Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Promocja Rodu Catalan

Zaczęty przez Andreas, Niedziela, 21 Lip 2013, 20:31:47

Poprzedni wątek - Następny wątek

Andreas

Trzeba by powoli podj?? jakie? kroku ku promocji Rodu Catalan. Sam od siebie zaproponuj? kilka mo?liwo?ci.

Na pocz?tek proponuj? spopularyzowa? R?d i jako g??wne narz?dzie u?y? Micropedi?. Jest ona do?? powszechnie u?ytkowana, a ka?dy kolejny edytowany artyku? pojawia si? w takim ma?ym panelu. Dlatego te? ka?dy edytowany artyku? o Catalanach si? tam pojawi i wzbudzi zainteresowanie osoby, kt?ra z czystej ciekawo?ci powinna wej?? w ten link. Wtedy si? zaczyta i zmieni swoj? mentalno?? o rodzie.

Dlatego te? nale?a?oby:
1. rozpisa? istniej?ce artyku?y o cz?onkach rodu, a z kolei doda? nowe osobom kt?re ich nie maj?. 
2. rozpisa? artyku? o Rodzie Catalan.
3. stworzy? pokrewne artyku?y dotycz?ce Rodu Catalan - jakie ? powinno wyj??, jak to si? m?wi "w praniu".

Czekam na Wasze propozcyje.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Manuel Gurrera

To dobra inicjatywa! My?l?, ?e mo?na tam wzbudzi? zainteresowanie ludzi. Bardzo poczytna tak?e jest Planeta, dlatego my?l? ?e mo?na w El Reino, czy te? w Noticias de Scarlana stworzy? artyk?? o rodzinie kr?lewskiej... Mo?e na bazie tego raportu?

A propos - Pozwoli?em sobie na kr?tk? konwersacj? z Nordyjczykiem w ich gazecie...
http://nyheternorde.wordpress.com/2013/07/21/wielkie-odrodzenie-czy-halasliwy-koniec/

~ Nast?pca tronu Kr?lestwa Skarlandu - Jego Ksi???ca Wysoko?? Manuel de Catal?n

Andreas

Mo?na by te? w tych obu gazetach wydawa? ci?g artyku??w o cz?onkach Naszego Rodu. W ka?dym z nich przybli?y? dan? osob?. Z jednej strony przybli?y?oby to ludziom Naszych krewnych, z drugiej za? to praktycznie to to samo co artyku? na micropedii. Jednak poruszenie jakiej? aktywno?ci na tej Planecie Mikronacje by?o by na plus dla rodziny a i pomog?oby przy tworzeniu artyku??w do encyklopedii. Zawsze jakie? ciekawostki w takim artykule si? znajd?.
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Manuel Gurrera

hr. F. Vazquez de Saavedra

Bardzo dobry pomys?. Swoj? drog? je?eli mog? zaproponowa?. Funkcjonowa? b?dzie Kancelaria Kr?lewska w Pa?acu Kr?lewskim. Mo?e dobrym krokiem by?oby stworzenie aktu prawnego np. "Ustawa o Kancelarii Kr?lewskiej" czy "Dekret Kr?la o Kancelarii Kr?lewskiej" czy o Pa?acu Kr?lewskim.

O co mi chodzi:

Jest Was spora liczba, dzi?ki czemu mo?na efektywnie podzieli? obowi?zki. Jedna osoba zajmuje si? promocj? rodu Catalan - odpowiada za Micropedi?, media oraz stron? internetow?, druga osoba odpowiada za sprawy administracyjne rodu - czyli prowadzi Kancelari? Kr?lewsk? - powiadamia inne pa?stwa o uroczysto?ciach, przyjmuje pisma, zaproszenia - prowadzi szereg takich dzia?a?... i dalej i dalej ... dzi?ki temu zaktywizujemy do dzia?ania Rodzin? Kr?lewsk?, kt?ra b?dzie mia?a taki mini rz?d ... obywatele b?d? stanowi? w?adze bez przedstawicieli Rodziny Kr?lewskiej.

Kancelaria Kr?lewska to tak?e taki ma?y gabinet Kr?la - sk?adaj?cy si? z przewodnicz?cego i np. trzech cz?onk?w, kt?rzy pracuj?c nie tylko dla Rodziny Kr?lewskiej b?d? si? zajmowali np. gospodark?, sprawami wewn?trznymi i polityk? zagraniczn?. KK wsp??pracowa?aby z Rz?dem Narodowym. My?l?, ?e to jest warte uwagi i do opracowania jako projekt. Tutaj debatujemy - my?limy tworzymy, projektujemy. Ustalimy co? i wrzucamy pod g?osowanie.

Jestem przekonany, ?e zbudujemy ciekawe i interesuj?ce pa?stwo z o?rodkiem w?adzy Kr?la przez Kancelari? Kr?lewsk? i Rz?d Narodowy z Kortezami oraz Prezydentami/Gubernatorami/Namiestnikami administracji samorz?dowej. Taki podzia? przyniesie nam presti? i nowych obywateli. B?dzie mo?na udziela? si? na r??nych p?aszczyznach. ;)

Wszak?e, ?adna mikronacja nie ma tak sprawnie dzia?aj?cej w?adzy. ;)

Stworzyliby?my po prostu pa?stwa w pa?stwach. ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Kr?lewski - od 23 wrze?nia 2013r.
- Przewodnicz?cy Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Cz?onek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przyw?dca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do cz?onk?w IOON.
- Udzia?owiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Andreas

Je?li chodzi to tak:

- w Skarlandzkie funkcjonuje taki urz?d jak "Szef Kancelarii Kr?lewskiej". Co prawda nieaktywny i te funkcj? sprawowa?em sam, gdy by?em Kr?lem, ale mi jako? to r??nicy nie robi?o. Raz mia?em tylko Szefa Kancelarii to potem wybuch? skandal i ?w szef chyba strzeli? sobie w g?owe, bo nie wytrzyma? :)

- kiedy? s?ysza?em te?, ?e jest funkcja o nazwie, bodaj?e "Marsza?ek Dworu". Osoba taka zajmowa?a by si? przyjmowaniem go?ci na r??nych imprezach czy og?lnie zarz?dza?aby budynkiem Pa?acu Kr?lewskiego.

;)

JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Manuel Gurrera

Cytat: Andreas I w Niedziela, 21 Lip 2013, 20:43:26
Mo?na by te? w tych obu gazetach wydawa? ci?g artyku??w o cz?onkach Naszego Rodu. W ka?dym z nich przybli?y? dan? osob?. Z jednej strony przybli?y?oby to ludziom Naszych krewnych, z drugiej za? to praktycznie to to samo co artyku? na micropedii. Jednak poruszenie jakiej? aktywno?ci na tej Planecie Mikronacje by?o by na plus dla rodziny a i pomog?oby przy tworzeniu artyku??w do encyklopedii. Zawsze jakie? ciekawostki w takim artykule si? znajd?.

Dzi? w gazecie "Noticicas de Scarlana" stworzono program "Familia Real", w kt?rym b?d? pojawia? si? artyku?y odno?nie Dworu Katalo?skiego i jego cz?onk?w... :)
Serdecznie zapraszam!

Andreas

Je?li chodzi o mnie to uko?czy?em artyku? o sobie na micropedii. Z jednej strony jako? dziwnie si? czu?em tak pisz?c o sobie, ale z drugiej strony jestem zadowolony z ko?cowego wyniku.

http://micropedia.wikia.com/wiki/Andreas_I_Catal%C3%A1n

Na pocz?tku troszke po bajerowa?em, aby si? mi?o czyta?o a potem przedstawi?em fakty w?a?ciwe. ;)
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

hr. F. Vazquez de Saavedra

Cytat: Andreas I w Środa, 24 Lip 2013, 10:58:54
Je?li chodzi o mnie to uko?czy?em artyku? o sobie na micropedii. Z jednej strony jako? dziwnie si? czu?em tak pisz?c o sobie, ale z drugiej strony jestem zadowolony z ko?cowego wyniku.

http://micropedia.wikia.com/wiki/Andreas_I_Catal%C3%A1n

Na pocz?tku troszke po bajerowa?em, aby si? mi?o czyta?o a potem przedstawi?em fakty w?a?ciwe. ;)

Brakuje tylko zdj?cia profilowego Wasza Kr?lewska Wysoko?? i na micropedia.wikia.com i tutaj w naszym Kraju. ;)
(-) hr. Francisco Vazquez de Saavedra
- Kanclerz Kr?lewski - od 23 wrze?nia 2013r.
- Przewodnicz?cy Inicjatywy Obywatelskiej Ocalenia Narodowego - od 19 lipca do 31 sierpnia 2013r., Cz?onek IOON - od 16 czerwca 2013r.
- Deputowany Kortez Walencji (Corts de València) - od 14 lipca 2013r.
- Przyw?dca manifestacji obywatelskiej z dnia 17 czerwca 2013r.
- Autor "Carta Abierta" - listu otwartego skierowanego do cz?onk?w IOON.
- Udzia?owiec Grupy EL REINO (5 proc. akcji - od 11 grudnia 2013r.)

Andreas

Bo ja nigdy nie mia?em zdj?cia profilowego, z ?adnym politykiem czy dzia?aczem (tak jak wi?kszo?? ludzi w mikro?wiecie) si? nie uto?samiam. :)
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Andreas

Napisz? co obmy?li?em, aby moim zdaniem dobrze nasz R?d promowa?:

- artyku?y na micorpedii,
- artyku?y w gazetach,
- wywiady z cz?onkami rodu,
- promocja rodu na przemian w Skarlandzie i Agurii (przy okazji zjazd?w Wsp?lnoty Catalan),
- rozw?j rodziny w innych krajach, najlepiej takich rozwijaj?cych si?, chodzi mi o tworzenie linii Catalan?w, jak np. w Agurii,
- zwi?kszy? liczb? cz?onk?w rodu,
- ma??e?stwo Manuel z jak?? ksi??n?/kr?low? z rodu pokroju Habsburg?w,
- wyjazdy cz?onk?w rodu do innych kraj?w w ramach promocji Skarlandu i rodziny kr?lewskiej.

Ode mnie tyle, mam nadzieje, ?e kilka z tych pomys??w zostan? wcielone w ?ycie. ;)
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Manuel Gurrera

Cytat: Andreas I w Czwartek, 25 Lip 2013, 08:47:41
Napisz? co obmy?li?em, aby moim zdaniem dobrze nasz R?d promowa?:

1 artyku?y na micorpedii,
2 artyku?y w gazetach,
3 wywiady z cz?onkami rodu,
4 promocja rodu na przemian w Skarlandzie i Agurii (przy okazji zjazd?w Wsp?lnoty Catalan),
5 rozw?j rodziny w innych krajach, najlepiej takich rozwijaj?cych si?, chodzi mi o tworzenie linii Catalan?w, jak np. w Agurii,
6 zwi?kszy? liczb? cz?onk?w rodu,
7 ma??e?stwo Manuel z jak?? ksi??n?/kr?low? z rodu pokroju Habsburg?w,
8 wyjazdy cz?onk?w rodu do innych kraj?w w ramach promocji Skarlandu i rodziny kr?lewskiej.

1 ) My?l? ?e to ju? si? dzieje...
2 ) To jest w trakcie, ?e tak si? wyra?? "rozruchu"
3 ) Bardzo dobry pomys?.
4 ) W?a?nie jestem w Agurii i jednocze?nie w Skarlandzie (w czasie odbudowy Skarlandu wszystko jest mo?liwe). Aguryjska strona naszego rodu to te? Catalanowie. Skoro promujemy nasz r?d - to ca?y! :)
5 ) To chyba wymaga wi?kszego wtajemniczenia.
6 ) Ale te? ?eby nie przesadzi?...
7 )  :-[ ;) Ale jak ju?, to my?l?, ?e mo?na by?oby zwi?za? mnie z jak?? Ksi??niczk? z innego rodu... Chodzi przecie? o promocj? i presti? :)
8 ) Jak najbardziej na tak! :D

Andreas

Do powy?szych propozycji do??czy? bym jeszcze jedn? rzecz na kt?r? wczoraj wpad?em. Mianowicie, ostatnio po g?owie chodzi mi turniej w?dkarski z La Palmy, na wz?r tego do g?owy przysz?o mi aby zorganizowa? turniej minigolfa o puchar Seniora Rodu Catalan :) Oczywi?cie nie musi to by? minigolf, mo?e by? jaka? inna gra dost?pna on-line. Zaprosiliby?my na niego przyjaci?? z mikro?wiata, no i potem na meil organizatora nadsy?ano by screeny z wynikami, i tak dalej, a? do ko?ca. Zwyci?zca otrzyma symboliczny puchar i u?cisk d?oni od Seniora Rodu :)

Co o tym s?dzicie ? ;)
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Don Lorenzo de Medici

Wasze Kr?lewskie Wysoko?ci,
Wasze Ekscelencje.

Wiemy, ?e nie jeste?my cz?onkiem dynastii ani te? obywatelem, ale wszak?e byli?my niegdy? rodzin?. Ot?? uwa?amy, ?e sama rodzina winna podnie?? sw?j presti? na w?asnym terytorium organizuj?c wszelkie wydarzenia fabularne z udzia?em cz?onk?w dworu. Je?li chodzi o promocj? zagraniczn? to nic prostszego jak wysy?anie cz?onk?w rodu kr?lewskiego w podr??e dyplomatyczne na dwory innych kr?l?w i ksi???t v-?wiata. Co do ma??e?stwa dynastycznego mo?e by? to trudno bo z tego co wiemy obecnie mamy deficyt ksi??niczek z presti?owych rod?w kr?lewskich. S?dzimy, ?e dynastia by?aby bardziej klimatyczna kiedy posiada?aby ujednolicony system imion wzorowany na historycznej epoce Hiszpanii z epoki Habsburg?w i Burbon?w. G?owa rodu wiana trzyma? piecz? nad wszelkimi rodowymi tradycjami. My obecnie jako Wielki Ksi??? i senior rodziny Medyceuszy, kt?r? tworzyli?my pi?? lat temu osobi?cie odpowiadali?my za promocj? rodu. Wydawali?my odpowiednie dokumenty proklamuj?ce przysposobienie do rodu oraz wyznaczali?my jasne regu?y, kt?re okre?la?y dost?pne imiona rodowe, atmosfer? naszych rodzinnych korzeni. Mo?e warto si? zastanowi?, jaki okres historyczny najbardziej odpowiada naszej dynastii i na nim si? wzorowa?. Obecnie monarchia hiszpa?ska jest tylko bladym cieniem z czas?w swej ?wietno?ci. Musimy te? pami?ta?, ?e od wiek?w wielkie rody dynastyczne oraz kr?lowie i ksi???ta byli mecenasami sztuki. Uwa?amy, ?e patronat nad  narodow? sztuk? i kultur? winiec by? obowi?zkiem wszystkich Catalan?w.

??cz?c wyrazy estymy i uznania,

/-/ Lorenzo di Piero de' Medici
Administrador diocesano
cardenal camarlengo etc, etc.
Ksi???-Kardyna?
/-/Don Lorenzo I Pedro de Medici
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña
cardenal camarlengo etc, etc.