"Proponuj? przekszta?ci? Powszechny Ko?ci?? Skarlandu w Powszechny Ko?ci?? Rotryjski i niejako w??czy? go w struktury Ko?cio?a Rotryjskiego na mocy um?w mi?dzynarodowych i konkordatu pomi?dzy naszymi pa?stwami.

Nie. Je?li pan chce, to mo?e pan za?o?y? w?asny ko?ci?? ;)

Cytat: "Giovanni Ganganelli"Warto r?wnie? wspomnie?, ?e Jego ?wi?tobliwo?? Aleksander III zgodzi? si? na utworzenie biskupstwa w Walencji i ofiarowa? na ten cel sanda?y Jezusa, aby spocz??y w godnym miejscu.

Przepraszam, ale gdy to przeczyta?am to oplu?am monitor ze ?miechu :D Naprawd?, ma pan wyborne poczucie humoru :D

Giovanni Ganganelli

Nie jestem upowa?niony do zak?adania swojego ko?cio?a. Pragniemy dialogu, co je?eli B?g da - umo?liwi?o by po??czenie Waszego ko?cio?a z naszym. Prosz? r?wnie? zwa?y? na d?ugoletni? tradycj? pomi?dzy naszymi krajami. Ju? Jego ?wi?tobliwo?? Celestyn I pragn?? pog??bi? przyja?? mi?dzy naszymi narodami. ??czyli?my si? w celu zjednoczenia v-?wiata i utrzymania pokoju we v-?wiecie.

Co do drugiej kwestii - jest to normalna relikwia. Nie wiem z czego si? tutaj ?mia?. Je?eli m?ka Chrystusa jest dla pani ?mieszna, c?? nie mnie to os?dza?. Ka?dy mo?e mie? w?asne zdanie.

Je?eli natomiast tak stawia pani spraw? - naturalnie, z?o?? odpowiedni wniosek do w?adz kraju. Mimo to ubolewam, ?e nie mogli?my za?atwi? tego drog? mniej biurokratyczn? ani religijn?.
(-) ks. prof. net. Giovanni Ganganelli
Pierwszy Sekretarz Rady Nauki i Kultury

Mar?a

Cytat: "Giovanni Ganganelli"Nie jestem upowa?niony do zak?adania swojego ko?cio?a.

Ten problem to ju? musi pan ze swoimi prze?o?onymi rozwi?za?.

Cytat: "Giovanni Ganganelli"Pragniemy dialogu, co je?eli B?g da - umo?liwi?o by po??czenie Waszego ko?cio?a z naszym.

Dzi?kuj?, ale wol? nie. ??czenie si? organizacji religijnych zawsze zawiera w sobie ust?pstwa doktrynalne. A to oznacza, ?e kt?ra? ze stron si? myli?a :)

Cytat: "Giovanni Ganganelli"Co do drugiej kwestii - jest to normalna relikwia. Nie wiem z czego si? tutaj ?mia?. Je?eli m?ka Chrystusa jest dla pani ?mieszna, c?? nie mnie to os?dza?. Ka?dy mo?e mie? w?asne zdanie.

Trafi? pan w sedno. Relikwie s? bardzo zabawne. Sanda?y jako relikwia drugiego stopnia to troch? ma?o. Mo?e Rotria nam udost?pni jak?? ko?? wyj?t? z cia?a Jezusa, to b?dziemy mogli, pocieraj?c r??ne przedmioty o ni?, tworzy? relikwie trzeciego stopnia. B?dzie znakomicie leczy?a ?ysienie i oty?o??.

Cytat: "Giovanni Ganganelli"Je?eli natomiast tak stawia pani spraw? - naturalnie, z?o?? odpowiedni wniosek do w?adz kraju. Mimo to ubolewam, ?e nie mogli?my za?atwi? tego drog? mniej biurokratyczn? ani religijn?.

Kr?tko m?wi?c, chcia? pan wch?oni?cia jednej organizacji przez drug? i my?li pan, ?e to by nie wymaga?o jakiej? papierkowej roboty? :)

Andreas

Sanda?y - relikwia jak relikwia, wa?ne ?e mia?y kontakt z Jezusem ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Mar?a

Dla mnie to s? gus?a. O ile ceni? sobie ?yw? wiar? i na?ladowanie Jezusa, to takie formy pobo?no?ci s? po prostu puste.

Faders ad Vankavig

Cytat: "Mar?a"
Cytat: "Giovanni Ganganelli"Co do drugiej kwestii - jest to normalna relikwia. Nie wiem z czego si? tutaj ?mia?. Je?eli m?ka Chrystusa jest dla pani ?mieszna, c?? nie mnie to os?dza?. Ka?dy mo?e mie? w?asne zdanie.
Trafi? pan w sedno. Relikwie s? bardzo zabawne. Sanda?y jako relikwia drugiego stopnia to troch? ma?o. Mo?e Rotria nam udost?pni jak?? ko?? wyj?t? z cia?a Jezusa, to b?dziemy mogli, pocieraj?c r??ne przedmioty o ni?, tworzy? relikwie trzeciego stopnia. B?dzie znakomicie leczy?a ?ysienie i oty?o??.

Hahaha... :D To wygra?o. Ja jestem cz?owiekiem umys?u ?cis?ego (realnie) i Takie relikwie s? po prostu ?mieszne. W pewnej chwili poczu?em si? jak w Ciprofloksji, gdzie planuje si? podarunek starej Przedbiedy (samochodu klasy raczej ni?szej) ust?puj?cemu z tronu Austro-W?gierskiego. Z ca?ego serca rozumiem pani zachowanie (chodzi o oplucie pewnej cz??ci komputera), u mnie by?o podobnie.
PS Mo?emy tworzy? relikwie (albo leczy? ?ysin?), pocieraj?c sanda?em... hahaha... :D
(*)