Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Elekcja w Rzeczpospolitej.

Zaczęty przez Samuel Radziwi??, Piątek, 3 Cze 2016, 16:44:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Samuel Radziwi??

WKMo??
WKWysoko?ci
Szlachetni Obywatele Imperium Skarlandu

Pragn? powiadomi? o zjechaniu si? szlachty z Polski i Litwy na podwarszawsk? Wol?, celem elekcji nowego monarchy, co przez nast?pne 6 miesi?cy sprawowa? b?dzie w?adz? w Rzeczpospolitej.
Samuel Radziwi??, syn ksi?cia Karola,  Ciwun W K L , Podstaro?ci mi?ski

Doña Sof?a Leonor de M?dici y Zep

Kto spo?r?d mo?nych ubiega? si? b?dzie o najwy?sz? godno?? w Rzeczypospolitej? :)
Dona Sof?a Leonor Maria

Don Cosme Pedro de M?dici

C??, w takim razie ?ycz? s?usznego wyboru. Z pewno?ci? kandydaci ju? jacy? s?, ale zapewne rozmowy tocz? si? jeszcze w kuluarach.

Ksi??? Monderii i Saragossy
Sekretarz ds. Wojny
Rektor Akademii Kr?lewskiej w Toledo

Samuel Radziwi??

Dzi?kuj? WKW :)

W zakulisowych rozmowach ju? s? kandydaci, ale trzeba nam poczeka?, a? Prymas list? pos??w wystawi, a wtedy oficjalnie bedzie mo?na zg?asza? owych pretendent?w do tronu.

Doskonale pami?tam sw?j udzia? w elekcji. Wielkie zaanga?owanie i emocje.

Sekretarz ds. Wojny

Samuel Radziwi??

Tak to dzia?a ;)  Nawet mniejsze obieralne urz?dy nios? ze sob? emocje przy wyborze :)

Z tego co wida? w elekcji uczestniczy dw?ch kandydat?w, dotychczasowy monarcha (Sebastian von Tauer) i Car Abachazji (Tomasz Bagarat Dostojewski). Wynik w?a?ciwie przes?dzony. Dotychczasowy monarcha cieszy si? du?? popularno?ci? i powa?aniem, wi?c trudno o to by dosz?o do jakiej? niespodzianki, cho? nastroje nie s? a? tak gor?ce, jak te kt?re by?y w poprzedniej elekcji, kiedy ja w niej uczestniczy?em. Trzeba te? przyzna?, ?e Rzeczpospolita jako jedyna z naszego kontynentu trzyma si? najlepiej.

Sekretarz ds. Wojny

Samuel Radziwi??

Szlachta dokona?a wyboru. Kr?lem-Elektem zosta? dotychczasowy monarcha- Sebastian von Tauer. Moge powiedzie?, ?e wyb?r by? jednog?o?ny.

Gratulacje :) Reelekcja Jego Kr?lewskiej Mo?ci wydaje si? by? zas?u?ona z racji zas?ug, kt?re poczyni? dla Rzeczypospolitej. ?ycz? dalszych sukces?w i dzia?a? :) Chce si? powiedzie? po staropolsku, ?e z Kr?la Sebastiana jest prawdziwy Kr?l Piast :D
Dona Sof?a Leonor Maria

Samuel Radziwi??

WKMo??
Obywatele i mieszka?cy

Pragn? powiadomi?, ?e nasta? czas elekcji nowego Kr?la Polski. JKM Sebastian January z???y? insygnia w?adzy i nasta? czas interregnum w Rzeczpospolitej. JE Prymas zwo?a? szlacht? do Woli pod Warszaw? na sejm elekcyjny.

Felipe Miguel de Guzm?n

?ycz? Wielmo?nej Braci Szlacheckiej owocnych obrad i elekcji najodpowiedniejszego kandydata do tronu Polskiego oraz Wielkoksi???cego.
/-/Don Felipe Miguel de Guzm?n SJ,
hrabia Badajoz

Samuel Radziwi??

WKM
WKW
Obywatele Skarlandu

Na ostatniej elekcji szlachta Rzeczpospolitej obra?a nowego monarch?, Miko?aja I. Pragn? powiadomi?, ?e Jego Kr?lewska Mo?? odwiedzi? Kr?lestwo Skarlandu dnia 20 Stycznia.

Norbert I Catalan

B?dzie nam mi?o go?ci? Jego Kr?lewsk? Mo?? w Skarlandzie :)

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Gratulacje i ?yczenia dla nowego Kr?la !  :)
Dona Sof?a Leonor Maria