Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Esquiliña

Zaczęty przez Manuel Gurrera, Poniedziałek, 29 Lip 2013, 23:45:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Manuel Gurrera

To, co chce zrobi? Eskwilinia to jawny zamach na pa?stwo de facto partnerski - po??czone traktatem. Czy ten traktat zostanie zerwany przez Eskwili?czyk?w? Czy mamy przygotowywa? si? do wojny? Eskwilinia grozi nam, przytaczaj?c do?? dziwne i niepowa?ne tezy "okupacja tronu" i "okupacja Rohanu", co razem daje "zagro?enie dla Vaarlandu". Tezy te uwa?am za wyssane z palca tylko dlatego, aby jako? usprawiedliwia? swoje haniebne dzia?ania. Czy to na prawd? tak w Skarlandzie wygl?da? Czy u nas dzieje si? ?le na tyle, aby interweniowa?? Nie s?dz?...
~ Nast?pca tronu Kr?lestwa Skarlandu - Jego Ksi???ca Wysoko?? Manuel de Catal?n

Norbert I Catalan

Eskwilinia chyba pr?buje zamaskowa? to, ?e sama sobie wysepk? doda?a do Estelli/Vaarlandu.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Manuel Gurrera

Te? napisa?em artyku?... Niech wiedz?, ?e teraz Skarland jest jeden! :D
~ Nast?pca tronu Kr?lestwa Skarlandu - Jego Ksi???ca Wysoko?? Manuel de Catal?n

Andreas

A mo?na prosi? jakie? linki do tych dyskusji na ich forum, czy co? ? ;)

A ju? nie trzeba, mam, w artykule by?y. :)

Jaka? mobilizacja tam trwa, ale ja bym z tego pochopnych wniosk?w nie wyci?ga?. Za to warto by Nasz? armi? doprowadzi? do ?adu-sk?adu i ju? nie b?d? tacy odwa?ni.

Po za tym popieram zdanie z t? ich wysepk?. Gdzie? ostatnio mi to mign??o przed oczami, ale uwagi specjalnej na to nie zwr?ci?em. ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.