Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Zmierzch Monarchii Austro-W?gierskiej

Zaczęty przez Don Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba, Wtorek, 1 Mar 2016, 11:33:19

Poprzedni wątek - Następny wątek

Don Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba

Wasza Katolicka Mo??, Dostojni.

Pragn? przekaza? niepokoj?ce wie?ci z Orientyki, ot?? ju? od 3 dni niedost?pna jest strona g??wna Monarchii Austro-W?gierskiej. Jak powszechnie wiadomo Jego Cesarska i Kr?lewska Mo?? Leopold August og?osi? w Monarchii stan wyj?tkowy, odwo?a? Rad? Ministr?w i powo?a? specjaln? Rad? w kt?rej sk?ad wszed? jedyny obywatel Monarchii Austro-W?gierskiej, a jednocze?nie obywatel Imperium Skarlandu Don Juan de Maykowski. Wygl?da na to, ?e struktury informatyczne i rz?dowe Monarchii przesta?y istnie?, czy?by Austro-W?gry dokona?y swego ?ywota? S?dz?, ?e w szczeg?lno?ci pomocna b?dzie nam opinia Don Juana Majskowskiego, kt?ry jako cz?onek Rady Nadzwyczajnej mo?e udzieli? nam niezb?dnych informacji.

/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Doña Sof?a Leonor de M?dici

To smutne, ?e ongi? wielka monarchia, opieraj?ca sw?j system na warto?ciach ponad czasowych i uczciwo?ci rz?dz?cych upada tak smutno. Miejmy nadzieje, ?e Habsburskie Austro-W?gry powstan? niczym feniks popio??w, aby obok innych wielkich imperi?w Polskiego Mikro?wiata kroczy? drog? chwa?y.
Doña Sof?a Leonor Maria de M?dici y Zep

Norbert I Catalan

Monarchia ma ten problem, ?e z tego co mi wiadomo nad systemami informatycznymi sprawuje osoba, kt?ra ju? od d?u?szego czasu si? tam nie pojawia?a przez co osoba/osoby* sprawuj?ce tam w?adz? de facto nie kontrolowa?y/nie kontroluj?* pa?stwa.

*-niepotrzebne skre?li?.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Carlos de M?dici

Cytat: Norbert I Catalan w Wtorek,  1 Mar 2016, 17:17:47
Monarchia ma ten problem, ?e z tego co mi wiadomo nad systemami informatycznymi sprawuje osoba, kt?ra ju? od d?u?szego czasu si? tam nie pojawia?a przez co osoba/osoby* sprawuj?ce tam w?adz? de facto nie kontrolowa?y/nie kontroluj?* pa?stwa.

*-niepotrzebne skre?li?.

To niezupe?nie prawda. Dost?p do bazy danych mia?y (przynajmniej w ostatnim czasie) trzy osoby: aktualny Monarcha i dwaj poprzedni. Natomiast stan rzeczy, kt?ry obserwujemy dzisiaj wynika najpewniej z nieop?acenia serwera. Sprawa nie jest zatem jeszcze definitywnie zamkni?ta.

Norbert I Catalan

Co mam rozumie? przez dost?p do bazy danych? To, ?e mam admina i mog? sobie zrobi? kopi? to jeszcze nic, trzeba sobie jeszcze umie? t? kopi? wgra? a sama baza to znowu nic je?eli nie ma si? kopii templatki gdzie z takim zestawem baza + templatka + darmowy php-fusion (w przypadku MAW) + byle jaki hosting mo?na MAW przywr?ci? do ?ycia bez wi?kszych strat (nie uwzgl?dni?em ewentualnych mod?w do systemu), sam? templatk? mo?na zast?pi? byle jak? lub zrobi? sobie now?.

Je?eli nikt aktywny nie dysponuje w?adz? nad hostingiem (nie jest jego w?a?cicielem) to osoba aktywna mo?e wyst?pi? o cesje je?eli ma mo?liwo?? kontaktu z obecnym w?a?cicielem, je?eli nie no to MAW musi sobie jako? poradzi? samo.

(-) Norbert I de Catal?n

Carlos de M?dici

Cytat: Norbert I Catalan w Wtorek,  1 Mar 2016, 17:45:23
Co mam rozumie? przez dost?p do bazy danych? To, ?e mam admina i mog? sobie zrobi? kopi? to jeszcze nic, trzeba sobie jeszcze umie? t? kopi? wgra? a sama baza to znowu nic je?eli nie ma si? kopii templatki gdzie z takim zestawem baza + templatka + darmowy php-fusion (w przypadku MAW) + byle jaki hosting mo?na MAW przywr?ci? do ?ycia bez wi?kszych strat (nie uwzgl?dni?em ewentualnych mod?w do systemu), sam? templatk? mo?na zast?pi? byle jak? lub zrobi? sobie now?.

Je?eli nikt aktywny nie dysponuje w?adz? nad hostingiem (nie jest jego w?a?cicielem) to osoba aktywna mo?e wyst?pi? o cesje je?eli ma mo?liwo?? kontaktu z obecnym w?a?cicielem, je?eli nie no to MAW musi sobie jako? poradzi? samo.

Przez dost?p do bazy danych rozumiem ustanowienie "wsp??w?asno?ci" na prawie (ustanowienie wsp?lnych praw) do korzystania z miejsca na serwerze, domeny i prawach autorskich. W ostatnim czasie na pewno wsp??w?a?cicielami tych praw by?y osoby pos?uguj?ce si? wirtualnymi personaliami: Franciszek J?zef II i Leopold August, nie jestem pewien czy wci?? taki katalog praw przys?ugiwa? osobie korzystaj?cej z nicka Maksymilian Teodor. W?tpi?, by w ostatnim czasie co? si? w tej kwestii zmieni?o. A zatem ca?a ta histeria jest niepotrzebna, bo problem jest najpewniej taki, jak wy?o?y?em to wy?ej.

Norbert I Catalan

O tym, ?e MAW czeka "blackout" wiedzia?em od d?u?szego czasu i jest on spowodowany tym, ?e osoba w?adna nad serwerem znikn??a przez co obecna w?adza utraci?a kontrol? nad pa?stwem.

(-) Norbert I de Catal?n

Carlos de M?dici

CytatO tym, ?e MAW czeka "blackout" wiedzia?em od d?u?szego czasu i jest on spowodowany tym, ?e osoba w?adna nad serwerem znikn??a przez co obecna w?adza utraci?a kontrol? nad pa?stwem.

A zatem posiada Wasza Wysoko?? informacje zupe?nie sprzeczne do moich i nie spos?b rozstrzygn??, kt?ra wersja jest prawdziwa. Ja natomiast ju? sw?j pogl?d na spraw? wy?o?y?em. Wi?cej szczeg???w nie chc? zdradza?, bo to nie moja sprawa i nie m?j problem.

Don Fernando ?lvarez d'Este y C?rdoba

/-/ Sanctitas Vestra Clemens III
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae, etc.

Carlos de M?dici

Moj? uwag? przykuwa tak?e nienajlepszy stan Federacji Al Rajn, w kt?rej najpierw wygaszono stron?, a teraz forum, na kt?rym widnieje komunikat: "STAN WYJ?TKOWY od 26 lutego do 26 marca!" (http://forum.alrajn.eu/index.php).

Maria Dolores d'Este y C?rdoba

Regentka Ksi?stw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa C?rdoby,
Hrabina Cavriago

Piotr Konstanty Petrowicz

R?wnie? i my jeste?my dog??bnie poruszeni problemami z kt?rymi borykaj? si? obecnie tak znamienite pa?stwa jak Monarchia Austro-W?gierska czy Federacja Al Rajn. :(
Piotr Konstanty Petrowicz Catalan

Carlos de M?dici

Zdecydowanie szkoda, i? sta?o si? to, co si? sta?o. Pisz? to jako wieloletni obywatel Monarchii i jej by?y regent. Jednak ca?a ta sytuacja jest konsekwencj? nieodpowiedzialnego zachowania ludzi - nie spos?b bowiem zrzuci? win? na systemy informatyczne. Pozostaje jednak cie? nadziei, i? istnieje kopia zapasowa tzw. "Monarchii v2", jak zwykli okre?la? niekt?rzy (byli ju?) mieszka?cy now? stron? Kakanii, i zachowane zostanie przynajmniej ?wiadectwo istnienia Austro-W?gier i wsp?lnej pracy oraz zabawy wielu ludzi. Nie jestem ju? Karlem Habsburgiem, lecz Carlosem Skarlandzkim, lecz zmiana nazwiska i zaszczyt bycia kr?lem Imperium Skarlandu nie powoduje, i? jest mi mniej smutno na my?l, ?e dziedzictwo tego d?ugo istniej?cego v-pa?stwa, w kt?rym zaczyna?em swoj? przygod? z mikronacjami, mo?e przepa?? przez ludzkie zaniedbanie.

Severino Castiglioni-Faradobus

Naprawd? Was to Czcigodni dziwi? Nie macie ?adnych przypuszcze?? Dla mnie to jest oczywiste.
x. pra?. prof. dr net. Severino Castiglioni-Faradobus

Felipe Miguel de Guzm?n

C?? taka jest kolej rzeczy wiele pa?stw ju? upad?o wiele si? narodzi?o. Szkoda jednak, ?e tak stare i szanowane pa?stwo jak Monarchia Austro-W?gierska znika  z mapy politycznej Pollinu jako suwerenny i aktywny gracz polityczny. Niepokoj?ca jest r?wnie? sytuacja w Al Rajn, kt?re przecie? by?o jednym z silniejszych pa?stw polskiego mikro?wiata. Wida? znajdujemy si? w epoce zmierzchu mikronacji.
/-/Don Felipe Miguel de Guzm?n SJ,
hrabia Badajoz