Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Stan wyj?tkowy w mie?cie Walencja

Zaczęty przez Norbert I Catalan, Środa, 17 Paź 2012, 17:54:20

Poprzedni wątek - Następny wątek

Norbert I Catalan

Generaliat Walencji wprowadza na terenie miasta Walencja stan wyj?tkowy w zwi?zku z wypowiedziami jakie padaj? w Pa?acu Biskup?w Walencji i zagro?eniem wybuchu zamieszek, kt?rych prowodyrami mog? by? osoby b?d?ce cz?onkami ko?cio?a ateistycznego.

Wszelkie niezg?oszone manifestacje (protesty marsze itd itp - to jak by kto? nie wiedzia?) b?d? stanowczo powstrzymywane przez autonomiczne organizacje paramilitarne, w przypadku dalszych rozruch?w w?adze autonomiczne b?d? wnioskowa? u w?adz centralnych o skierowane do miasta si? podleg?ych centralnemu Ministerstwu Obrony.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Mar?a

?a?osne.

Norbert I Catalan

Pani te?

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Za wszelk? cen? usi?uje pan sprowokowa? jaki? konflikt. Najpierw pr?buje sprowokowa? s?ownie pana Fadersa lub mnie, a teraz nadaje pan wi?ksz? wag? wydarzeniom, ni? faktycznie j? maj?.

Faders ad Vankavig

Cytat: "Norbert I Catalan"Generaliat Walencji wprowadza na terenie miasta Walencja stan wyj?tkowy w zwi?zku z wypowiedziami jakie padaj? w Pa?acu Biskup?w Walencji i zagro?eniem wybuchu zamieszek, kt?rych prowodyrami mog? by? osoby b?d?ce cz?onkami ko?cio?a ateistycznego.

Wszelkie niezg?oszone manifestacje (protesty marsze itd itp - to jak by kto? nie wiedzia?) b?d? stanowczo powstrzymywane przez autonomiczne organizacje paramilitarne, w przypadku dalszych rozruch?w w?adze autonomiczne b?d? wnioskowa? u w?adz centralnych o skierowane do miasta si? podleg?ych centralnemu Ministerstwu Obrony.

Prosz? si? nie o?miesza?... W Pa?acu tym prowadzona jest ?ywa dyskusja, kt?ra tak naprawd? utrzymuje ten kraj przy ?yciu... Mog? Pana zapewni?, my?l? ?e Pan Czartoryski tak?e, ?e nie ma zagro?enia wybuchu ?adnej zamieszki. Poza tym to nie tylko Ko?ci?? Ateistyczny w pewnych kwestiach nie zgadza si? z Ko?cio?em Katolickim, ale tak?e Ko?ci?? Katolicki nie zgadza si? z Ko?cio?em Ateistycznym. Dlaczego wi?c zagro?enie widzi Pan ze strony ateist?w? Poza tym zamieszka bez udzia?u jednej strony jest napa?ci?, a to na pewno nie ma sensu istnienia mi?dzy tymi dwoma organizacjami religijnymi. Ko?cio?y te s? R?WNE wobec prawa Skarlandu, lecz Panu trudno to przyj??... Pana tok my?lenia przypomina mi tak? komiczn?, rodzinn? sytuacj?... Pan jest Matk?, nasze Ko?cio?y s? dzie?mi... I to zawsze tego tego jednego m?wi si?: "Sko?cz szczeniaku i do swojego pokoju!". Za to, ten drugi jest g?askany... Czy takie wychowanie ma sens?
(*)

Miguel apo Zep

C??, Szanowni, apeluj? o spok?j. Prosz? si? nie martwi?, mo?e i jestem biskupem, ale broni? si? umiem - jestem oficerem wojsk w RON w randze komandora (w l?dowych to b?dzie pu?kownik). Uwa?am, ?e cho? momentami, dyskusja w Pa?acu Biskupim nabiera?a mocnego brzmienia i mo?na rzec, ?e nawet wrza?o, ale poza s?owami, nie dochodzi tam do niczego innego. Nikomu w?os z g?owy nie spadnie - mog? za to r?czy?. Tak?e z mojej strony, nie zg?aszam problem?w odno?nie zachowania go?ci Pa?acu. Panie Norbercie, prosz? si? nie martwi?. Wydarzenia w Pa?acu nie wp?yn? na zachowanie w pozosta?ych cz??ciach miasta. Gdyby cokolwiek niepokoj?cego si? dzia?o, poinformowa?bym. Dzi?kuj? za trosk?, ale takie ?rodki, jakie Pan proponuje, nie s? potrzebne. Gdy go?cie tylko  uznaj?, ?e pora na nich, odwioz? ich bezpiecznie karety biskupie.
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Mar?a

Nie doceni?am pana, panie Arturze. Jednak, od czasu do czasu, potrafi pan okaza? klas? ;)

+ Pafnucy Karolina

Je?li o mnie chodzi, chyba nigdy nie korzysta?em z karet. Na samym pocz?tku schwyta?em konia, wyleczy?em go, i oswoi?em. Potem przydzielono mi s?u?bowego Krokodyla... a teraz niedawno kupi?em sobie w?asnego. :)

Miguel apo Zep

Cytat: "+ Pafnucy Karolina"Na samym pocz?tku schwyta?em konia,

Czy?by jaki? eufemizm, ksi??e biskupie? :D
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

+ Pafnucy Karolina

Nie potwierdz?, ale i nie zaprzecz? Ekscelencjo. :D

Andreas

Cytat: "Faders ad Vankavig"Poza tym to nie tylko Ko?ci?? Ateistyczny w pewnych kwestiach nie zgadza si? z Ko?cio?em Katolickim, ale tak?e Ko?ci?? Katolicki nie zgadza si? z Ko?cio?em Ateistycznym.

Normalna sytuacja, je?li nie ma jasno okre?lonej religii w danym pa?stwie zwyk?? rzecz? jest ?e przedstawiciele dw?ch r??nych wyzna? k??c? si? ze sob?.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Norbert I Catalan

Ja realnie i wirtualnie jestem zadeklarowanym Agnostykiem.

Tymczasem zaznacz?, ?e wszyscy wpadli w moj? pu?apk? a konkretniej chc? nadmieni?, ?e wszystkie decyzje Prezydenta, Kortez i Generaliatu Walencji podlegaj? tym samym zasadom co prawodawstwo centralne czyli wszystko musi by? poparte stosownym dokumentem podpisanym przez Prezydenta Wsp?lnoty Walencji i opublikowane w Diario Oficial de Valencia.
Czy kto? taki akt prawny w DOV zauwa?y??

Szkoda, ?e nawet JKM Andreas I nie wy?apa? tak ra??cego b??du a Wszyscy od razu zaj?li si? komentowaniem: jakie to ?a?osne.

(-) Norbert I de Catal?n

Miguel apo Zep

Przepraszam bardzo, a czemu takie "zabawy" maj? s?u?y?? Chce Pan udowodni? go?ciom, ?e nie znaj? prawa? No faktycznie nie znaj?, bo dotarcie do Dziennika Ustaw jest wyczynem godnym pochwa?y, jak wej?cie na Mt. Everest. To jest dopiero ?a?osne, takie granie w kotka i myszk? ze spo?ecze?stwem i patrzenie "kiedy si? ludzie skapn? ?e przeginam". Chyba nie o to chodzi w pracy Szefa Rz?du. Radz? Panu przemy?le? swoje zachowanie i wyci?gn?? stosowne wnioski.
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Mar?a

Popieram przedm?wc?.

Faders ad Vankavig

Komicznie powiem nawet "?wi?te S?owa" ;)
(*)