Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

[Gazeta Teuto?ska] Gra do w?asnej bramki to ?adne rozwi?zanie

Zaczęty przez Carlos Lorenzo de Medici y Zep, Czwartek, 16 Cze 2016, 17:34:32

Poprzedni wątek - Następny wątek

Carlos Lorenzo de Medici y Zep

Zapraszam wszystkich Skarlandczyk?w do czytania wywiadu z Kr?lem Karolem III w Gazecie Teuto?skiej - http://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/8954/1.
Jego Wielkoksi??eca i Katolicka Mo??,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,
Kr?l-M?czennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Don Cosme Pedro de M?dici

Wszyscy s? winni tylko nie ja, takie jest rozumowanie naszego umi?owanego Kr?la, patrz?c na wywiad. Na dodatek straszny ignorant, poniewa? sp?r, kt?ry powsta? mi?dzy nami nie jest spowodowany jak to uj?? Karol III "No w?a?nie nie do ko?ca wiadomo czym", ale tym, ?e jako monarcha do tej pory zrobi? niewiele by przywr?ci? dawn? chwa?? i blask Imperium i o to mi ca?y czas chodzi. Nie mam do niego zbyt wielkiego zaufania, co najwy?ej szacunek i nic wi?cej, poniewa? mam wra?enie, ?e traktuje on Imperium jako sw?j kolejny eksperyment.

Oczywi?cie w ostatnim czasie zaktywizowa? si?, co mnie cieszy, ?e m?j ha?as ma na niego wp?yw, poniewa? nigdy nie dopuszcz?, ?eby Imperium rz?dzi? Kr?l widmo.
Don Cosme Pedro de M?dici

Ksi??? Monderii i Saragossy
Sekretarz ds. Wojny
Rektor Akademii Kr?lewskiej w Toledo