Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Biuro Pr?ncipe Felipe de Surme?a

Zaczęty przez Felipe de Surme?a, Niedziela, 29 Kwi 2012, 16:30:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Felipe de Surme?a

Moi drodzy!

Powsta?o dzi? Biuro Pr?ncipe Felipe de Surme?a w Oviedo, kt?re mie?ci si? na Avenida Pr?ncipe 12/3A. B?d? informowa? o mojej aktywno?ci zwi?zanej z dzia?alno?ci? rojalistyczn?, ale bie??c? prac?.

Pr?ncipe Felipe de Surme?a
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Canciller?a Real.

Felipe de Surme?a

W najbli?szym czasie przedstawi? flag? mojej linii rodzinnej :)
Sr.Felipe de Surme?a

Faders ad Vankavig

Bardzo si? ciesz?! :D Bli?ej b?d? mia? do urz?du. Wida? Ksi?stwo M?stoles staje si? bardziej zaludnione. :) ?ycz? powodzenia w prowadzeniu biura.
(*)

Felipe de Surme?a

Dzi?kuj? Panu :)
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Og?oszenie

W najbli?szym czasie przyb?dzie do Skarlandu moja narzeczona Isabel Grande. Po jej przybyciu og?osimy dat? ?lubu.
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Historia mojej osoby.

Ksi??? Tomas apo Zep natomiast odwiedza? ojczyzn? matki Alessi bardzo cz?sto. Raz b?d?c w Milanie na balu spotka? Marin? Scalfarro, urodziw? mieszczank?. Zakocha? si? w niej od pierwszego uj?enia tej pi?knej i urodziwej damy. Potajemnie po?lubi? j? w ko?ciele w Pawii. Ksi??? nalega?, aby zabra? ?on? wraz z sob? do Surmenii, jednak jego ona przywi?zana do urok?w Rotrii pozosta?a w swej ojczy?nie. Marina pragn??a tak?e prywatno?ci, kt?rej nie da?aby funkcja ksi??nej, dlatego ich ma??e?stwo by?o ukrywane. Kilka miesi?cy przed ?mierci? Tomasa, Marina odwiedzi?a wraz Tomasem jego ojca Kr?la Surmenii. Na obiedzie w Pa?acu Kr?lewskim w Kaharonei oznajmi?a m??owi i te?ciowi, ?e spodziewa si? dziecka. Kr?l Paulos i ksi??? Tomas byli bardzo zadowoleni z tego powodu. Kr?l w prezencie synowi i jego ma??once kupi? okaza?? will? w Bari. Gdy Marina by?a drugim miesi?cu ci??y jej m?? uda? si? na wypraw? w g?ry w Rezerwacie Hokuty, niestety wpad? w przepa?? i zgin??, za? jego cia?o znaleziono po czterech dniach. Marina by?a za?amana, nawet narodziny syna Filippo nie zmieni?y jej nastroju. Zmar?a kilka dni po jego narodzinach, a opiek? nad ch?opczykiem przej??a babka od strony matki Elena Scalfarro, jednak tak?e kr?l Paulos wspomaga? finansowo osieroconego wnuka. Odwiedza? go cz?sto w Rotrii. M?ody Filippo tylko dwa razy podczas ?ycia dziadka i panowania jego jako monarchii przybywa? do Surmenii, gdzie odwiedzi? gr?b ojca. Dopiero kilka miesi?cy po ?mierci dziadka i nawi?zaniu kontakt?w z kuzynem Marco wyjawi? swoje prawdziwe pochodzenie i przyj?? nazwisko ojca Zepp . Nast?pnie studentem Wydzia?u Prawa na Uniwersytecie Rotryjskim. Po d?u?szym czasie i nieporozumieniami z kuzynem wyjecha? do Skarlandu. Od tego czasu u?ywa skarlandzkiej wersji imienia i nazwiska Felipe de Surme?a.
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Reakcja na apel w?adz Surmenii

Odwiedz? Surmeni? w najbli?szych dniach, aby porozmawia? z jej w?adzami na temat mojej sprawie. I przedstawi? ?ci?le tajne fakty. Jednocze?nie o?wiadczam, ?e nie dzia?am w ?adnych surme?skich ruchach monarchistycznych i og?lnie rzecz bior?c nie dzia?am w Demokracji Surme?skiej, a tak?e nie pod?egam do przywr?cenia monarchii. Moja dzia?alno?? ma wymiar symboliczny.

Felipe de Surme?a
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Los comentarios sobre mis cr?ticos.

Dowiedzia?em si?, ?e moja sprawa w Surmenii wzbudza negatywne emocje. Jest to ?wiadome dzia?anie, kt?re ma zbeszta? moj? osob? w oczach Narodu Surmenii. Dzia?anie ?wiadome i czysto polityczne, kt?re ma zabi? uczucia monarchistyczne w Narodzie Surmenii. W?adze republika?skie wraz z Marco Sforz? podj??y ataki na moj? osob?. Pan Sforza nazwa? mnie g?upcem i osob? drwi?c? z rodu kr?lewskiego Surmenii. Natomiast ja podj??em dzia?ania na rzecz piel?gnacji tradycji rojalistycznej Surmenii na terenie Kr?lestwa Skarlandu gdzie mieszkam na sta?e. Tu ?yj? spokojnie, ?yczliwie jestem traktowany przez s?siad?w, kt?rzy zwracaj? si? do mnie serdecznie i ?ciskaj? mi d?o? z szacunkiem. Jednocze?nie stwierdzam, ?e Marco Sforza bardziej obra?a sw?j r?d, gdy? dla kariery politycznej u boku kleru rotryjskiego zrzek? si? nazwiska rodu. Ponadto stosowane s? chwyty wobec mnie, kt?re podobnie spotyka?y w ?wiecie realnym dzisiejszego tytularnego Kr?la W?och, Vittorio IV ze strony jego kuzyna ksi?cia Aosty. Robi si? ze mnie uzurpatora, podczas gdy ja podj??em skromne ?ycie w tradycji rojalistycznej, a moja dzia?alno?? ma wymiar czysto symboliczny. Wiem, ?e przyw?dca republika?skiej Surmenii wys?a? list do przedstawicieli Kr?lestwa Skarlandu przy OPM, w kt?rym zawar? krytyczne zdanie nt.mojej osoby. Ka?dy ma prawo m?wi? co chce. Jednak czy mnie chciano wys?ucha?? No nie! Dlatego wyra?am ubolewanie.

Pozdrawiam moich przyjaci?? i ludzi wspieraj?cych moj? spraw?
Sr.Felipe de Surme?a

Norbert I Catalan

Na Pana miejscu nie przejmowa? bym si? tym co w?adze Demokracji Surme?skiej staraj? si? przedstawi?. Ich stanowisko raczej nie powinno by? wi???ce dla w?adz Skarlandu (ale rz?d to kto inny wi?c i z tym mo?e by? r??nie).

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Felipe de Surme?a

Wasza Wysoko??, dzi?kuj? za wsparcie.
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Og?oszenie

Og?aszam, ?e jutro przyb?dzie do Skarlandu moja przysz?a ma??onka Islabel Grande.
Sr.Felipe de Surme?a

Mar?a

Kolejne klony. ?wietnie.

Norbert I Catalan

Pani Mar?o klon to do?? obra?liwe stwierdzenie :D

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Felipe de Surme?a

ZAWIESZENIE DZIA?ALNO?CI BIURA

Moi Drodzy, Siostry i Bracia!
Postanowi?em zamkn?? swoje biuro w Oviedo, a co wa?ne zaprzesta? dzia?alno?ci familijnej. Ma to zwi?zek z tym, ?e republika?skie w?adze surme?skie b?d? prowadzi?y naciski na rz?d Kr?lestwa Skarlandu. Nie godz? si? na to, dlatego zawieszam biuro i zaprzestaje u?ywania tytu??w rodowych i kr?lewskich.

Se?or Felipe de Surme?a
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Archont nie s?ucha uczu? Narodu.

W?a?nie jak co tydzie? w niedziele obserwuje stron? Demokracji Surme?skiej i bazuj? informacje z ojczyzny przodk?w. Oczywi?cie natrafi?em na inicjatyw? powrotu monarchii. Niejaki Kostas Mikis, cz?owiek krytykuj?cy mnie jak wi?szko?? surme?skiego politycznego re?imu zaproponowa? t? inicjatyw?. Niestety archont, kt?ry wywodzi si? z republika?skiej centrolewicy przemilcza apele Mikisa. Lider libera??w zorganizowa? niezale?n? sond?, kt?ra wskazuje drastyczny wzrost poparcia dla powrotu monarchii. Niestety archont m?wi o nieuczciwo?ciach w sondzie na co pada kontra ze strony Mikisa, kt?ry proponuje szefowi pa?stwa zorganizowanie przez niego pa?stwowej sondy.. Ten nie odpowiada. Pada te? z jego ust argument, ?e nie ma dynastii, gdy? Surme?ska Rodzina Kr?lewska zrzek?a si? tytu??w wraz z abdykacj? JKM Kr?la Paulosa I. Mo?na powiedzie?, ?e panicznie re?im republika?ski obawia si? monarchizmu.Wi?kszo?? obywateli milczy, za? re?im republika?ski triumf mo?e og?asza?..
Czy to si? nazywa demokracja?
Sr.Felipe de Surme?a