Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Casa de Surme?a

Zaczęty przez Felipe de Surme?a, Czwartek, 12 Lip 2012, 17:20:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Faders ad Vankavig

Cytat: "Crist?bal de Surme?a"Ale to JKM Nobert I chroni tronu swego potomka!

My?l?, ?e JKM Andreas I jest gotowy do przej?cia realnej w?adzy...

To ?e chcemy co? zmieni? w kraju nie jest od razu jak?? rewolucj?. Nie chcemy zmienia? ustroju, czy zdetronizowa? Kr?la. To, ?e od zawsze w Kr?lestwie Skarlandu mia? miejsce autorytaryzm nie oznacza, ?e to musi trwa? w niesko?czono??... Co zabawniejsze nie pochodzi on od W?adcy! Chcemy tylko sprawiedliwo?ci i wolno?ci wypowiedzi!!!
(*)

Mar?a

Chcemy tego, co gwarantuje nam obecna konstytucja Skarlandu. To my chcemy utrwalenia ustroju. Pan Norbert powoli i ma?ymi krokami d??y do jego demonta?u. I jeszcze macie czelno?? nazywa? nas rewolucjonistami?!

Andreas

W Skarlandzie nawet chyba wspomina? nie mo?na o rewolucji, bo ?eby by?a rewolucja musia?o by Skarlandczyk?w by? ze 20 tak aby po rewolucji ka?de stanowisko by?o obsadzone now? g?ow?, ?wie?ymi pomys?ami. Nas jest ile 7 ? 8 ? Wi?cej nie b?dzie i trzeba zrobi? co? z tych kilku os?b. W?a?ciwie nale?y liczy? Skarlandczyk?w -1 bo g?owa pa?stwa ma zwi?zane r?ce, a szkoda ;)
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Alberto S?nchez

Skarland m?g?by mie? 12 os?b, ale nie ma. Czemu? Bo skostnia?y system jaki utrzymuje rz?d Akcji Narodowej i kontynuuje stare b??dy nie pozwala na wi?cej, wi?c nie dziwi mnie taki stan rzeczy.

Trzeba demokracji, trzeba pomys??w.
ALBERTO S?NCHEZ

Alejandro Ju?rez

Cytat: "Mar?a"Niech pan zapozna si? z naszymi postulatami, a nie powtarza utarte komuna?y niczym z demonstracji ONR :)
Przepraszam pani? za to i pana Fadersa. Zd??y?em si? zapozna? z postulatami, z przyczynami. Przechodz? na stron? demokratycznej opozycji, sk?adam mandat i w dodatku opuszczam re?imow? Acci?n Nacional.

Alejandro Ju?rez

Crist?bal de Surme?a

Dlaczego Aleksandrze? Co Ci zrobili?my takiego?!
Crist?bal de Surme?a

Alejandro Ju?rez

W?a?nie, ?e nic si? nie robi! Jakby nie patrze? to rz?dy AN, a tak?e My jako Kortezy Generalne nie robili?my nic. Zawiedli?my Nar?d,  zdajmy urz?dy. Ja zrobi?em tak, Wam radz? r?wnie?.

Alejandro Ju?rez

Mar?a

Cytat: "Alejandro Ju?rez"
Cytat: "Mar?a"Niech pan zapozna si? z naszymi postulatami, a nie powtarza utarte komuna?y niczym z demonstracji ONR :)
Przepraszam pani? za to i pana Fadersa. Zd??y?em si? zapozna? z postulatami, z przyczynami. Przechodz? na stron? demokratycznej opozycji, sk?adam mandat i w dodatku opuszczam re?imow? Acci?n Nacional.

B??dzi? jest rzecz? ludzk?. Tak czy siak, witam pana po demokratycznej stronie barykady :)

Faders ad Vankavig

Cytat: "Alejandro Ju?rez"

Ja tak?e nie mam Panu tego za z?e!  :)
(*)

Alejandro Ju?rez

A mam pytanie: dlaczego flaga republikan?w hiszpa?skich jest sztandarem opozycji, kt?ra pragnie da? w?adz? kr?lowi i parlamentowi?

Alejandro Ju?rez

Mar?a

Bo uciele?nia idea?y republika?skie. Wolno??, r?wno?? i braterstwo. Wolno?? od autorytaryzmu, r?wno?? wobec prawa i braterstwo w budowie Skarlandu. To odwo?uje si? nie do rodzaju rz?d?w, ale do warto?ci, kt?re s? i powinny by? podzielane tak samo przez monarchist?w jak i republikan?w.

Crist?bal de Surme?a

[center:20pct340] Wiadomo??

Niebawem rozpoczynam pisanie ksi??ki  M?j ojciec, potomek kr?l?w surme?skich. B?d? w niej zawarte wa?ne wydarzenia z ?ycia mojego ojca. Mi?dzy zmagania si? z problemami, z krytyk? zadan? mu przez kuzyna Marco Sforz?, kt?ry przedstawia? k?amliwie ojca jako fa?szywego ksi?cia, uzurpatora. Tak?e zawr? pogl?dy ojca na temat surme?skiej polityki, jego mi?o?ci do Surmenii, a tak?e pokornemu i uczciwemu ?yciu ojca w Skarlandzie. To b?dzie bestseler. My?l?, ?e opinia publiczna zmieni o nim zdanie i spojrzy inaczej.[/center:20pct340]
Crist?bal de Surme?a

Mar?a

Cytat: "Crist?bal de Surme?a"To b?dzie bestseler.

Nie da si? ukry?, ?e b?dzie to najlepiej sprzedaj?ca si? ksi??ka w Skarlandzie. Bo jako jedyna trafi do sprzeda?y :)

Crist?bal de Surme?a

Z pewno?ci? :)
Crist?bal de Surme?a

Norbert I Catalan

Pani Mria akurat w niekt?rych sprawach ma absolutn? racj?.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli