Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Odpowied? na artyku? Don Petrosa Domestosigosa

Zaczęty przez Maria Dolores d'Este y C?rdoba, Niedziela, 27 Mar 2016, 12:47:36

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maria Dolores d'Este y C?rdoba

Señoras y señores!

Wczoraj wieczorem, mimo tego, ?e jestem w g?rach u rodziny i nie mam tak czasu, by mie? styczno?? z sieci? to tak mnie natkn??o, by wej?? na Planet? Mikronacje. Tam znalaz?am ciekawy artyku?, ?wie?utki artyku? Klony a monarchia – jak ?lepa bywa „zagranica”  niejakiego Petrosa Domestosigosa, polityka surme?skiego. Ten m??czyzna umie?ci? m?j avatar na tle zdj??, kt?re zatytu?owa? Awatary os?b, kt?rym zarzucano klonowanie. Niekt?rym to udowodniono.. Jeszcze nie koniec. Zawar? jeszcze sugesti?, jakobym ja by?a moj? matk? i jej klonem. Kurcze, wreszcie si? dowiedzia?am kim jestem! - Po kryzysie mi?dzynarodowym kt?ry spowodowany by? dzia?aniami Mikisigosa wzgl?dem podzia?u ziem na Orientyce mamy znowu: ?mier? g??wnych aktor?w (Konstantinos, wkr?tce potem Aspazji) i pozostanie „dziedzica” Nikolaosa, dzia?aj?cego w podobny spos?b jak ojciec – i  Ejkaterini, kt?ra, w?eniona w arystokracj? Skarlandzk? tam sie zakorzeni?a („zmar?a” niedawno, jednak nie przed pozostawieniem po sobie… c?rki jako dziedziczki)

Po pierwsze, ja nigdy nie go?ci?am w Surmenii i nie odwiedzi?am tego pa?stwa w og?le. Wi?c avatar m?j chyba jest zb?dny, Señor Domestosigos.
Po drugie, nie jestem moj? matk? wirtualn?, to jest oddzielna osoba, kt?r? dobrze znam, a mnie przysposobi?a moja matka Dona Catalina wraz z moim ojcem Don Fernando. Co do mojego dziedzictwa, kt?rym si? Señor Domestosigos przej??. Tak dziedzicz? po matce hrabstwo Cavriago w Pa?stwie Ko?cielnym Rotria. Poza tym, dziedzicz? r?wnie? po ojcu tytu? Ksi??nej Sewilli, Modeny, etc. Jestem wi?c t? wstr?tn? dziedziczk?, Señor Domestosigos.
Po trzecie, krewnych si? nie wybiera.

Regentka Ksi?stw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa C?rdoby,
Hrabina Cavriago