Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Casa de Surme?a

Zaczęty przez Felipe de Surme?a, Czwartek, 12 Lip 2012, 17:20:04

Poprzedni wątek - Następny wątek

Crist?bal de Surme?a

Te? to dostrzegam :)
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

[center:qq0y5kkp]Listo do Pierwszego Tesmotety Demokracji Surme?skiej, Nikolaosa Zorbasa

Szanowny Panie Zorbas,

Z niesmakiem patrz? jak Pan ?mie twierdzi?, i? surme?ski w?dz i m?j przodek, Paulos Petrosigos by? oddanym republikaninem. Wszystko to u?ywa Pan przeciw mojemu stryjowi, ksi??? Viktorjosowi, kt?ry stara si? w spos?b konstytucyjny przywr?ci? monarchi?. Mimo nieporozumie? rodzinnych, pragn? broni? osoby ksi?cia, gdy? swoj? nienagann? i honorow? postaw? ma prawo do promowania idei monarchistycznej w Surmenii. Ta propaganda republika?ska nie s?u?y dobrze krajowi. Dobrze wiem, obserwuj?c z zagranicy surme?sk? sytuacj? polityczn?, ?e republikanizm nie przyni?s? szcz??cia obywatelom Surmenii. Je?eli Pan kocha Nar?d Surme?ski i chce jego szcz??cia to niech p?jdzie na porozumienie z ksi?ciem Viktorjosem. On zna si? na sprawach Ojczyzyny i kocha j? bezgranicznie.

Crist?bal de Surme?a, prawnuk Paulosa I[/center:qq0y5kkp]
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

[center:1j5mr6yr][attachment=0:1j5mr6yr]xax.PNG[/attachment:1j5mr6yr][/center:1j5mr6yr]
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

Zadowolenie

Wyra?am zadowolenie z tego, ?e surme?scy republikanie opami?tami si? :)
Crist?bal de Surme?a

Miguel apo Zep

Szanowny Panie de Surmena,

Napisze to, na co nie raczy? pan odpowiedzie? via PW. Jako cz?onek rodu apo Zep'?w (czy, jak kto woli- de Zepp?w), dziwi? si? temu, ?e wpisa? sobie Pan w nicku nasze nazwisko. Chcia?bym prosi? o odpowied?, czym jest to spowodowane.

Z wyrazami szacunku,
Mihael Markosigos apo Zep,
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Crist?bal de Surme?a

Jestem wnukiem nie?yj?cego ju? Tomasa Paulosigosa apo Zepp. Jednak?e korzystam z nazwiska obojga rodzic?w ojca. Tak czy owak jestem poniek?d rodzin? Pana, ale nie dziedzicz? tytu??w i praw koronnych, gdy? utraci? je m?j dziadek, a m?j ojciec nie uzyska? za ?ycia swego.
Crist?bal de Surme?a

Crist?bal de Surme?a

[center:u5wr3m2s]Ko?ci?? Rotryjski wzmacnia skarlandzki patriotyzm.

Dzia?alno?? Ko?cio?a Rotryjskiego w Skarlandzie wzmocni?a patriotyczne warto?ci i zmniejszy?a niebezpiecze?stwo p?yn?ce od zwolennik?w tzw. ateizacji. Na szcz??cie Nar?d Skarlandzki dzi?ki swej sile trwa i trwa, czyni go to silnym. Podzi?kowania dla hierarch?w Ko?cio?a, a tak?e JKM Kr?la, JKM Premiera, a tak?e wielu innych wspania?ych patriot?w.[/center:u5wr3m2s]
Crist?bal de Surme?a

Faders ad Vankavig

Sam Pan jest zagro?eniem nie tylko dla Skarlandu...
Nie rozumiem Pana atak?w na nasze zgromadzenie... Tym czynem pogarsza Pan i powoduje spi?cia na linii obu religii...
(*)

Miguel apo Zep

Szanowny Panie Crist?balu,

Chcia?bym zwr?ci? Panu uwag? na fakt, ?e pa?ski ojciec - Filippe - nie by? synem szlachetnego Tomasa, a Pan nie jest jego wnukiem. Przez kilka tygodni w Rotrii trwa?a dyskusja na ten temat, zainteresowanych odsy?am tutaj. Nikt z bior?cych udzia? w dyskusji nie potwierdzi?, a wr?cz stanowczo zaprzeczy?, by Pa?ski ojciec by? potomkiem Tomasa, jako ?e nie mia? on dzieci. Jego Brat, a m?j dziadek - Dostojny Viktorjos, pyta? go: "Czy masz li jaki? potomk?w, o kt?rych bym nie wiedzia?, a kt?rymi - z racji na pokrewie?stwo - winienem si? zaj???", a on odpowiedzia? "Nie, nie mam". Prosz? wi?c nie u?ywa? nazwiska apo Zep, do kt?rego nie ma Pan prawa. Dobrze, ?e nie ro?ci sobie Pan praw do tytu??w rodu apo Zep, bo to ju? by?oby wysoce bezczelne, a nie tylko niesmaczne.

Z wyrazami szacunku,
ksi??? Mihael Markosigos apo Zep
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii

Crist?bal de Surme?a

Ja mam niestety inne ?r?d?a, ?e by?o inaczej.. Ale nie k??c? si?, bo szkoda Rodu Zepp na to : /
Crist?bal de Surme?a

Miguel apo Zep

Nie ma znaczenia jakie ma Pan ?r?d?a, liczy si? o co jest zgodne z prawd?, a zgodne z prawd? jest to co ja m?wi? i powtarzaj? wszyscy cz?onkowie rodu apo Zep - Filippe de Surmena nie by? nigdy cz?onkiem rodu de Zepp, ani synem Dostojnego Tomasza, co z reszt? przyzna? (bodaj dwukrotnie), potem znowu zaprzecza?, zmienia? w k??ko zdanie. Niemniej, prosz? nie u?ywa? nazwiska, do kt?rego nie ma Pan prawa.
Dzi?kuj? i pozdrawiam.
Miguel apo Zep
Ksi??? Surmenii