Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Nowa reklama Coca Cola Espa?a

Zaczęty przez Norbert I Catalan, Poniedziałek, 26 Mar 2012, 10:32:35

Poprzedni wątek - Następny wątek

Norbert I Catalan

[youtube:2hcrp3nm]http://www.youtube.com/watch?v=WQf6Omq5GMU[/youtube:2hcrp3nm]

Co o niej s?dzicie?

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Mar?a

Jak dla mnie w porz?dku.

Norbert I Catalan

Mnie te? przypad?a do gustu i dziwi mnie oburzenie niekt?rych os?b na ni?.

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Ale z jakiego powodu kto? mia?by si? oburza??

Norbert I Catalan

Polacy maj? to do siebie jak ich w reklamach pokazuj? to wielkie oburzenie jak my innych przedstawiamy to jest wszystko w porz?dku.
Spraw? nawet poruszy?y media: //http://kontakt24.tvn.pl/temat,internauci-podzieleni-reklma-jest-rasistowska,39528.html?categoryId=2

(-) Norbert I de Catal?n

Andreas

C?? - Polak zawsze by?, jest i b?dzie olewany. Nie ma si? co oszukiwa? ?e Polak zawsze by? traktowany jako kto? gorszy. Ju? nie wspominaj?c o stereotypach Polaka-z?odzieja czy wielu tego typu podobnym.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Norbert I Catalan

Jednak ta reklama nie przedstawia ?adnego stereotypu a przedstawia nas jako nar?d dobrze wykszta?cony, sumienny, jako osoby uprzejme (no z tym si? nie zgodz? bo zdecydowanie jeste?my do?? chamskim narodem) itd.

Tak na marginesie to w ko?cu uda?o mi si? przegoni? Pani? Mari? w ilo?ci napisanych post?w  :D

(-) Norbert I de Catal?n

Mar?a

Hiszpanie traktuj? nas z sympati?. Podczas ka?dej wizyty w tym pi?knym kraju, gdy przyzna?am si? do swej narodowo?ci to spotyka?am si? z bardzo serdecznym traktowaniem. Pewien starszy ju? mieszkaniec Andaluzji nawet zaprosi? nas do swojego domu, gdzie pokazywa? zdj?cia swoich przodk?w, z kt?rych jeden by? Polakiem i mia? na nazwisko Kochanowski.

Reklama nie jest rasistowska. Jest bardzo ujmuj?ca. Pokazuje g??wnie dobre cechy obu nacji, w tym tak?e te, kt?re s? dla nas wsp?lne, tj. rodzinno??, silny zwi?zek z w?asn? okolic? i go?cinno??. Prosz? zwr?ci? uwag?, ?e wszyscy odnosz? si? do naszego krajana bardzo sympatycznie, za? sama reklama pokazuje go jako porz?dnego i spokojnego cz?owieka - a s? to cechy na P??wyspie Iberyjskim cenione.

A przegoni? mnie pan, bo mam du?o zaj?? na studiach. Ale jeszcze nie spocz??am na laurach :D