Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Casa de Surme?a

Zaczęty przez Felipe de Surme?a, Czwartek, 12 Lip 2012, 17:20:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Crist?bal de Surme?a

Nie ja poda?em od tak ten przyk?ad. M?wi? o szacunku do pewnych os?b. Przepraszam, ?e u?y?em tak radykalnego przyk?adu. Kr?l jest kr?lem, a wi?c szacunek si? nale?y.
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

[center:2f9n4myb] Brak lekarstwa na g?upot?..
  Ostatnimi czasy w Skarlandzie ze strony  z Izquierda i Partii Sprawiedliwej padaj? ataki na zas?u?onego dla Skarlandu, cz?owieka, kt?ry du?o uczyni?. O kim mowa? O Norbercie Catalanie. By?y w?adca Skarlandu i dzisiejszy premier jest oskar?any o rzekome ''praktyki totalitarne''. Niestety  te paplaniny niewy?ytej i chciwej grupy s? bezpodstawne, ale co wa?ne padaj? z ust os?b, kt?re nic poza gadaniem nie robi? do Skarlandu. M?wi? tylko NIE. No, ale zawsze jest tak, ?e najwi?cej maj? do gadania ci co najmniej si? wysilili.. Niesprawiedliwe to ?ycie. Co wi?c poradzi?.. Chyba lekarstwa brak : ([/center:2f9n4myb]
Crist?bal de Surme?a

Mar?a

Nie do??, ?e prowokacja marna, to jeszcze umiej?tno?? czytania kuleje.

Faders ad Vankavig

Naprawd? nie ?ycz? sobie fa?szowania fakt?w o mojej partii... Chyba trzeba Panu co? wyja?ni?. Partia Partido Siemplemente jest parti? lewicow?. AN to partia prawicowa, kt?ra ?ci?le pilnuje dotychczasowego porz?dku i kolei rzeczy.
My?l?, ?e Pana zabola?o to:
Cytat"My?l?, ?e ka?dy ma prawo u?ywa? okre?lenia jakie mu si? podoba. ?e Skarland nie jest w konflikcie z Surmeni?, nie oznacza tego ?e pojedynczy obywatel nie mo?e mie? odr?bnych pogl?d?w. Je?eli w kraju zabrania si? m?wi? i my?le? po swojemu, tylko nakazuje si? my?le? w z g?ry okre?lony spos?b to chyba mamy dotyczenia z krajem autorytarnym..."

Ot?? w tej wypowiedzi chcia?em przypomnie?, i? Kr?lestwo Skarlandu, mimo i? jest monarchi?, jest tak?e demokracj?. Dlatego nie mo?na nikomu zabroni? wyznawania swoich przekona? i upodoba?. To ?e jaka? grupa specjalnie nie darzy mi?o?ci? Surmenii, nie znaczy ?e nale?y wywo?ywa? skandalu na ca?y mikro?wiat. Atak na nasz Ko?ci?? trwa? i oskar?ano nas bezpodstawnie o co? w rodzaju zbrodni. Taki to mia?o wyd?wi?k i p?d. Bo Ko?ci?? Ateistyczny Skarlandu nie czuje do Surmenii respektu i nie darzy jej jakimkolwiek uczuciem, a nawet mo?na powiedzie? ?e nie lubi tego kraju. Przywo?a?em tutaj definicje "autorytalizm". Bo przecie? ka?dy ma prawo do jawnego wyznawania swoich przekona? i upodoba?. Nie widz? w zacytowanym przeze mnie tek?cie ?adnej obrazy JKM Norberta de Catalan.

Jak wida? Pan o?miesza sam siebie. Mo?e ma Pan problem ze wzrokiem. Albowiem totalitaryz to nie autorytalizm. Poza tym Partia Sprawiedliwa i Izquierda nie wypowiadaj? si? oficjalnie o stanowisku. Osob? zas?u?on? jestem te? Ja, a osoba ta nie mog?a by by? zas?u?ona za nic. Ko?ci?? Ateistyczny Skarlandu z pewno?ci? nie jest "niewy?yt? i chciw? grup?". A szkoda ?e nie ma lekarstw na nadmiern? pana "inteligencj?", kt?ra przekszta?ci?a si? w co? zupe?nie odr?bnego. Lecz ja z Pa?skich bezpodstawnych krytyk nie robi? sobie nic... Uwa?am je za bezpodstawne i oczywistym jest ?e nie prawdziwe. Poza tym sprawy mojej osoby i JKM Seniora s? naszymi prywatnymi sprawami.
(*)

Crist?bal de Surme?a

Szanowny Panie,

To nie ja si? kompromituje, za? Pan. Zreszt? w ?adnym kraju, nawet mikronacji ludzie nie wa?? si? krytykowa? swojego Kr?la oskar?aj?c bezpodstawnie o pr?by d?awienia demokracji. Niestety Pan tak robi, ma?o tego krytykuje Pa?ska Towarzyszka Ideowa rz?d i jego dzia?ania. Kr?l Norbert jak nikt przyczyni? si? do dynamicznego rozwoju Skarlandu, dlatego je?eli si? Jego Imi? godzi to ja jako obywatel b?d? dba? oto, by nikt tak si? nie zachowywa? jak Pan. Je?eli Pan lubi tak wydurnia? si? to jest takie pa?stwo jak Kipria, gdzie za g?upot? og?osz? Pana ''Bohaterem Narodowym''.
Crist?bal de Surme?a

Mar?a

W odr??nieniu do pana, nam Surmenia jest oboj?tna. A pan wsz?dzie dopatruje si? Ciprofloksji. Mimo, ?e ?adne z nas tam nigdy nie by?o.

Crist?bal de Surme?a

Szkoda mi z Pani? tak si? k??ci? i zreszt? z Panem Vankavigiem r?wnie?..

Mo?e zacznijmy debat? nt. sytuacji zwi?zk?w wyznaniowych w Skarlandzie, o konkordacie lepiej rozmawiajmy.
Crist?bal de Surme?a

Mar?a

Ale o czym tu debatowa?? Albo traktujemy wszystkich r?wno, albo nie udajemy, ?e jeste?my demokratycznym pa?stwem prawa.

Faders ad Vankavig

Cytat: "Crist?bal de Surme?a"Szanowny Panie,

To nie ja si? kompromituje, za? Pan.
No niewiem...

CytatZreszt? w ?adnym kraju, nawet mikronacji ludzie nie wa?? si? krytykowa? swojego Kr?la oskar?aj?c bezpodstawnie* o pr?by d?awienia demokracji.

Przytocz? tutaj kilka fakt?w:
- Satyra "Do Kr?la" I. Krasickiego;
- Nienawi?? narodu Brytanii do El?biety I

CytatNiestety Pan tak robi, ma?o tego krytykuje Pa?ska Towarzyszka Ideowa rz?d i jego dzia?ania.

Bezczelna  :o Jak ?mia?a krytykowa? rz?d. To nie mo?e si? przydarzy? nawet w tak demokratycznym kraju jak Srumunia**.  

CytatKr?l Norbert jak nikt przyczyni? si? do dynamicznego rozwoju Skarlandu,

W to akurat nie w?tpi?...

Cytatdlatego je?eli si? Jego Imi? godzi to ja jako obywatel b?d? dba? oto, by nikt tak si? nie zachowywa? jak Pan.

Czy Pan nie mo?e zrozumie?, ?e ja nie krytykuj? osoby JKM Norberta? Krytykuj? postaw? czysto autorytarn?, kt?ra nie pozwala nam w Skarlandzie mie? odr?bnych pogl?d?w ni? inni... Tak? postaw? zauwa?y?em tak?e u Pana (trzeci cytat). Prosz? zacytowa? chocia? jedn? moj? wypowied?, w kt?rej oczerniam JKM Seniora.

CytatJe?eli Pan lubi tak wydurnia? si? to jest takie pa?stwo jak Kipria**, gdzie za g?upot? og?osz? Pana ''Bohaterem Narodowym''.

oooo Durniu.... Jaki ja jestem szalony... No tak si? wydurnia?... Kto by pomy?la??
Jak wida? Pan nie darzy szacunkiem Pa?stwa Ciprofloksja?skiego... A ja nie mam ?adnych powod?w, aby mie? Panu to za z?e... Dlaczego Pan ma mi za z?e, ?e nie darz? mi?o?ci? Srumunii**?

* - prosz? to rozwin??...
** - Skoro Kipria, to i Srumunia... Je?eli chcecie tak bardzo Pa?stwo rozmawia? w "gwarze" lokalnej to i ja porozmawiam w mojej...
(*)

Norbert I Catalan

Panie Fadersie jak si? jest Deputowanym Kortez Generalnych to raczej na uwadze trzeba mie?, ?e prywatne zdanie na jaki? temat mo?e szybko i ?atwo zosta? pod?apanym przez zainteresowane i tak w Ciprofloksji mog? m?wi? o zwolennikach w skarlandzkich w?adzach za? w Surmenii zostanie to odebrane jako przejaw w najgorszym przypadku wrogo?ci i zerwania obowi?zuj?cych traktat?w.

Tak wi?c niech Pan ma na uwadze dobro Skarlandu i niech Pan nie prezentuje swoich pogl?d?w, kt?re mog? Skarlandowi przynie?? mniej lub bardziej powa?ne k?opoty. Niestety pokazuje Pan za grosz szacunku wobec postanowie? w?adz co mo?e si? niekorzystnie na Panu odbi? w przysz?o?ci.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Faders ad Vankavig

Ta sprawa zosta?a przez Pana Crist?bala okrzykni?ta jak?? ha?b? i nie wiadomo czym... Prosz? mi wyja?ni?, bo pewnie Pan te? ju? zaczyna nie wiedzie? o co chodzi... Po prostu Pan Crist?bal krzyczy "Olaboga, afera", a tak na prawd? nie wiadomo o co ju? chodzi... W wypowiedziach Pana Surmena jest zbyt du?o paniki i ja ju? nie pojmuj? o co tak na prawd? temu Panu chodzi... Je?eli jestem Deputowanym Kortez Generalnych, to mam nie tylko prawo, ale i obowi?zek spe?niania moich partyjnych ram. Nale?? do partii lewicowej i zauwa?y?em od ju? niekr?tkiego czasu przejawy autorytaryzmu. Dlaczego mia?bym o tym nie m?wi??
(*)

Mar?a

Cytat: "Norbert I Catalan"Panie Fadersie jak si? jest Deputowanym Kortez Generalnych to raczej na uwadze trzeba mie?, ?e prywatne zdanie na jaki? temat mo?e szybko i ?atwo zosta? pod?apanym przez zainteresowane i tak w Ciprofloksji mog? m?wi? o zwolennikach w skarlandzkich w?adzach za? w Surmenii zostanie to odebrane jako przejaw w najgorszym przypadku wrogo?ci i zerwania obowi?zuj?cych traktat?w.

To ju? problem Surmenii. Je?eli jakie? pa?stwo nie rozumie, ?e mieszka?cy mog? wypowiada? si? pozytywnie o jego wrogu to znaczy, ?e to pa?stwo nie jest rozs?dne.

Cytat: "Norbert I Catalan"Tak wi?c niech Pan ma na uwadze dobro Skarlandu i niech Pan nie prezentuje swoich pogl?d?w, kt?re mog? Skarlandowi przynie?? mniej lub bardziej powa?ne k?opoty. Niestety pokazuje Pan za grosz szacunku wobec postanowie? w?adz co mo?e si? niekorzystnie na Panu odbi? w przysz?o?ci.

To jest rola opozycji. ?eby zaj?? inne stanowisko, ni? rz?d. Gdyby zajmowa?a to samo, to by?a w koalicji.

Crist?bal de Surme?a

Rozumiem jaka jest rola opozycji, lecz dlaczego oskar?a si? o antydemokratyczne ruchy Rz?d, kt?ry szanuj? demokratyczne podstawy pa?stwa prawa..
Crist?bal de Surme?a

Faders ad Vankavig

Dlatego, ?e Rz?d nie szanuje r?wno?ci i wolno?ci wypowiedzi...
(*)

Mar?a

W?a?nie dlatego, ?e ich nie szanuje.