Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Nadzwyczajny zjazd rodu

Zaczęty przez Norbert I Catalan, Środa, 17 Lip 2013, 11:53:14

Poprzedni wątek - Następny wątek

Piotr Konstanty Petrowicz

CytatAbdykacja Kr?la

Ja, Andreas I de Catalan po ponad dw?ch latach rz?d?w postanawiam zrezygnowa? ze swojego stanowiska. To co ostatnio dzieje si? w Skarlandzie to po?miewisko na skal? polskiego mikro?wiata, ale i ca?ego innego je?li taki istnieje. Ja podczas ca?ego swojego panowania chcia?em dobrze dla Ojczyzny jednak moich stara? nie doceniono.

Teraz ?ycz? powodzenia mojemu nast?pcy – czy to b?dzie Manuel czy Ciro. Je?li nim zostanie Octavien de Catalan czy nie wiadomo kto inny to powodzenia nie ?ycz?.

Jutro o godzinie 8:30 czasu lokalnego okres moich rz?d?w dobiegnie ko?ca. W podpisie pod dekretem celowo u?yj? zwrotu „Kr?l Senior”, aby do Waszych skarlandzkich g??wek dotar?o wreszcie, ?e zniszczono moje warto?ci mikronacyjne, kt?re budowa?em d?ugo.

?ycz? Wam, ?e nadejdzie taki okres kiedy za mn? zap?aczecie.

A i jeszcze jedno, prosz? zapamieta?, ?e dzi? jest pierwszy dzie? w kt?rym unios?em si? gniewem w Skarlandzie.

(-) Andreas I de Catalan, Kr?l Senior

Porozumienie nie zosta?o osi?gni?te. Kr?l abdykowa?, a sukcesja zosta?a otwarta.  :(
P?kniecie Linii Skarlandzkiej Rodu Catalan sta?o si? nieodwracalnym faktem.            :(
Problem pozosta? wraz z pytaniem, co dalej ze Skarlandem ?                                    :(

Uwa?am, i? podzielona i sk??cona rodzina kr?lewska nie jest w stanie opanowa? ju? sytuacji.
Nieakceptowana sukcesja doprowadzi do secesji Walencji i innych prowincji lub wojny domowej. Dla ratowania jedno?ci kraju pozostaje powo?a? Regenta (co proponowa?em ju? na pocz?tku) i w zaistnia?ych warunkach winien to uczyni? IOON jako jedyna na dzie? dzisiejszy w?adza Kr?lestwa Skarlandu.
Piotr Konstanty Petrowicz Catalan

Norbert I Catalan

Po abdykacji Kr?la w?adz? w jego imieniu przejmuje automatycznie Regent Kr?lestwa Skarlandu (w tym przypadku Ja) do czasu proklamacji kolejnego Kr?la.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Piotr Konstanty Petrowicz

Mamy zatem jasno?? sytuacji.  :)
G??boko wierz?, i? Wasza Wysoko?? poradzi sobie z rozwi?zaniem wszystkich powsta?ych w wyniku kryzysu sukcesyjnego problem?w i wyprowadzi kraj na prosta drog?. Jestem te? pe?en optymizmu wzgl?dem zachowania jedno?ci i niepodzielno?ci Kr?lestwa Skarlandu.
Piotr Konstanty Petrowicz Catalan

Manuel Gurrera

Uwa?am jednak, ?e nie rozwi?za?o to spor?w i uprzedze? w naszej rodzinie i ojczy?nie...  :-\
~ Nast?pca tronu Kr?lestwa Skarlandu - Jego Ksi???ca Wysoko?? Manuel de Catal?n

Ciro Andr?s de Catal?n

To prze?om oznaczaj?cy przemiany w kraju na plus. Jestem przekonany, ?e nasz krewny z Agurii da? nam najlepszy przyk?ad jak wyj?? z kryzysu, gdy my sami si? opluwali?my ;)
Ciro Andr?s de Catal?n

Manuel Gurrera

Pozostaje tylko pytanie, czy rodzinne spory zosta?y za?egnane... :)
~ Nast?pca tronu Kr?lestwa Skarlandu - Jego Ksi???ca Wysoko?? Manuel de Catal?n