Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Rinascita della Rotria

Zaczęty przez Maria Dolores d'Este y C?rdoba, Piątek, 17 Cze 2016, 12:38:13

Poprzedni wątek - Następny wątek

Maria Dolores d'Este y C?rdoba

Moi Drodzy!

Od czasu zamieszkania w Rotrii postanowi?am tam na razie, jak nie na sta?e pozosta? tam. ?le si? sta?o, ?e Rotria zamar?a, w?adze wyp?yn??y do Rzeczypospolitej. Zdaj?c sobie spraw? z tego, ?e dorobek jak?e wspania?ego i pi?knego kraju jest w stanie agonalnym, postanowi?am zadzia?a? na rzecz odbudowy Rotrii z apelem.

http://www.rotria.boo.pl/index.php?topic=452.0

Regentka Ksi?stw Sewilli i Modeny oraz Hrabstwa C?rdoby,
Hrabina Cavriago

Carlos de M?dici

Oczywi?cie szanuj? decyzj? Waszej Wysoko?ci, ale wydaje mi si?, ?e jako obywatelka Skarlandu Dona powinna dzia?a? aktywnie przede wszystkim tutaj. Licz? wci??, ?e ruszy jednak Don? sumienie. Mimo wszystko jednak ?ycz? powodzenia.

Sumienie me czystym nazwa? musz?. Przeto, ja wraz z mymi rodzicielami i ?ywicielami nie raz dowiedli?my swej lojalno?ci wobec Imperium. To, ?e chc? na d?u?szy czas opu?ci? Skalrand nie oznacza, ?e zapominam o nim. Chc? te? nadmieni? Wasza Kr?lewska Mo??, ?e po?wi?cenie wyra?a? nale?y czynami, a nie s?owami, jak zwyk? Wasza Mi?o?? czyni?.

Hrabina Cavriago

Carlos de M?dici

CytatPrzeto, ja wraz z mymi rodzicielami i ?ywicielami nie raz dowiedli?my swej lojalno?ci wobec Imperium. To, ?e chc? na d?u?szy czas opu?ci? Skalrand nie oznacza, ?e zapominam o nim.

Rzeczywi?cie, Ojciec Dony, m?j Drogi Przyjaciel Fernando de Cordoba, jest postaci? wielce zas?u?on? dla Skarlandu. ?a?uj? jedynie, ?e c?rka nie posz?a w ?lady ojca i nie mo?e si? pochwali? ?adnymi zas?ugami dla kraju... Natomiast opuszczenie Skarlandu w chwili, gdy najbardziej potrzebuje on swoich obywateli, po to by dzia?a? w obcej mikronacji, mo?na nazwa? tylko w jeden spos?b i my?l?, ?e nie musz? go Donie artyku?owa?.

Norbert I Catalan

Wed?ug mnie skoro szanowna Dona wybra?a Rotri? to powinno si? jej odebra? obywatelstwo, odebra? tytu?y i w?o?ci.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Jako, ?e jestem dziedziczk? ksi?stw w Skarlandzie i Rotrii, dzia?a? b?d? tutaj i tutaj. Nie mog? zaniedbywa? ?adnej z ziem nale??cych do mojej rodziny.

Hrabina Cavriago

Norbert I Catalan

Tylko lenna nadawane Grandom nied?ugo przejd? w stan likwidacji a ziemie nadane zostan? przekazane ewentualnym samorz?dom (mo?liwo?? przywr?cenia podzia?u administracyjnego z przed reform imperialnych) :P

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Don Cosme Pedro de M?dici

?ycz? Szanownej powodzenia! :) Aczkolwiek ci??ko b?dzie przywr?ci? blask Pa?stwu Ko?cielnemu, kt?re jest ju? po prostu zm?czone. Tym bardziej trudno b?dzie to osi?gn?? kobiecie z racji, ?e mamy doczynienia z Ko?cio?em, a jak wiemy kobiety s? w jego dzia?alno?ci w pewien spos?b ograniczone. Aczkolwiek mog?aby Szanowna dzia?a? na polu kultury i nauki, to ciekawe pole do dzia?ania, kt?re daje wiele mo?liwo?ci, aczkolwiek ufam, ?e Szanowna zaanga?uje si? r?wnie? w odbudow? Imperium, kt?re obecnie potrzebuje r?k do pracy i naprawd? jest co robi?, mam nadziej?, ?e Szanowna nie traktuje Skarlandu jak hotelu, do kt?rego sobie zagl?da kiedy ma na to ochot?.
Don Cosme Pedro de M?dici

Ksi??? Monderii i Saragossy
Sekretarz ds. Wojny
Rektor Akademii Kr?lewskiej w Toledo