Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Ponowne rozpatrzenie sprawy Pedro de Valdez'a

Zaczęty przez Norbert I Catalan, Piątek, 22 Lip 2011, 01:38:28

Poprzedni wątek - Następny wątek

Norbert I Catalan

S?d Najwy?szy Kr?lestwa Skarlandu w zwi?zku z za?aleniem na sk?adanym przez opini? mikro?wiatow? postanawia ponownie rozpatrzy? spraw? Pedro de Valdez'a.

I.Post?powanie przed SN Wsp?lnoty Walencji
CytatMateria? Dowodowy:
http://sokn.wordpress.com/2011/07/21/zywy-lub-martwy/

Wniosek Prokuratury, Prokurtur: utajnione
Prokuratura Generalna wnosi o uniewinnienie gdy? Pedro de Valdez kierowa? si? bezpiecze?stwem i dobrem narodowym.

Oskar?ony
Pedro de Valdez

Stanowisko Obrony, adwokat: brak, broni? si?: Pedro de Valdez
Kierowa?em si? dobrem i bezpiecze?stwem Kr?lestwa Skarlandu, czuj? si? niewinny. Je?eli urazi?em kogo kolwiek to przepraszam, nie mia?em na celu pobudek rasistowskich, nie zamierza?em te? nawo?ywa? do neutralizacji ?adnych jednostek, a zapisy ustawy mia?y skutecznie odstrasza? obywateli Mikros?awii przed naruszeniem granicy Skarlandu.

Werdykt S?du Najwy?szego Wsp?lnoty Walencji, S?dzia: utajnione
Wyrok w imieniu Kr?lestwa Skarlandu:
S?d Najwy?szy Wsp?lnoty Walencji po zapoznaniu si? z materia?em dowodowym nie zauwa?a znamion przest?pstwa jakiego m?g? si? dopu?ci? Minister Spraw Wewn?trznych Pedro de Valdez i uniewinnia go od wszelkich zarzut?w.

II.Wznowione post?powanie przed S?dem Najwy?szym Kr?lestwa Skarlandu
Materia? dowodowy
1.//http://sokn.wordpress.com/2011/07/21/zywy-lub-martwy/,
2.//http://elreino.wordpress.com/2011/07/21/tk-ustawa-o-zakazie-narusza-konstytucje/
3.Zarzuty Komisji Saboru Wszechs?awii:
Cytat1) pod?eganie do wykorzystania si? zbrojnych Kr?lestwa Skarlandu do niszczenia ruchomo?ci b?d?cych w?asno?ci? pa?stwa mikros?awia?skiego, os?b fizycznych ? obywateli Federacji Zachodniej lub os?b prawnych dzia?aj?cych na terenie Federacji Zachodniej
2) pod?eganie do zbrodni przeciwko pokojowi
3) pod?eganie do uwi?zienia os?b posiadaj?cych obywatelstwo Federacji Zachodniej przebywaj?cych na terenie Kr?lestwa Skarlandu
4) pod?eganie do pozbawienia ?ycia os?b posiadaj?cych obywatelstwo Federacji Zachodniej przebywaj?cych na terenie Kr?lestwa Skarlandu
4.Oskar?enie Karola Flibustier'a opublikowane w SOKN:
CytatOskar?enie
Wnosz? o os?dzenie terrorysty mi?dzynarodowego Pedro de Valdeza ministra spraw wewn?trznych Skarlandu i szefa partii socjalistycznej w tym kraju za zamiary mordercze wobec obywateli ZFM. Wniosek opieram o publikacje wydawnictwa El Reino i wyroki chroni?ce terroryzm w Kr?lestwie Skarlandu. Jednocze?nie wyra?am opini?, ?e system prawny pa?stwa chroni?cego terroryzm i dopuszczaj?cego cz?owieka nawo?uj?cego do nienawi?ci rasowej i morderstwa nie jest wiarygodnym partnerem w sprawach s?dowych.

Stanowisko Prokuratury Generalnej
Prokurator: brak
Stanowisko Oskar?yciela: patrz punkt 3
Stanowisko Prokuratury Generalnej: nie dotyczy
CytatNaruszenie Art. 3 Kodeksu Karnego w punktach:
2) Przest?pstwo przeciwko pokojowi.
4) Przest?pstwo przeciwko dokumentom warto?ciowym itp.  - w tym przypadku Konstytucji Kr?lestwa Skarlandu.
9) Przest?pstwo przeciwko wszelkim kategoriom dot. ludzi, obywateli,
w?adz.

Oskar?ony:
Pedro de Valdez

Przew?d S?dowy
S?dzia: Norbert I Catal?n
Otwieram przew?d s?dowy, oskar?aj?cy przedstawi? swoje stanowisko na ?amach gazety SOKN, zosta?o to przedstawione w materiale dowodowym. Udzielam g?osu oskar?onemu Pedro de Valdez'owi.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Pedro de Valdez

Odnosz?c si? do oskar?e? stawianych mi przez obywateli Mikros?awii i prawdopodobnie ich w?adze chc? powiedzie?, ?e kierowa?em si? jedynie dobrem i bezpiecze?stwem Kr?lestwa Skarlandu. Nie uwa?am si? za rasist?, a tym bardziej za terroryst? za kt?rego uwa?a mnie min. redaktor gazeciny SOKN. Wiedzia?em z g?ry, ?e Rz?d nie wykorzysta owego projektu ustawy, by? drugi, nie wiem dlaczego akurat fragment tego projektu wyciek? do prasy, jednak podejrzewam, ?e to ?wiadome dzia?anie Grupy El Reino w celu wyeliminowania mnie z rynku medialnego.

Je?eli chodzi o dzia?alno?? w MSW to nie mam sobie nic do zarzucenia, je?eli projekt mojego autorstwa urazi? Nowalczyk?w i Mori?czyk?w to przepraszam - moje dzia?ania nie wynik?y z pobudek rasowych, ani ch?ci wysadzenia si? w centrum Nowego Galindionu, Lene czy innego o?rodka miejskiego Mikros?awii (skoro jestem os?dzany o terroryzm to chyba autorowi tego oskar?enia chodzi?o min. o takie dzia?ania), nie zamierzam tworzy? ?adnych samochod?w pu?apek oraz innych dzia?a? przypisywanych terrorystom.

To tyle z moich nowych wyja?nie? w tej sprawie.

Norbert I Catalan

Dokonano aktualizacji akt sprawy, dodano dow?d w sprawie a tak?e dodano informacj? o naruszeniu Kodeksu Karnego Kr?lestwa Skarlandu. Oskar?ony mo?e si? do tego odnie??.

(-) Norbert I de Catal?n

Pedro de Valdez

Nie chc? si? do tego odnie??. To co chcia?em powiedzia?em.

Norbert I Catalan

Wyrok w imieniu Kr?lestwa Skarlandu

S?d Najwy?szy Kr?lestwa Skarlandu po rozpoznaniu sprawy Pedro de Valdez uznaje co nast?puje:
1.Pod?eganie do zbrodni przeciwko pokojowi (Przest?pstwo przeciwko pokojowi) uznaje Go za winnego.
2.Uznaje Go za niewinnego w kwestii oskar?e? o terroryzm i rasizm.
3.Przest?pstwo przeciwko dokumentom warto?ciowym itp. - uznaje Go za winnego.
4.Pod?eganie do uwi?zienia os?b posiadaj?cych obywatelstwo Federacji Zachodniej przebywaj?cych na terenie Kr?lestwa Skarlandu, pod?eganie do pozbawienia ?ycia os?b posiadaj?cych obywatelstwo Federacji Zachodniej przebywaj?cych na terenie Kr?lestwa Skarlandu (Przest?pstwo przeciwko wszelkim kategoriom dot. ludzi, obywateli,
w?adz) - uznaje Go za winnego.

Jednocze?nie s?d oddala oskar?enie pana Karola Flibustier'a, dementuj?c jako by system karny Kr?lestwa Skarlandu chroni? terroryst?w i osoby nawo?uj?ce do nienawi?ci rasowej, narodowo?ciowej itp, itd.

S?d uwzgl?dnia, to ?e Pedro de Valdez przeprosi? za sw?j czyn, a tak?e nie by? wcze?niej karany, a w zwi?zku z tym, ?e Kr?lestwo Skarlandu ma ma?o obywateli, S?d podj?? decyzj? o nadzwyczajnym z?agodzeniu kary.

Wymierzam Pedro de Valdez'owi kar?:

-zakaz piastowania urz?d?w we w?adzach centralnych (dotyczy tylko rz?du i jego agend) na okres 3 miesi?cy,
-zakaz piastowania urz?d?w we w?adzach autonomicznych na okres 1 miesi?ca,
-pozbawienie wszelkich stopni i tytu??w,
-nakaz wystosowania na ?amach gazety El Reino oficjalnych przeprosin skierowanych do obywateli Zjednoczonej Federacji Mikros?awii.

S?d niema w?tpliwo?ci co do winy oskar?onego, a tak?e tego, ?e kara powinna by? o wiele surowsza, ale w zwi?zku z sytuacj? Kr?lestwa Skarlandu zastosowali?my z?agodzenie kary. W trakcie ostatnich wydarze? pad?y zarzuty jako by ca?e Kr?lestwo Skarlandu by?o pa?stwem rasistowskim, oszczerstwa kierowane pod adresem Skarlandu nie wiedzia?y, ?e ustawa, kt?r? napisa? Pedro de Valdez narusza?a w spos?b ra??cy Konstytucj? Kr?lestwa Skarlandu i nie mia?a prawa wej?? w ?ycie.

To wszystko z mojej strony. Zamykam przew?d s?dowy.

(-) Norbert I de Catal?n