Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Palacio Episcopal de Valencia

Zaczęty przez Miguel apo Zep, Piątek, 12 Paź 2012, 22:45:54

Poprzedni wątek - Następny wątek

Miguel apo Zep

Palacio Episcopal de Valencia - Pa?ac Biskupi w Walencji

Hol

Kaplica

Pa?ac jest miejscem zamieszkania biskupa walencji. Tutaj r?wnie? mog? si? schroni? wszyscy biskupi i ksi??a b?d?cy w podr??y.
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Mar?a

Jak z Disneylandu.

Miguel apo Zep

To Gaudi, Szanowna Pani ;)
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Mar?a

Estetyka zbyt cukierkowa jak dla mnie :)

Miguel apo Zep

De gustibus non disputandum est. :D
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Andreas

No, faktycznie takie cukierkowe :)
Ale swoj? drog? w?a?nie takich temat?w jak ten brakuje nam w dzia?ach miast Skarlandu. Takie tematy jak ten informuj?ce o budynkach w danym mie?cie s? potrzebne. Brawo biskupie Arturze ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Miguel apo Zep

Wasza Wysoko??,
Id?c za ciosem, pomy?la?em, ?e je?li Gaudi, to na ca?ego :D Ch?tnie bym Wasz? Wysoko?? ugo?ci? w Pa?acu, lecz trudno mi zarz?dza? budynkiem, kt?rego nie jestem gospodarzem. Je?li konkordat zostanie podpisany i Stolica Apostolska wyznaczy ordynariusza Walencji, wtedy b?dzie Wasza Mi?o?? cenionym i po??danym go?ciem ;) Sam na razie mieszkam tu nieoficjalnie :D.
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Faders ad Vankavig

Czy to szanta??
(*)

Miguel apo Zep

Nie wydaje mi si?. Po prostu bez podpisania konkordatu, nie zostanie utworzona diecezja walencka i nie zostanie wyznaczony jej ordynariusz, kt?ry mia?by prawo zarz?dzania pa?acem ;)
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Faders ad Vankavig

Wi?c kto teraz zarz?dza pa?acem?
(*)

Andreas

Wg mnie pa?acem zarz?dzaj? teraz Kortezy...
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Miguel apo Zep

C??, z tego co wiem, Pa?ac zosta? przekazany Ko?cio?owi Rotryjskiemu : viewtopic.php?f=135&t=315#p1967
Chyba, ze co? uleg?o zmianie... Ale je?li nie, to pa?ac le?y w r?kach Ko?cio?a, a wi?c to on, powinien wyznaczy? jego zarz?dc?.
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Faders ad Vankavig

Cytat: "Artur Czartoryski"C??, z tego co wiem, Pa?ac zosta? przekazany Ko?cio?owi Rotryjskiemu : viewtopic.php?f=135&t=315#p1967
Chyba, ze co? uleg?o zmianie... Ale je?li nie, to pa?ac le?y w r?kach Ko?cio?a, a wi?c to on, powinien wyznaczy? jego zarz?dc?.

Niech Pan przeczyta swoj? wcze?niejsz? wypowied?...
(*)

Miguel apo Zep

Poprzednia wypowied? o kt?rej Pan m?wi?.
Cytat: "Artur Czartoryski"Nie wydaje mi si?. Po prostu bez podpisania konkordatu, nie zostanie utworzona diecezja walencka i nie zostanie wyznaczony jej ordynariusz, kt?ry mia?by prawo zarz?dzania pa?acem ;)

Nie zmienia to faktu, ?e Pa?ac jako w?asno?? Ko?cio?a Rotryjskiego (na podstawie dokumentu na kt?ry powo?a?em si? powy?ej) jest od niego zale?ny. Pa?ac Biskupi w Walencji "nale?e?" powinien do biskupa Walencji, a jako ?e takowego nie ma na chwil? obecn?, to Pa?ac pozostaje bez zarz?dcy, lecz nadal pod w?adz? Ko?cio?a Rotryjskiego jako jego w?asno??.
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Faders ad Vankavig

Dobrze
Cytat: "Artur Czartoryski"Je?li konkordat zostanie podpisany i Stolica Apostolska wyznaczy ordynariusza Walencji, wtedy b?dzie Wasza Mi?o?? cenionym i po??danym go?ciem.
a teraz, JKM nie jest cenionym i po??danym go?ciem?
(*)