Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Casa de Surme?a

Zaczęty przez Felipe de Surme?a, Czwartek, 12 Lip 2012, 17:20:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Felipe de Surme?a

[center:3500jj0k][/center:3500jj0k]

[center:3500jj0k]Szanowni Pa?stwo![/center:3500jj0k]
Po likwidacji mego biura w Oviedo postanowi?em za?o?y? specjaln? oficyn? prasow? zwi?zan? z informacjami na temat mnie, mojego syna oraz naszych pogl?d?w dotycz?cych polityki i spraw zwi?zanych ze Skarlandem oraz ca?ym ?wiatem mikronacji. Oficyna b?dzie si? mie?ci? w mojej rezydencji w Oviedo, kt?rej fotografie widzicie powy?ej.
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Canciller?a Real.

Crist?bal de Surme?a

[center:1z22bomw]Fue a la casa de Dios.

CytatSzanowni Pa?stwo!
Niestety mam smutn? wiadomo??. Dzi? o godzinie 20:40 nagle odszed? z tego ?wiata m?j ojciec, Felipe de Surme?a. By? wspania?? osobowo?ci?, oddan? i uczynn?, pragn?? dzia?a? dla Skarlandu. Wczoraj zosta? Szefem Kr?lewskiej Kancelarii i przygotowywa? si? do wybor?w parlamentarnych. Niestety dozna? ataku serca w  Cafe Rosario w Oviedo, gdzie spotka? si? przyjaci??mi.

By? synem surme?skiego  ksi?cia Tomasa de Zep i Mariny Scalfaro. Urodzi? si? i mieszka? w Rotrii, jednak mi?o?? i egzotyka zawiod?a go do Skarlandu. Szczerze kocha? ten kraj, z nami?tno?ci? zwiedza? ka?dy jego zak?tek i pragn?? by? kim? wi?cej dla niego ni? tylko jego obywatelem. Za?o?y? pierwsz? firm? ubezpieczeniow? w kraju, a przedtem parti? polityczn?.

Panie, strze? jego dusz?![/center:1z22bomw]

Z wyrazami smutku
Syn Crist?bal z rodzin?
Crist?bal de Surme?a

Faders ad Vankavig

Sk?adam szczere kondolencje...
(*)

Alejandro Ju?rez

Mi m?s sentido p?same.

Alejandro Ju?rez

Crist?bal de Surme?a

Dzi?kuj? Wam.
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Cytat[center:sn0pmqet]Zawiadomienie

Pogrzeb ?p. Felipe de Surme?a  odb?dzie si? 25 lipca. Rozpocznie si? on msz? w kaplicy rotriokatolickiej w Oviedo o godz 10:00. Zaraz po mszy trumna ze zw?okami przewieziona b?dzie na lotnisko w M?stoles. Tam odb?dzie si? ostatnie po?egnanie w towarzystwie przyjaci?? i krewnych na terytorium Skarlandu. Oko?o godziny 15:00 trumna w obstawie rotryjskich kap?an?w odleci do Bari w Pa?stwie Ko?cielnym Rotria, gdzie spocznie na cmentarzu San Seulo w grobowcu rodziny Scalfaro, w kt?rym spoczywa matka zmar?ego, ?p. Marina Scalfaro.
Zgodnie z wol? ojca listownie zostan? zaproszone prywatne osoby, kt?re ceni? i szanowa?

Crist?bal de Surme?a [/center:sn0pmqet]
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

[center:2ejms1wa]
 Crist?bal de Surme?a[/center:2ejms1wa]

Cytat[center:2ejms1wa]O?wiadczenie
W zwi?zku ze ?mierci? Felipe, g?owy rodu. Jako jego jedyny spadkobierca przejmuj? wszystkie prawa mi przys?uguj?ce. Przyrzekam, ?e jako potomek m??nego rodu de Zepp, b?d? dba? o jego pami??, m?stwo, chwa??!

Crist?bal de Surme?a[/center:2ejms1wa]
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Cytat[center:1zxhaiy3]O?wiadczenie

Jestem niezmiernie zasmucony postaw? by?ego kr?la Francji, ksi?cia Skarlandu Octaviena Catalana, kt?ry ?mie oskar?a? mnie o rzekome multikonciarstwo. Ot?? m?j ojciec wyda? wraz z rozpocz?ciem mego udzia?u w ?yciu publicznym stosowne zawiadomienie, gdy bodaj?e administrator zapyta? si? go o stosown? spraw?. Podgrzewana jest kampania przeciw mnie i zmar?emu niedawno mojemu ojcu, a nawet mo?na rzec, ?e kr?lowi Andreasowi I.

Wyra?am ubolewanie, ale wybaczam. Ka?demu zdarza si? wykroczy? niestety do?? szeroko niekt?re granice.

Crist?bal de Surme?a [/center:1zxhaiy3]
Crist?bal de Surme?a

Alberto S?nchez

Cytat: "Crist?bal de Surme?a"[center:53ea3cfr]Fue a la casa de Dios.

CytatSzanowni Pa?stwo!
Niestety mam smutn? wiadomo??. Dzi? o godzinie 20:40 nagle odszed? z tego ?wiata m?j ojciec, Felipe de Surme?a. By? wspania?? osobowo?ci?, oddan? i uczynn?, pragn?? dzia?a? dla Skarlandu. Wczoraj zosta? Szefem Kr?lewskiej Kancelarii i przygotowywa? si? do wybor?w parlamentarnych. Niestety dozna? ataku serca w  Cafe Rosario w Oviedo, gdzie spotka? si? przyjaci??mi.

By? synem surme?skiego  ksi?cia Tomasa de Zep i Mariny Scalfaro. Urodzi? si? i mieszka? w Rotrii, jednak mi?o?? i egzotyka zawiod?a go do Skarlandu. Szczerze kocha? ten kraj, z nami?tno?ci? zwiedza? ka?dy jego zak?tek i pragn?? by? kim? wi?cej dla niego ni? tylko jego obywatelem. Za?o?y? pierwsz? firm? ubezpieczeniow? w kraju, a przedtem parti? polityczn?.

Panie, strze? jego dusz?![/center:53ea3cfr]

Z wyrazami smutku
Syn Crist?bal z rodzin?

Pa?ski ojciec nie by? mi przychylny, lecz nie by? z?o?liwy. Przekazuj? wyrazy wsp??czucia.
ALBERTO S?NCHEZ

Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Cytat[center:2oft5pfh]Podzi?kowania[/center:2oft5pfh]

Dzi?kuj? wszystkim tym, kt?rzy okazali mi g??bokie wyrazy wsp??czucia, a tak?e przyby?ym na ostatnie po?egnanie mego ojca zar?wno w Oviedo, a tak?e w Rotrii. Wiem jak cenili?cie sobie mego ojca.

Szczeg?lne podzi?kowania dla Biskupa Pafnucego,
JKM Kr?la Andreasa I,
Fadersa ad Vankaviga,
oraz wielu wspania?ych Skarlandczyk?w, Rotryjczyk?w, a tak?e anonimowych Surme?czyk?w, kt?rzy wys?ali mi kondolencje.

Crist?bal Felipe Tom?s Pablo de Surme?a
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Cytat[center:1m5h6fvk]Surmenia, de Zepp, ?mieszne sprawy..[/center:1m5h6fvk]

Dziwnym trafem osobnik imieniem Vladimiros Aleksandros skontaktowa? si? ze mn?. Dosta? m?j email, nie wiem nawet od kogo. Kojarz? tego pana, gdy? w informacjach z Surmenii wiem, ?e ten cz?owiek zawi?za? terrorystyczn? organizacj? monarchistyczn? w Surmenii, posun?? si? do pr?b obalenia legalnych w?adz. Szcz??liwie te go wyp?dzi?y.
Ot?? ten pan zaproponowa? mi, aby proklamowa? mnie ''surme?skim kr?lem na wygnaniu''. Ja wy?mia?em tego pana, bo niegodne jest, by terrorysta proponowa? mi jakie? fa?szywe fotele, kt?re godzi?yby w Demokracj? Surme?sk?. Uzna?em t? propozycj? za pr?b? kompromitacji pa?stwa surme?skiego na arenie mi?dzynarodowej, wi?c podzi?kowa?em. Dziwi mnie jak mo?na by? tak perfidnie bezczelnym, by proponowa? mi tego typu oferty, kt?re mo?na uzna? za anty surme?skie i anty praworz?dne. Ja powiem tak, ?e nie chc? aby ?aden zawi?zany zwi?zek monarchist?w mnie uwa?a? za ''pretendenta''. M?j ojciec, syn Tomasa de Zepp zrzek? si? praw do rodu i ewentualnej korony. Tym samym moja linia nie ma zamiaru w jakikolwiek spos?b wp?ywa? na monarchizm w Surmenii. Jestem potomkiem dawnego kr?lewskiego rodu Surmenii, jednak ja nie znam surme?skiej mentalno?ci, nie znam zwyczaj?w surme?skich, znam tylko s?abo j?zyk i po prostu mam pochodzenie surme?skie, z kt?rego jestem dumny. M?j ojciec pozna? surme?ski dobrze i szczyci? si? pochodzeniem, lecz robi? zasadniczy b??d, ?e wypowiada? si? o surme?skich sprawach politycznych, tym samym pr?bowa? ingerowa? w sprawy Surmenii. To by?o niepotrzebne przy ca?ym szacunku dla jego osoby. Chc? te? pozna? Surmeni?, ale nie jako ''powracaj?cy ksi???'', a turysta, cz?owiek maj?cy cz?stk? tej ziemi i poznaj?cy ?ycie typowego Surme?czyka na ?ywo. Jestem jak ojciec jednym z rodu Zepp, ale moje ?ycie jest w miejscu mojego urodzenia w Skarlandzie, lecz te? wakacyjnie udawa? b?d? si? do Surmenii.

Crist?bal Felipe Tom?s Pablo de Surme?a
Crist?bal de Surme?a

Mar?a

Czy kto? mi wyja?ni, o co chodzi z t? telenowel?? Ja rozumiem, ?e Skarland i klimaty hiszpa?skie i latynoskie, ale ju? si? pogubi?am.

Norbert I Catalan

Tych wypowiedzi nawet ju? Ja nie ogarniam.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Crist?bal de Surme?a

Ju? niewa?ne. Chcia?em tylko powiedzie?, ?e mimo propozycji grup r??nych idiot?w chc?cych mnie ''koronowa?'' nie mam zamiaru wp?ywa? na sprawy surme?skie i dzia?a? dla ruchu monarchist?w w tym pa?stwie. Nie mam zamiaru jak ojciec wydawa? komunikat?w do Narodu Surme?skiego. Wyja?ni?em, ?e mimo moich wspania?ych surme?skich korzeni uwag? skupiam na Skarlandzie, gdzie si? urodzi?em i ?yj?.
Crist?bal de Surme?a