Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Nadzwyczajny zjazd rodu

Zaczęty przez Norbert I Catalan, Środa, 17 Lip 2013, 11:53:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Manuel Gurrera

To prawda, jednak?e Skarland jest moim domem i nie zamierzam st?d si? nigdzie rusza?! To jest moja ojczyzna! ¡Viva la Scarlaña!
Skarland jest najd?u?szym epizodem mojego v-?ycia...
~ Nast?pca tronu Kr?lestwa Skarlandu - Jego Ksi???ca Wysoko?? Manuel de Catal?n

Andreas

CytatO ile Ciebie czy Mnie za prawdziwych SKARLANDCZYK?W mo?na uznac o tyle Manuel vel Faders pochodzi z Czarnego Kraju czy jak to ustrojstwo si? tam nazywa/nazywa?o, sprzeda? si? Nordyjczykom potem nawia? do nas, my g?upi zamiast Einara pos?ucha? przyj?li?my go z otwartymi ramionami. ?ENADA.

Pos?uchaj, mnie nie interesuje co si? dzieje za granic?. Powiedzia?em jasno Manuelowi, gdy zostanie Kr?lem ma ograniczy? swoj? aktywno?? w innych mikronacjach i po?wi?cenie si? Skarlandowi.

CytatDaj? Ci szans? pozbycia si? Manuela z lini sukcesyjnej albo chocia? jego przesuni?cia, nast?pce w?r?d skarlandczyk?w na pewno znajdziesz lepszego. Ciro jak si? podszkoli m?g? by Kr?lem zosta? ale te? nie od razu tylko gdzie? po roku.
Wiesz do czego jestem zdolny gdy z kim? si? nie mog? porozumie?, a chyba nie chcesz aby Manuel sko?czy? jak Pedro I.

Ja znam Ciro lepiej ni? Ty, wiem gdzie on wcze?niej dzia?a? i wiem co osi?gn??. Ba, wiem w jakich mikronacjach dzia?a?.

Teraz powiedz mi i wyt?umacz mi, krok po krok, dlaczego uwa?asz ?e Manuel b?dzie z?ym Kr?lem, gdy jeszcze nim nie zosta?.
Ch?opak ma ju? 18 lat co przed chwil? napisa? na forum, wi?c raczej za osob? nieodpowiedzialn? go uzna? nie mo?na. Po za tym musisz zrozumie?, ?e W?ADZA FORUM a W?ADZA SKARLANDEM to r??nica. Ty stworzy?e? Skarland, Ty stworzy?e? forum kt?re jest bardzo pi?kne i jego poprzednie ods?ony te? by?y bardzo dobre. To dzi?ki temu forum Skarland przetrwa?. Ja wiem, ?e najlepiej by by?o gdybym Ciebie uczyni? swoim nast?pc?. Ale czy to jest rozwi?zanie, kt?re mo?na zapisa? in plus ? Chyba nie bardzo, Ty ju? by?e? Kr?lem, wiele razy by?e? Premierem i co ? I nic. Musisz zrozumie?, ?e Skarland potrzebuje ?wie?o?ci, a tak? ?wie?o?? mo?na zapewni? poprzez zmian? Kr?la, poprzez wprowadzenie do rodziny kogo? nowego. Kogo? ambitnego, my?l? ?e i utalentowanego i my?l?, ?e oddanego ojczy?nie.

Skarland nadal tkwi w miejscu, pojawiaj? si? go?cie, kt?rzy nap?dzaj? Nasz? mikronacj?, ale gdy przychodzi co? do czego to osoba moim zdaniem odpowiedzialna odmawia mi przewodnictwa w IOON.

Nale?y sobie powiedzie? prosto w oczy, my ju? jeste?my w Skarlandzie d?ugo, my?l? ?e takie przywi?zanie jak nasze do jednej mikronacji jest bardzo rzadkie w mikro?wiecie. Ale my ju? nic Skarlandowi nie jeste?my w stanie da?. Ja mam od czasu do czasu jaki? pomys?, ale jak go dok?adniej obmy?l? to potem sam przed sob? wstydz? si? swoich pomys??w.

Nie zbudujemy Skarlandu k??c? si? ze sob? - do tego potrzeba zgody i dobrej atmosfery lub przynajmniej starajmy si? stworzy? tak? otoczk?.

Mamy mn?stwo nowych obywateli, jest Saavedra, jest Leche, s? Manuel i Ciro, mamy dwie panie - Veracruz i Quirroz. Wr?ci? Schroder, teraz pojawia si? z do?? ambitnym planem Perpetuus (czy jak mu tam). To w nich trzeba upatrywa? przysz?o?? Skarlandu, a nie w Nas - mo?na rzec dziadkach.

My?l?, ?e moje wypociny sk?oni? Ci? do przemy?le?. ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Andreas

Hmm ?

Przecie? to jest zjazd rodzinny.
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

hr. F. Vazquez de Saavedra

Cytat: Manuel de Catalan w Czwartek, 18 Lip 2013, 21:41:34
To prawda, jednak?e Skarland jest moim domem i nie zamierzam st?d si? nigdzie rusza?! To jest moja ojczyzna! ¡Viva la Scarlaña!

Dlatego dla dobra Rodziny Kr?lewskiej Catalan, dobra Kr?lestwa Skarlandu i rozpocz?cia normalnego funkcjonowania naszego pa?stwa apeluj? do Ciebie, aby? zrezygnowa? z sukcesji do tronu Kr?lestwa Skarlandu na rzecz swojego m?odszego brata!. Wydanie odpowiedniego o?wiadczenia, ale przede wszystkim podj?cie takiej decyzji sprawi, ?e zaskarbisz sobie wielu zwolennik?w w?r?d Skarlandczyk?w. Miej to na uwadze. Prze??? dobro Korony na rzecz swoich w?asnych ambicji.
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Kr?lewski - od 23 wrze?nia 2013r.
- Przewodnicz?cy Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Cz?onek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przyw?dca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do cz?onk?w IOON.
- Udzia?owiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Manuel Gurrera

Cytat: Francisco Vazquez de Saavedra w Czwartek, 18 Lip 2013, 21:50:35
Cytat: Manuel de Catalan w Czwartek, 18 Lip 2013, 21:41:34
Dlatego dla dobra Rodziny Kr?lewskiej Catalan, dobra Kr?lestwa Skarlandu i rozpocz?cia normalnego funkcjonowania naszego pa?stwa apeluj? do Ciebie, aby? zrezygnowa? z sukcesji do tronu Kr?lestwa Skarlandu na rzecz swojego m?odszego brata!. Wydanie odpowiedniego o?wiadczenia, ale przede wszystkim podj?cie takiej decyzji sprawi, ?e zaskarbisz sobie wielu zwolennik?w w?r?d Skarlandczyk?w. Miej to na uwadze. Prze??? dobro Korony na rzecz swoich w?asnych ambicji.

A widzi Pan tytu? tego w?tku?

Cytat: Andreas I w Czwartek, 18 Lip 2013, 21:45:20
CytatO ile Ciebie czy Mnie za prawdziwych SKARLANDCZYK?W mo?na uznac o tyle Manuel vel Faders pochodzi z Czarnego Kraju czy jak to ustrojstwo si? tam nazywa/nazywa?o, sprzeda? si? Nordyjczykom potem nawia? do nas, my g?upi zamiast Einara pos?ucha? przyj?li?my go z otwartymi ramionami. ?ENADA.

Pos?uchaj, mnie nie interesuje co si? dzieje za granic?. Powiedzia?em jasno Manuelowi, gdy zostanie Kr?lem ma ograniczy? swoj? aktywno?? w innych mikronacjach i po?wi?cenie si? Skarlandowi.

To prawda i do tego polecenia si? zastosuj?...

Teraz, gdy w Skarlandzie panuje wielkie oburzenie i walki na s?owa, oraz wypominania zbudzi?o si? wielu obywateli (jeszcze tydzie? temu konali?my na brak zainteresowania na forum). Widzia?em takie fale ju? wiele razy... Jednak, gdy przez Skarland nie powieje wiatr zmian i orze?wienia Oni znikn?... A My, kt?rzy tutaj pozostaniemy b?dziemy tylko p?aka?, ?e nie wykorzystano sytuacji...
~ Nast?pca tronu Kr?lestwa Skarlandu - Jego Ksi???ca Wysoko?? Manuel de Catal?n

Norbert I Catalan

Cytat: Andreas I w Czwartek, 18 Lip 2013, 21:48:05

Hmm ?

Przecie? to jest zjazd rodzinny.

Pan Francisco jest administratorem tego forum jak i autorem ca?ego jego wygl?du, ja zrobi?em jedynie logo.
Administrator z regu?y ma dost?p do ca?ego forum i nie mo?na mu go ograniczy?.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Andreas

Ale przecie? o Ciro te? wiecie nie wiele, wi?c sk?d pewno?? ?
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Andreas

Cytat: Norbert I Catalan w Czwartek, 18 Lip 2013, 21:58:37
Pan Francisco jest administratorem tego forum jak i autorem ca?ego jego wygl?du, ja zrobi?em jedynie logo.
Administrator z regu?y ma dost?p do ca?ego forum i nie mo?na mu go ograniczy?.

Ale to nie zmienia faktu, ?e to jest zjazd rodzinny, a On w rodzinie nie jest. Przynajmniej o niczym mi nie wiadomo :P
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Norbert I Catalan

Cytat: Andreas I w Czwartek, 18 Lip 2013, 22:00:28
Ale przecie? o Ciro te? wiecie nie wiele, wi?c sk?d pewno?? ?

Sam udziela ledwie szcz?tkowe informacje na sw?j temat, Ty za? wiesz o nim wi?cej i nawet nie podzielisz si? posiadanymi informacjami z reszt? rodziny, a tym bardziej ze mn? jako Seniorem Rodu.

(-) Norbert I de Catal?n

Andreas

Cytat: Norbert I Catalan w Czwartek, 18 Lip 2013, 22:03:07
Sam udziela ledwie szcz?tkowe informacje na sw?j temat, Ty za? wiesz o nim wi?cej i nawet nie podzielisz si? posiadanymi informacjami z reszt? rodziny, a tym bardziej ze mn? jako Seniorem Rodu.

Wybacz, obieca?em.

Kiedy? Ci powiem, ale jak przyjdzie na to pora. ;)
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Norbert I Catalan

Cytat: Andreas I w Czwartek, 18 Lip 2013, 22:10:57
Cytat: Norbert I Catalan w Czwartek, 18 Lip 2013, 22:03:07

Wybacz, obieca?em.

Kiedy? Ci powiem, ale jak przyjdzie na to pora. ;)
Obieca?e??
Jestem Seniorem Rodu to ju? nic nie znaczy?
Chyba jakie? informacje mi si? nale?? i nie tylko mnie ale i opinii publicznej r?wnie?, stawiasz mnie, rodzin? i Skarlandczyk?w pod ?cian? og?aszaj?c nagle dw?ch pretendent?w do tronu - o jednym wiemy a? nad to, a o drugim kompletnie nic - podkopa?e? zaufanie do Korony niczym hiszpa?ski kr?l urz?dzaj?c sobie polowanie na zagro?one gatunki zwierz?t w Afryce.

Kiedy? my?la?em, ?e Cataloni b?d? do?? elitarnym rodem co? jak Habsburgowie Lotary?scy z Austro-W?gier czy ich linia, z kt?r? jeste?my spokrewnieni Habsburgowie Lotary?scy Radziwi??owie, jednak nigdy takim rodem si? nie staniemy je?eli osoby kontrowersyjne jak Manuel czy ma?o do?wiadczone jak Ciro otrzymuj? mo?liwo?? wej?cia do rodu praktycznie za nic.

(-) Norbert I de Catal?n

Andreas

Ale to osoby kontrowersyjne zwi?kszaj? popularno??.

Jak b?dziesz jutro z rana na GG to postaram si? wej?? i co nieco Ci opowiedzie?.

Ale nie za du?o :)

Bo s?owo Kr?la te? du?o znaczy. :)
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Norbert I Catalan

Cytat: Andreas I w Czwartek, 18 Lip 2013, 22:37:39
Ale to osoby kontrowersyjne zwi?kszaj? popularno??.

Jak b?dziesz jutro z rana na GG to postaram si? wej?? i co nieco Ci opowiedzie?.

Ale nie za du?o :)

Bo s?owo Kr?la te? du?o znaczy. :)

My?l?, ?e w obecnej sytuacji Ciro si? nie obrazi jam nam wszystkim przybli?ysz jego posta?.
Osoby kontrowersyjne zw?aszcza je?eli s? w rodach kr?lewskich ba maj? by? Kr?lem s? niepo??dane.

(-) Norbert I de Catal?n

Andreas

Nie, nie zrobi? tego.

Dla dobra korony, Ciro zostanie Ciro, Manuel Manuelem. Grzechy poprzednich wciele? zostaj? pogrzebane.

Obu synom obieca?em, ?e do Skarlandu zawitaj? jako nowe osoby. Ich poprzednie postacie si? nie licz?. Zapewniam Cie, ?e Ciro te? nie jest "?wie?akiem". Z reszt? dobrze wiesz, ?e nigdy nie mianowa?bym na swojego nast?pcy osoby kt?ra nic nie osi?gn??a. Takie mam podej?cie, bo uwa?am, ?e na co? trzeba wcze?niej zapracowa?. Ciro moim zdaniem zas?u?y? i wbrew pozorom nie musisz si? ba? o brak jego do?wiadczenia.

Jak b?dziesz jutro na GG to si? dogadamy. Tylko rano, potem mo?e mnie nie by?.
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Norbert I Catalan

Francisco jak przychodzi? do Skarlandu te? nie musia? opisywa? swojego do?wiadczenia mikronacyjnego.
Manuela dobrze znamy, o Ciro nic nie wiemy - no chyba mnie i reszcie nale?y si? jaka? szczeg??owa informacja w tym zakresie.
Jako? ka?dy kto przyjdzie je?eli jakie? do?wiadczenie ma to o tym napisze - to przecie? nie boli, a mo?e si? przyda?.

Niestety po tym co Ciro napisa? o sobie wynika jasno, ?e nie ma ?adnego do?wiadczenia.

(-) Norbert I de Catal?n