Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Abdykacja Kr?la Skarlandu

Zaczęty przez Andreas, Niedziela, 14 Lip 2013, 19:30:34

Poprzedni wątek - Następny wątek

Andreas

No, i ja ju? nie jestem Kr?lem.

Zawsze ka?demu ?yczy?em powodzenia, wi?c teraz te? napisz? do nowych w?adz Skarlandu - powodzenia :)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Martinus Perpetuus

Drogi Andreasie I,

jeste?my zasmuceni Wasz? decyzj? o abdykacji. Mamy nadziej?, ?e owa decyzja zosta?a przemy?lana i niepodj?ta pod wp?ywem emocji. Niech B?g Wszechmocny Pana os?ania i wynagrodzi stokrotnie trud podejmowany na rzecz naszej Ojczyzny!

Martinus Perpetuus,
Aposto?

Norbert I Catalan

Cytat: Andreas I w Piątek, 19 Lip 2013, 08:32:38
No, i ja ju? nie jestem Kr?lem.

Zawsze ka?demu ?yczy?em powodzenia, wi?c teraz te? napisz? do nowych w?adz Skarlandu - powodzenia :)

http://www.boe.scarlana.eu/?p=58 - to jaka? kpina? Dawa? upust emocjom w BOE?

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Fabio Schr?der

St??enie nad?cia w tym akcie jest tak du?e, ?e wbi?o mnie w krzes?o. Gwarantuj? Kr?lowi-Seniorowi, ?e nie zap?aczemy.
(–) Fabio Schr?der,
mieszkaniec.

Piotr Konstanty Petrowicz

Mia?em nadziej?, ?e Jego Wysoko?? Andreas I po og?oszeniu ?e pozostaje na tronie, podejmie dzia?ania zmierzaj?ce do za?egnania kryzysu sukcesyjnego i zjednoczy wok?? siebie ca?? rodzin? dla odbudowy kraju. Tymczasem da? si? ponie?? emocjom tak dalece, i? nawet dekret abdykacyjny kt?rym ponownie wszystkich zaskoczy?, jest nimi obarczony. Szkoda zmarnowanej szansy na zgod? i pojednanie kt?re by?o ju? bli?ej ni? dalej. Niestety potwierdza si? powiedzenie, i? niezgoda rujnuje.  :(
Piotr Konstanty Petrowicz Catalan

Andreas

Nie b?d? odpowiada? ka?demu z osobna.

Powiem kr?tko. Skarland ostatnio to kabaret, w kt?rym ka?dy jest aktorem. Ja nie zaprzeczam, te? swoje 5 groszy dorzuci?em. Ale na Boga, ja nie mam w czym? takim ochoty bra? udzia? i o?miesza? si?.

A dekret kt?ry wyda?em ma ukaza? czym jest Skarland i zmusi? ka?dego do refleksji.

Teraz zamierzam si? spakowa? z Kancelarii Kr?lewskiej i licz?, ?e moi nast?pcy. Przez ostatni czas zosta?y zniszczone moje idee zabawy w mikronacje i chc? si? odbudowa?. A teraz pozw?lcie, ?e uaktualni? artyku? o sobie na micoropedii
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

hr. F. Vazquez de Saavedra

Ka?dy w tym temacie ma mo?liwo?? wyra?enia w?asnego zdania tudzie? opinii. Ka?dy pope?ni? jaki? b??d i da? si? ponie?? emocjom. Zauwa?my jednak, ?e Kr?l Andreas I abdykowa?, pojawi? si? Regent w postaci osoby Norberta I Catalana i na razie nie s?ycha? o proklamowaniu nowego Kr?la w Skarlandzie. My?l?, ?e te kilka dni pokaza?o jak wa?n? kwesti? w ?yciu codziennym i wirtualnym jest m?dre podejmowanie decyzji. Dzisiaj ju? kilkana?cie godzin po abdykacji Andreasa I wydaje si?, ?e kryzys polityczny w naszym kraju jest za?egnany. Jest Regent, jest skompletowana Inicjatywa Obywatelska Ocalenia Narodowego, a w ramach jej powo?a?em Zesp?? ds. Dworu Katolo?skiego, kt?ry w swoim zamy?le ma doprowadzi? do porz?dku i ?adu w Skarlandzkiej Rodzinie Kr?lewskiej. Mam nadziej?, ?e uda nam si? wsp?lnie (12) osobom przeprowadzi? kraj ku potrzebnym reformom, aby p??niej cieszy? si? normalnego ?ycia w Skarlandzie. ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Kr?lewski - od 23 wrze?nia 2013r.
- Przewodnicz?cy Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Cz?onek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przyw?dca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do cz?onk?w IOON.
- Udzia?owiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Manuel Gurrera

12 os?b to spora grupa ludzi! Je?li dobrze wykorzysta si? ca?y potencja? tych ludzi - to szybko Skarland stanie na nogi... Ale wszystko powoli... krok po kroku...  ;)
~ Nast?pca tronu Kr?lestwa Skarlandu - Jego Ksi???ca Wysoko?? Manuel de Catal?n

hr. F. Vazquez de Saavedra

Cytat: Manuel de Catalan w Piątek, 19 Lip 2013, 23:36:40
12 os?b to spora grupa ludzi! Je?li dobrze wykorzysta si? ca?y potencja? tych ludzi - to szybko Skarland stanie na nogi... Ale wszystko powoli... krok po kroku...  ;)

Zgadza si?. Dlatego apelowa?bym do Was, aby?cie zmobilizowali pozosta?ych obywateli, kt?rzy nie zg?osili jeszcze przysi?gi w odpowiednim w?tku w Inicjatywie Obywatelskiej Ocalenia Narodowego. Im sprawniej to zrobimy tym szybciej zaczniemy w?a?ciwe dzia?ania na rzecz odrodzenia Kr?lestwa Skarlandu.

ps. Maj?c 12 os?b mo?emy wsp?lnie bardzo mocno o?ywi? Skarland i nada? mu jeszcze ciekawszy oraz powa?niejszy charakter. W ko?cu pi?? lat istnienia zobowi?zuje. Sp?jrzmy na Kr?lestwo Zjednoczonych Niderland?w ... jak szybko powstali, jak szybko znale?li osoby do zaanga?owania. My teraz stajemy przed identyczn? sytuacj?, tylko z jedn? r??nic?. My na pewno przetrwamy, a czy oni przetrwaj?? Wykorzystajmy to! ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Kr?lewski - od 23 wrze?nia 2013r.
- Przewodnicz?cy Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Cz?onek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przyw?dca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do cz?onk?w IOON.
- Udzia?owiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Andreas

12 os?b ?!

Ja my?la?em, ?e Nas jest tutaj 6, max. 8 :)
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii