Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Witam was!

Zaczęty przez Francesco III, Poniedziałek, 8 Cze 2015, 21:25:51

Poprzedni wątek - Następny wątek

Francesco III

Witam!

Jestem Franciszek Burbon. syn Kr?l Francji i Nawarry Ludwika I oraz w?adca Kr?lestwa Obojga Sycylii. Przybywam ?eby ratowa? wasz kraj od chaosu. Wasz kraj uwa?a? nas za uzurpator?w, szale?c?w itp. Ja w przeciwie?stwie do mojego ojca jestem do?wiadczon? osob?. Zna smak upadku pa?stwa, anarchii, czy te? wygnania. Walczy?em na wielu frontach. Znam lud i wiem czego potrzebuje. Wiem co potrzebuje Skarland: stabibnych rz?d?w, dobrego i mi?uj?cego w?adc?, ojca ludu. Jako w?adca Obojga Sycylii si? sprawdzi?em lud nigdy mnie nie zawi?d?. Zawsze doradza?em innym. Teraz inni mnie doradzaj?. Ja zawsze ich wys?uchuje. Tron skarlandzki jest pusty. Mo?ecie mnie wybra? na nowego w?adc?, kt?ry to da co by?o wam dawane przez tyle czasu. Staniecie si? zn?w licz?cym pa?stwiem. To wy b?dziecie dyktowa? w mikronacyjny ?wiat.

Pozostawiam do waszego uznania

Z pozdrowieniem
JNM Franciszek III Burbon - Sycylijski
Kr?l Obojga Sycylii

Carlos Lorenzo de Medici y Zep

Wasza Kr?lewska Mo??,

Witam serdecznie Wasz? Kr?lewsk? Mo?? na ziemiach Imperium Skarlandu. Z przykro?ci? stwierdz?, ?e nie trzeba ratowa? nas od chaosu, bowiem Ojczyzna nasza coraz lepiej si? miewa. Jak dobrze pami?tam mieli?my kilka spi?? z Kr?lestwem Francji i Nawarry, ale aktualne stosunki s? neutralne. Ciesz? si?, ?e uto?samia si? Wasza Kr?lewska Mo?? z ludno?ci? Kr?lestwa Obojga Sycylii, zna ich potrzeby etc. Niemniej w?tpi?, ?e zna Wasza Kr?lewska Mo?? potrzeby obywateli Imperium Skarlandu - kraj ma a? dw?ch mi?uj?cych w?adc?w - Matk?, Kr?low? Eleonor? i Ojca, mnie, Karola II. Tron skarlandzki nie jest pusty - w prostej linii nowym Kr?lem zosta?em ja, w??czony w poczet kolejnych w?adc?w, wi?c nie potrzebujemy kolejnych kandydat?w na to miejsce. Chc? napomkn??, ?e Skarland jest nadal i b?dzie licz?cym si? w mikro?wiecie pa?stwem.

Osobi?cie uznam t? deklaracj? za ?art niskich lot?w. Imperium jest monarchi? konstytucyjn? ale i dziedziczn?, nie woln? sobie monarchi? elekcyjn?. Je?li chce Wasza Kr?lewska Mo?? kandydowa? na w?adc? obcego pa?stwa to zapraszam do Rzeczypospolitej Obojga Narod?w, gdzie aktualnie w?adz? sprawuje m?j umi?owany Ojciec - Jego Kr?lewska Mo?? Marek Pawe? I. Tam mo?e szlachta zdecyduje si? obra? Wasz? Kr?lewsk? Mo?? na swego monarch?.

Z wyrazami estymy,
(-) Jego Arcychrze?cija?ska i Najwierniejsza Mo?? Karol II,
z Bo?ej ?aski Kr?l Skarlandu, ksi??? Surmenii, etc., etc., etc.

Jego Wielkoksi??eca i Katolicka Mo??,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,
Kr?l-M?czennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Norbert I Catalan

Cytat: Francesco III w Poniedziałek,  8 Cze 2015, 21:25:51
Tron skarlandzki jest pusty. Mo?ecie mnie wybra? na nowego w?adc?, kt?ry to da co by?o wam dawane przez tyle czasu. Staniecie si? zn?w licz?cym pa?stwiem. To wy b?dziecie dyktowa? w mikronacyjny ?wiat.

To mia? by? ?art? Niezbyt udany.
Tron Imperium nie jest pusty!

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli