Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Referendum Niepodleg?o?ciowe

Zaczęty przez Norbert I Catalan, Niedziela, 14 Lip 2013, 20:17:56

Poprzedni wątek - Następny wątek

Czy jest Pan Pani za niepodleg?o?ci? Walencji?

TAK
4 (50%)
NIE
4 (50%)
G?OS NIEWA?NY
0 (0%)

Głosów w sumie: 8

Głosowanie skończone: Wtorek, 16 Lip 2013, 20:17:56

Norbert I Catalan

CytatZarz?dzenie Komisji Wyborczej Wsp?lnoty Walencji
ws. organizacji referendum niepodleg?o?ciowego

Artyku? 1
1.Zarz?dza si? referendum niepodleg?o?ciowe na obszarze Wsp?lnoty Walencji w dniach: 15-16 lipca 2013 roku.
2.Zliczana b?dzie tylko liczba g?os?w z uwzgl?dnieniem liczby mieszka?c?w Wsp?lnoty.

Artyku? 2
Realizacja referendum na podstawie Deklaracji Suwerenno?ci Walencji z dnia 14.07.2013

Artyku? 3
1.Wszelkie spory wyborcze rozstrzyga? w trybie natychmiastowym b?dzie S?d Najwy?szy Wsp?lnoty Walencji.
2.Odwo?ania od werdyktu/wyroku s?du o kt?rym mowa w punkcie 1 nale?y sk?ada? przed S?dem Najwy?szym Kr?lestwa Skarlandu.[/center:2utra9ki]

(-) Norbert de Catalan
Prezydent Wsp?lnoty Walencji

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Octavien I Catalan

Szkoda, ?e dzia?ania pewnej osoby doprowadzi?y do sytuacji stawiaj?cej kraj w obliczu rozpadu. Popieram inicjatyw? obywatelsk?! 
Jego Kr?lewska Mo?? Octavien I Catal?n, z ?aski Bo?ej i przez Konstytucj?, Kr?l Senior Francji,  Ksi??e Skarlandu, Real Ciudad, Ju?rez, Santiago, Ksi??e Rzeczpospolitej Obojga Narod?w.

hr. F. Vazquez de Saavedra

Cytat: Octavien I Catalan w Niedziela, 14 Lip 2013, 20:24:13
Szkoda, ?e dzia?ania pewnej osoby doprowadzi?y do sytuacji stawiaj?cej kraj w obliczu rozpadu. Popieram inicjatyw? obywatelsk?!

Zgadzam si? z przedm?wc?. G?os w Referendum Niepodleg?o?ciowym oddany! ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Kr?lewski - od 23 wrze?nia 2013r.
- Przewodnicz?cy Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Cz?onek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przyw?dca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do cz?onk?w IOON.
- Udzia?owiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Ciro Andr?s de Catal?n

Zbyt radykalne podej?cie zgubi ca?y Skarland. Wina w tym konflikcie le?y u ka?dego po trochu. Brak wstrzemi??liwo?ci zaprowadzi Skarland do rozpadu na drobne pa?stwa co nie b?dzie wcale s?u?y? nam wszystkim.
Ciro Andr?s de Catal?n

Norbert I Catalan

Komisja Wyborcza Walencji zako?czy?a g?osowanie przed terminem:
Oddano ??cznie 8 g?os?w w tym 4 ZA (w tym 1 g?os niewa?ny), 4 g?osy przeciw (w tym 2 g?osy niewa?ne).
Wobec powy?szego stwierdza si?, ?e 100% obywateli Wsp?lnoty Walencji wzi??o udzia? w g?osowaniu wobec czego uznaje si? referendum za wa?ne. Oddano ??cznie:
3 g?osy za niepodleg?o?ci? Walencji,
2 g?osy przeciwko niepodleg?o?ci Walencji.
3 g?osy niewa?ne - udzia? w referendum obejmuje wy??cznie obywateli Wsp?lnoty Walencji, stwierdza si? i? obywatele Wsp?lnot o?ciennych po mimo zakazu nie doczytali ograniczenia w g?osowaniu.

Obywatele Wsp?lnoty Walencji opowiedzieli si? za niepodleg?o?ci? Walencji.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Manuel Gurrera

Zgadzam si? z Ciro!

Cytat: Octavien I Catalan w Niedziela, 14 Lip 2013, 20:24:13Szkoda, ?e dzia?ania pewnej osoby doprowadzi?y do sytuacji stawiaj?cej kraj w obliczu rozpadu. Popieram inicjatyw? obywatelsk?!

Ale ?e kogo? Bo ja jeszcze nic nie zrobi?em... To by?a tylko i wy??cznie decyzja JKM Andreasa I. Mog?em si? nie zgodzi?, aby zosta? ksi?ciem, nast?pc? tronu i p??niej kr?lem. Nie jest to wcale tak ?atwa praca, jak si? wydaje. JKM da? mi szans?, a ja nie potrafi?bym odm?wi? NIE JEMU, ALE SKARLANDOWI, bo wiem ?e mog? wiele dobrego dla mojej ojczyzny zrobi?! W mich oczach wasz dziwny strach i przera?enie jest nieuzasadnione... Czy nie mo?na doprowadzi? do niepodleg?o?ci Walencji po obj?ciu mojej w?adzy, wtedy jak si? oka?e ?e jestem jednak z?ym w?adc? i Skarland nie idzie ku obranym celom? Nie panikujcie! B?dzie dobrze...  ;)
~ Nast?pca tronu Kr?lestwa Skarlandu - Jego Ksi???ca Wysoko?? Manuel de Catal?n

Alejandro Ju?rez

Wzywam Jego Kr?lewsk? Wysoko?? Manuela Katalo?skiego do rezygnacji z funkcji Nast?pcy Tronu. Skarland musi utrzyma? swoj? jedno??, w jedno?ci jest si?a. Je?eli Kr?l, je?eli jego starszy syn nie chc? upadku Kr?lestwa to prosz? ich oto, aby wybrali dobro narodu.

Alejandro Ju?rez

Manuel Gurrera

Cytat: Alejandro Ju?rez w Poniedziałek, 15 Lip 2013, 15:35:16
Wzywam Jego Kr?lewsk? Wysoko?? Manuela Katalo?skiego
Nie jestem jeszcze kr?lem...

Cytatdo rezygnacji z funkcji Nast?pcy Tronu. Skarland musi utrzyma? swoj? jedno??, w jedno?ci jest si?a. Je?eli Kr?l, je?eli jego starszy syn nie chc? upadku Kr?lestwa to prosz? ich oto, aby wybrali dobro narodu.

To ja apeluj? do narodu M?stoles i Walencji... Prosz? si? uspokoi? i zachowa? spok?j. Prosz? nie narusza? konstytucyjnej "jedno?ci narodu skarlandzkiego, oraz wsp?lnej i niepodzielnej ojczyzny wszystkich skarlandczyk?w"... W tej chwili nie ma podstaw do dzielenia Skarlandu i wyszarpywania jego cz??ci sobie... ?adne bezpiecze?stwo kt?rejkolwiek z autonomii nie b?dzie zagro?one!

Alejandro Ju?rez

Przygotowa?em na Zje?dzie Rodu JKW propozycje dla JKW.

Alejandro Ju?rez

Octavien I Catalan

Cytat: Manuel de Catalan w Poniedziałek, 15 Lip 2013, 15:43:41

Prosz? nie narusza? konstytucyjnej "jedno?ci narodu skarlandzkiego, oraz wsp?lnej i niepodzielnej ojczyzny wszystkich skarlandczyk?w".

Nar?d to ludzie, a wola ludu zosta?a wyra?ona w g?osowaniu. Cho? nie jestem mieszka?cem tego regionu to ludziom zamieszkuj?cym Wsp?lnot? Walencji nie mo?na odm?wi? prawa do samostanowienia.
Jego Kr?lewska Mo?? Octavien I Catal?n, z ?aski Bo?ej i przez Konstytucj?, Kr?l Senior Francji,  Ksi??e Skarlandu, Real Ciudad, Ju?rez, Santiago, Ksi??e Rzeczpospolitej Obojga Narod?w.

Manuel Gurrera

Owszem, jednak?e jedno?? Narodu Skarlandu gwarantuje konstytucja - najwa?niejsze prawo Kr?lestwa...

Ciro Andr?s de Catal?n

Je?eli jednak Manuel nie zrozumiesz, ?e ludzie Ciebie nie chc? to nawet Konstytucja Kr?lestwa Skarlandu nie b?dzie Ciebie legitymizowa?, gdy? wi?kszo?? ludzi Ciebie nie chce. Niedawne wydarzenia w Egipcie pokaza?y, ?e niechcianego przez wi?kszo?? spo?ecze?stwa prezydenta nie uchroni?a konstytucja, bo lud i armia dostrzeg?y obywatelskie niepopieranie go i usun??y wsp?lnie. Nar?d Skarlandu mo?e tak samo wykona?.
Ciro Andr?s de Catal?n