Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

B?d?cie pozdrowieni

Zaczęty przez Martinus Perpetuus, Środa, 17 Lip 2013, 17:46:11

Poprzedni wątek - Następny wątek

hr. F. Vazquez de Saavedra

Cytat: Fabio Schr?der w Czwartek, 18 Lip 2013, 15:54:41
Cytat: Manuel de Catalan w Czwartek, 18 Lip 2013, 15:43:30Bez sensu jest to co Pan m?wi... Sk?d Pan jest pewien, ?e stworzona partia b?dzie jednoosobowa, stworzony ko?ci?? nie b?dzie mia? swych wyznawc?w...

Co? powinno mie? kilku (2-3) za?o?ycieli, by mog?o potem sprawnie funkcjonowa?. Je?li kto? wyjdzie z inicjatyw?, to ?eby sama inicjatywa mia?a sens, powinien zapewni? sobie wsparcie. Bez tego pomys? szybko upadnie, a przynajmniej tak my?l?.

Cytat: Francisco Vazquez de Saavedra w Czwartek, 18 Lip 2013, 15:48:55W tej chwili s? wa?niejsze sprawy ni? zak?adanie partii politycznych w liczbie dw?ch po jednym obywatelu - trzeba wszystkich obywateli/mieszka?c?w zebra? wok?? Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego i tam pracowa? na rzecz poprawienia ?adu prawnego Kr?lestwa Skarlandu. Dopiero p??niej b?dziemy mogli rozmawia? o tego typu tematach, co wolno, a czego nie wolno! Pozdrawiam!

Tutaj akurat bym nie przesadza?, bo nie wszyscy potrafi? i nadaj? si? do pisania prawa. Mog? w zasadzie zg?asza? propozycje, ale chyba warto zagwarantowa? im jeszcze co? do roboty.

Pierwsze popieram. Drugie. Prawo to cz??? prac. Trzeba wykona? mas? innych prac nie zwi?zanych z projektowaniem prawa. ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Kr?lewski - od 23 wrze?nia 2013r.
- Przewodnicz?cy Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Cz?onek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przyw?dca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do cz?onk?w IOON.
- Udzia?owiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Andreas

Smuci mnie pot?pianie pomys?u nowego mieszka?ca.

Ot??, Skarland to mikronacja, a mikronacja to tw?r w kt?rym ka?dy mo?e by? kim chce. Brat Peerpetus chce budowa? nam ko?ci??. Prosz? bardzo ! Sam ch?tnie do niego do??cze. Uwa?am, ?e Skarland powinien mie? co? z religi? takiego wyr??niaj?cego. Np. ostatnio by?em w Agurii i z tego co kojarz? to jest tam ko?ci??, taki krajowy, wzorowany bodaj na prawos?awiu i jakby by?o ma?o tego - cieszy si? zainteresowaniem. ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Martinus Perpetuus

Bracia, pax!
Dzi?kuj? za ciep?e s?owa. Dzi?kuj? za krytyk?, kt?ra mnie umacnia. Moj? ambicj? jest stworzenie Ko?cio?a, kt?ry b?dzie niezale?ny od Rotrii i kt?ry b?dzie specyficzny tylko i wy??cznie dla Kr?lestwa Skarlandu.
Mam nadziej?, ?e w?adze b?d? przychylne mym dzia?aniom.

Andreas

Cytat: Martinus Perpetuus w Czwartek, 18 Lip 2013, 21:09:18
Moj? ambicj? jest stworzenie Ko?cio?a, kt?ry b?dzie niezale?ny od Rotrii i kt?ry b?dzie specyficzny tylko i wy??cznie dla Kr?lestwa Skarlandu.
Mam nadziej?, ?e w?adze b?d? przychylne mym dzia?aniom.

W?a?nie takich rzeczy potrzebujemy. Taki Ko?ci??, kt?ry b?dzie typowo Skarlandzki mo?e nam da? du?o presti?u. Takie dzia?anie w?adza musi popiera? i ja to robi?.

Zach?cam tak?e Brata do z?o?enia wniosku o obywatelstwo Skarlandzkie ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Martinus Perpetuus

Oczywi?cie, ?e z?o??. Niemniej, mieszkam tutaj mniej ni? 4 dni.

Octavien I Catalan

Ko?ci?? Narodowy fajna inicjatywa. Z przyk?ad?w realnych to Henryk VIII Tudor i utworzenie Ko?cio?a Anglika?skiego  ;)
Jego Kr?lewska Mo?? Octavien I Catal?n, z ?aski Bo?ej i przez Konstytucj?, Kr?l Senior Francji,  Ksi??e Skarlandu, Real Ciudad, Ju?rez, Santiago, Ksi??e Rzeczpospolitej Obojga Narod?w.

Manuel Gurrera

~ Nast?pca tronu Kr?lestwa Skarlandu - Jego Ksi???ca Wysoko?? Manuel de Catal?n

hr. F. Vazquez de Saavedra

Szanowni Pa?stwo!

Mnie nie chodzi o blokowanie nowych inicjatyw, mnie chodzi o to, ?e zamiast w tej chwili tworzy? "setk?" nowych organizacji, zwi?zk?w i innych dzia?a?, nale?a?oby si? zaj?? tymi, kt?re obecnie funkcjonuj?. Po prostu nie ma sensu tworzy? co? co by? mo?e ju? funkcjonuje, a jedynie dzia?alno?? tego zamar?a z powodu braku mieszka?c?w/obywateli. Nic nie stoi przecie? na przeszkodzie, aby Pan Martinus Pepetuus po uzyskaniu obywatelstwa obj?? np. stanowisko zajmuj?ce si? zwi?zkami wyznaniowymi i zaprowadzi? tam porz?dek, a nast?pnie utworzy? jedn? sprawnie dzia?aj?c? organizacj? na terenie Kr?lestwa Skarlandu. ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Kr?lewski - od 23 wrze?nia 2013r.
- Przewodnicz?cy Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Cz?onek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przyw?dca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do cz?onk?w IOON.
- Udzia?owiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Martinus Perpetuus

Mog? zaj?? si? i sprawami wyznaniowymi, i spraw? Ko?cio?a. Nic tak nie ??czy ludzi, jak jedna wiara.