Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Casa de Surme?a

Zaczęty przez Felipe de Surme?a, Czwartek, 12 Lip 2012, 17:20:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mar?a

Wi?c zapytam z nadziej? w g?osie, czy ten temat mo?na ju? zamkn???

Crist?bal de Surme?a

Naturalnie, ?e tak. M?j ojciec by? oddany na rzecz rojalizmu surme?skiego, jednak ja mimo pochodzenia nie chc? wp?ywa? w ?adnym wypadku na przebieg spraw w Surmenii. Jestem republikaninem w przeciwie?stwie do ojca i mam inn? wizj?. Ustr?j republika?ski w Surmenii to prywatna sprawa i wola narodu surme?skiego. Jak powiedzia?em, odwiedz? Surmeni?, ale bez ?adnego gadania o sprawach politycznych, a interesach. Chc? tam kupi? sporo ziemi pod budow? domu, kt?ry b?dzie pe?ni? rol? wypoczynkow?.
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Cytat[center:18l1pcl2]Igrzyska Olimpijskie w Cardiff[/center:18l1pcl2]

Przez par? dni przebywa?em w Zjednoczonym Kr?lestwie Brytanii i Wielkich Domini?w na I Mi?dzymikronacyjnych Igrzyskach Olimpijskich w Cardiff. To by?o wspania?e widowisko. Z racji s?u?bowych musia?em wr?ci? szybciej do Skarlandu.

Mo?e za 4 lata Skarland m?g?by organizowa? igrzyska?

To pytanie zostawiam na przysz?o??..

Crist?bal Felipe Tom?s Pablo de Surme?a
Crist?bal de Surme?a

Andreas

To takie co? jest co 4 lata organizowane ? W ?wiecie wirtualnym, czy te? w mikronacjach to jest ogromna przesada, 4 lata to jest bardzo du?o czasu. P?? roku by?o by dobre na realna mikronacji.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Crist?bal de Surme?a

[center:2cafsoo0] ?yczenia dla Narodu Surmenii z okazji si?dmej rocznicy powstania Surmenii

List wys?any zosta? do Ministra Spraw Zagranicznych Republiki Surme?skiej, Victorio de Zepp
CytatSzanowny Panie Ministrze!

Z okazji zbli?aj?cej si? 7 rocznicy Surmenii pragn? z?o?y? najszczersze ?yczenia w imieniu Kortez Generalnych Kr?lestwa Skarlandu.  Surmenia budzi w Skarlandzie wielkie uznanie. Nar?d surme?ski zawsze oddany jest autorytetom, historii i tradycji. Takie postawy zawsze wzmacniaj? pa?stwowo?? i obywatelsko??. Przy tej wielkiej rocznicy nie trudno, by nie wspomnie? o nieoszacowanych i wielkich zas?ugach Paulosa Petrosigosa, ojca nowoczesnej Surmenii. Jego oddanie pa?stwu, honor i skromno?? s? bardzo powa?ane nie tylko w Skarlandzie, ale r?wnie? w innych krajach OPM. Tak?e nietrudno zapomnie? o wielu innych Surme?czykach, kt?rzy jak ?p. Paulos wyprowadzali Surmeni? z trudnych sytuacji i wprowadzali na tor stabilno?ci. Surmenia jest jednym z najstabilniejszych pa?stw Orientyki. Jej dzia?alno?? na rzecz szerzenia praw cz?owieka i pokoju w regionie jest dostrzegana.

?ycz? Narodowi Surme?skiemu, by kolejne siedem lat przynios?o szcz??cie Jego Ojczy?nie i samych sukces?w. Pragn? te? zapewni?, ?e mimo dawnych napi?tych stosunk?w skarlandzko-surme?skich buduje si? nowy etap, kt?ry zapewne przyniesie owoce w miesi?cach przysz?ych.

Z pozdrowieniami dla Wspania?ego Narodu Surme?skiego!
Przewodnicz?cy Kortez Generalnych Kr?lestwa Skarlandu
 Crist?bal de Surme?a
[/center:2cafsoo0]
Crist?bal de Surme?a

Faders ad Vankavig

?ycz? wszystkiego najlepszego tak trwa?ej mikronacji, ale my?l?, ?e wypowied? "Surmenia budzi w Skarlandzie wielkie uznanie", jest niedoprecyzowana i z lekka przesadzone...
(*)

Crist?bal de Surme?a

My?l?, ?e jak zawsze to Deputowany Vankavig przesada ;)
Crist?bal de Surme?a

Faders ad Vankavig

nie, to ja my?l?, ?e to Pan przesadza ;)
(*)

Mar?a

Czy Surmenia nie jest przypadkiem przeciwnikiem ateizmu?

Crist?bal de Surme?a

Tak si? tylko wydaje Szanownej Pani. Surme?czycy to kraj neutralny co do religii, a nic poza.
Crist?bal de Surme?a

Mar?a

Surmenia nie lubi Ciprofloksji, a stamt?d przecie? pochodzi nasz Ko?ci??.

Crist?bal de Surme?a

Pani ko?ci??, a nie m?j. Ja jak wielu Skarlandczyk?w, kt?rzy s?yn?cy s? z przywi?zania do tradycji i historii za ko?ci?? uwa?amy Ko?ci?? Rotrio-Katolicki.
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

[center:3jy094mv]
Cytat Haniebna dzia?alno?? Ko?cio?a Ateistycznego Skarlandu

Szanowni Pa?stwo!

W?a?nie przeczyta?em Ksi?g? Ko?ca z ko?cio?a ateist?w, kt?rzy ewidentnie szokuj?. Tu fragment: Zbudzi wtedy Dure? ?pi?cego w Ka?akarpatach Srumuna, kt?ry spichrze wiernych opr??ni. Na koniec p?jdzie on do Rotrii, gdzie Patriarchy piwnice ob?era? zacznie..  Ten to fragment jest bardzo szokuj?cy i wiadomo o kim jest. Srumun bierze si? z kipryjskiego obra?liwego s?owa Srumenia okre?laj?cego Surmeni?. Ciprofloksja, kt?r? za?o?yli terrory?ci, wcze?niej pr?buj?cy obali? Surmeni?. Obawiam si?, ?e okre?lenie ?pi?cy Srumun jest obra?liwym przezwiskiem, bezczeszcz?cym ?p. Paulosa apo Zep. Jako jego potomek jestem niezwykle oburzony tym prefidnym i barbarzy?skim aktem sekty ateist?w skarlandzkich, dlatego ??dam przeprosin od sekty dla by?ej Surme?skiej Rodziny Kr?lewskiej, kt?rej g?ow? jest JKW Ksi??? Viktorjos apo Zep. W tym r?wnie? chce przeprosin dla mojej osoby.

Crist?bal de Surme?a
[/center:3jy094mv]
Crist?bal de Surme?a

Faders ad Vankavig

I tu nie zgodz? si? z Panem, poniewa? to obra?liwym okre?leniem jest Srumunia, a nie Srumenia. Ko?ci?? Ateistyczny Skarlandy w ca?o?ci sprzymierzony jest z Ko?cio?em Ciprofloksacyjnym, a ten tekst pochodzi w?a?nie z naszej metropolii. My od tak tego sobie nie wymy?lili?my. Niewierzymy tradycyjnie, od pokole? w to samo... Niekt?rych, starych tekst?w nie powinno si? interpretowa? s?owo w s?owo, poniewa? mo?e to by? przeno?nia. Poza tym prosz? nie przezywa? Pa?stwa Ciprofloksja?skiego...
(*)

Crist?bal de Surme?a

Ciprofloksja jest dzie?em absurdu. Za?o?ona przez lewackich terroryst?w, kt?rzy chcieli obali? mojego pradziadka.
Crist?bal de Surme?a