Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Serdeczne powitanie

Zaczęty przez Arthur McKinley, Poniedziałek, 13 Lip 2015, 21:28:21

Poprzedni wątek - Następny wątek

Arthur McKinley

Dobry wiecz?r, szcz??? Bo?e!  Witam serdecznie Braci i Siostry z Imperium Skarlandu. Nazywam si? Arthur McKinley i jestem za?o?ycielem Ko?cio?a Ewangelicko-Apostolskiego. Przybywam z Republiki Bialenii, kt?ra sta?a si? moj? ojczyzn? i w kt?rej jestem arcybiskupem Wolnogradu. Celem ostatecznym mojej podr??y jest Republika Wschodniej Estelli, chcia?bym tam za?o?y? parafi?, by m?c g?osi? Chrystusa w tym kraju. By?aby to druga parafia nowo powsta?ego v-wyznania.

Ciesz? si?, ?e mog? Was pozna?. Prosz? zwracajcie si? do mnie Ojcze Arthurze albo po prostu Arthurze. Wobec Pana wszyscy jeste?my r?wni i mali. Prosz? si? nie obawia?, ?e b?d? m?cz?cym kaznodziej?. Ko?ci?? nie naucza na si??. W przypadku, gdy w?adze Republiki nie zezwol? na zbudowanie parafii, nie b?d? nalega?.

Oto link do archidiecezji: http://spolecznosc.bialenia.net.pl/index.php?board=412.0.

Chwalmy Pana i dobrej nocy!  :)
Arthur McKinley
Heretyk, uznany za winnego podburzaniu ludu, obrazy Majestatu Kr?la i Boga, rozbijania jedno?ci Imperium i Obywateli
Spalony na stosie w porcie Santa Maria 28 lipca AD 2015

Norbert I Catalan

Wschodnia Republika Estelli w my?l prawa jakie stanowi Konstytucja Polityczna zapewnia wolno?? wyznania wi?c mo?e Pan na jej terytorium stworzy? parafi? w oparciu o te same zasady na jakich musi dzia?a? ko?ci?? rotryjski.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Arthur McKinley

Bardzo dzi?kuj? za odpowied?. Oczywi?cie Wasza Kr?lewska Wysoko?? zaakceptuje wszystkie regu?y, gdy? Ko?ci?? Ewangelicko-Apostolski g?osi szacunek do prawa pa?stwowego, jak uczy? Chrystus, a nawet zezwala duchownym na pe?nienie funkcji pa?stwowych i politycznych. Jutro zapoznam si? z prawem Republiki i skontaktuje si? ponownie.
Arthur McKinley
Heretyk, uznany za winnego podburzaniu ludu, obrazy Majestatu Kr?la i Boga, rozbijania jedno?ci Imperium i Obywateli

Carlos Lorenzo de Medici y Zep

Witamy Pana w Imperium Skarlandu.
Jego Wielkoksi??eca i Katolicka Mo??,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,
Kr?l-M?czennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Arthur McKinley

Cytat: Carlos II w Poniedziałek, 13 Lip 2015, 21:48:28
Witamy Pana w Imperium Skarlandu.

Witam serdecznie Wasz? Arcychrze?cija?sk? i Najwierniejsz? Mo??, to dla mnie zaszczyt pozna? Imperatora. Prosz? zwraca? si? do mnie Ojcze Arthurze lub po prostu Arthurze, kr?puje mnie oficjalne zwracanie si?.
Arthur McKinley

Carlos Lorenzo de Medici y Zep

Imperator to jest w Rosji, tutaj jest tylko Kr?l; Koregent Niderland?w; Wielki Ksi??? Rotrii, Toskanii, etc., etc., etc.
Jego Wielkoksi??eca i Katolicka Mo??,
Karol II Wawrzyniec de Medici i Zep
Wielki Ksi??? Toskanii, Ksi??? Florencji, Palestriny i Ferrary, Murcji i M?stoles,
Kr?l-M?czennik Imperium Skarlandu,
Gonfalonier Wojsk Patriarszch

Arthur McKinley

Arthur McKinley

Don Alberto de Orange-Nassau

Albert W. van Oranje-Nassau
ksi??? Niderland?w, Oranii, Nassau i Mediolanu, hrabia Cremony, Pawii i Mantui, Ksi??? Ora?ski

Arthur McKinley

W Ko?ciele Ewangelicko-Apostolskim nie mamy kardyna??w Wasza Wysoko??. Musia? mnie z kim? Ksi??? pomyli?.
Arthur McKinley

Don Alberto de Orange-Nassau

Najwidoczniej nawet ksi???tom zdarzaj? si? b??dy w tytulaturze. Zapomnijmy o tym ;)
Albert W. van Oranje-Nassau
ksi??? Niderland?w, Oranii, Nassau i Mediolanu, hrabia Cremony, Pawii i Mantui, Ksi??? Ora?ski

Arthur McKinley

Cytat: Don Alberto de Orange-Nassau w Poniedziałek, 13 Lip 2015, 23:42:54
Najwidoczniej nawet ksi???tom zdarzaj? si? b??dy w tytulaturze. Zapomnijmy o tym ;)

Rozumiem. Widocznie zmyli? Wasz? Wysoko?? czerwony kolor mojej rokiety :)
Arthur McKinley

Doña Leonor Catalina de M?dici

Doña Leonor Catalina de M?dici - Catal?n

Catalina d'Este y C?rdoba

Duquesa de Sevillano y M?dena,
Condesa de C?rdoba, Cavriago y Reggio Emilia

Arthur McKinley

Dzi?kuj? za powitanie. Nie dajecie spokoju z t? eminencj?, wychodzi na to, ?e musz? pomy?le? o oficjalnej tytulaturze.
Arthur McKinley

Oliver de Funès

Witam serdecznie z ca?ego serca !
(-) bp Oliver de Funès
- Biskup naczelny Ko?cio?a Ewangelicznego
- Generalny kontroler finans?w Imperium Skarlandu