Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

I Posiedzenie Zgromadzenia Kortez Generalnych [05.09-15.12.2013]

Zaczęty przez Norbert I Catalan, Wtorek, 3 Wrz 2013, 22:37:24

Poprzedni wątek - Następny wątek

Don Lorenzo de Medici

Don Carlos.

Jak na razie praca wielu republikan?w opiera si? jedynie na krytyce, a wr?cz wykrzykiwaniu swoich racji. Zero konstruktywnych przemy?le?!  Staropolskie przys?owie m?wi "krowa, kt?ra du?o ryczy, ma?o mleka daje". 

Id?c dalej: widz?, ?e Don Carlos jest bardzo poruszony s?owami kr?lowej co zaprezentowa? w niesk?adnym szale w swej odpowiedzi:

Cytat: Don Carlos de Molina w Niedziela,  8 Wrz 2013, 00:03:06
Takimi chcecie by? monarchami, ?e r?wnacie nas z Norbertem I? Takimi chcecie by? monarchami? Monarchami dziel?cymi nar?d? O nie. Na to si? nie zgodzimy, cho?by nie wiadomo co! W prasie wam przychylnej siejecie propagand? niezgodn? z rzeczywisto?ci?! Wstyd i ha?ba!

Ciekawe, sk?d takie emocje ?
Ksi???-Kardyna?
/-/Don Lorenzo I Pedro de Medici
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña
cardenal camarlengo etc, etc.

Alberto S?nchez

Faktem jest, ?e republikanie s? emocjonalni, ale wynika to z patriotyzmu i oddania ich wobec ojczyzny. Z kolei monarchi?ci k?ami? w przychylnych mediach, ich win? jest to, ?e Skarland jest o?mieszany. Wszystkiemu winny jest poprzedni kr?l, kt?ry mia? syn?w i nast?pc?w niewiadomego pochodzenia. To jest zdrajca, jego synowie tak samo. Zas?uguj? ju? dawno wszyscy na ban.
ALBERTO S?NCHEZ

Andreas

Cytat: Alberto S?nchez w Poniedziałek,  9 Wrz 2013, 14:58:30
To jest zdrajca, jego synowie tak samo.

Sam jeste? zdrajc? do cholery. I to niewiadomego pochodzenia.

Powiedz mi co ja w mediach nak?ama?em jak sam twierdzisz. I nie nazywaj si? patriot? bo przecie? nim nie jeste?.
(-) Andreas Camilo Guerra de Catal?n
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Kr?l Skarlandu od 5 kwietnia 2011 r. do 19 lipca 2013 r.
Gubernator Baskonii
Selekcjoner reprezentacji Skarlandu od 10 lipca 2011 r.

Don Carlos de Molina

Wi?kszo?? ludzi  uwa?a Pana Andreasa za zdrajc? i Pan nim pozostanie. Niestety ma Pan to napisane na czole i tak pozostanie. Skarland os?abiony jest g??wnie przez Pana.

Andreas

Po pierwsze nie pan, nie pan.

Po drugie, niby dlaczego ja mam by? akurat zdrajc?. To samo mo?na powiedzie? przecie? o Saavedrze, kt?ry tydzie? temu jeszcze by? nibybohaterem, a potem spieprzy? do La Palmy. A teraz tym wszystkim pewnie gdzie? zza kulis steruje, aby potem zosta? prezydentem.
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Don Carlos de Molina

Niczym i nikim Saavedra nie steruje. Mamy prawo si? oburza? przeciw dyktaturze Eleonory.

Norbert I Catalan

Andreasie sam ?wi?ty nie jeste? bo wyst?pi?e? przeciw legalnej w?adzy Kr?lestwa Skarlandu, razem ze swoimi synami.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Don Lorenzo de Medici

Odnosz?c si? do stwierdzenia Don Alberto, kt?rego pochodzenie jest r?wnie? nie wiadome:

Cytat"Wszystkiemu winny jest poprzedni kr?l, kt?ry mia? syn?w i nast?pc?w niewiadomego pochodzenia."

Tak si? sk?ada, ?e jako przysposobiony syn Jego Kr?lewskiej Wysoko?ci Andreasa jestem pewien wiarygodno?ci swego pochodzenia, a mianowicie pochodz? z rodziny, kt?ra jest tak stara jak ca?y Skarland, a mo?e ciut wi?cej. Wi?c nie Panu ocenia? m? wiarygodno??, poniewa? jest ona bardziej wiarygodna ni? Pana pochodzenie.

Co do Dona Carlosa.

Drogi Panie, zanim zacz?? bym si? udziela? publicznie, radzi?bym zajrze? do s?ownika j?zyka polskiego. Pana wypowiedzi s? dla mnie prawdziw? ?amig??wk? stylistyczn?, czasami bardziej ni? Sudoku. Mo?e stworzy Don now? enigm?? :)

Moi Drodzy republikanie, w mnogo?ci podobie?stw pisowni i stylistyki pomi?dzy wami, zastanawiam si? czasami, czy nie obudzi?em si? w horrorze i otaczaj? mnie same klony. Prosz? si? dwa razy zastanowi?, a nie pisa? g?upot!
Ksi???-Kardyna?
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña

Don Carlos de Molina

Cytat: Don Lorenzo de Medici w Poniedziałek,  9 Wrz 2013, 23:23:29
Odnosz?c si? do stwierdzenia Don Alberto, kt?rego pochodzenie jest r?wnie? nie wiadome:

Cytat"Wszystkiemu winny jest poprzedni kr?l, kt?ry mia? syn?w i nast?pc?w niewiadomego pochodzenia."

Tak si? sk?ada, ?e jako przysposobiony syn Jego Kr?lewskiej Wysoko?ci Andreasa jestem pewien wiarygodno?ci swego pochodzenia, a mianowicie pochodz? z rodziny, kt?ra jest tak stara jak ca?y Skarland, a mo?e ciut wi?cej. Wi?c nie Panu ocenia? m? wiarygodno??, poniewa? jest ona bardziej wiarygodna ni? Pana pochodzenie.

Co do Dona Carlosa.

Drogi Panie, zanim zacz?? bym si? udziela? publicznie, radzi?bym zajrze? do s?ownika j?zyka polskiego. Pana wypowiedzi s? dla mnie prawdziw? ?amig??wk? stylistyczn?, czasami bardziej ni? Sudoku. Mo?e stworzy Don now? enigm?? :)

Moi Drodzy republikanie, w mnogo?ci podobie?stw pisowni i stylistyki pomi?dzy wami, zastanawiam si? czasami, czy nie obudzi?em si? w horrorze i otaczaj? mnie same klony. Prosz? si? dwa razy zastanowi?, a nie pisa? g?upot!

Klony.. M?wi Ksi???? Niech nie b?dzie Ksi??? wi?cej ?a?osny, jak dotychczas, bo na prawd?, szkoda mi Ksi?cia.

Andreas

Ale ?e wy jeste?cie klonami jest wi?ksze prawdopodobie?stwo ni? to ?e Polskka wygra dzi? mecz :D
JKM Andreas I
Kr?l Senior Skarlandu
Gubernator Baskonii

Alberto S?nchez

Cytat: Andreas I w Wtorek, 10 Wrz 2013, 12:00:30
Ale ?e wy jeste?cie klonami

Chyba owieczki Dolly.. xD
ALBERTO S?NCHEZ

Don Lorenzo de Medici

Cytat
Klony.. M?wi Ksi???? Niech nie b?dzie Ksi??? wi?cej ?a?osny, jak dotychczas, bo na prawd?, szkoda mi Ksi?cia.

Don Carlos, ?miem twierdzi?, ?e rzeczownik ?a?o?? jest okre?leniem trafniej pasuj?cym do Szanownego Pana. A tak marginesie obiecywa? Don z?ote g?ry podczas naszej korespondencji na PW. Tak si? sk?ada, ?e nie mog? si? doczeka? tego magicznego i wspania?ego projektu liberalnej konstytucji. Mo?e pora zabra? si? do pracy, a nie krzycze? jak przekupka na targu i zarzuca? nas niesk?adnymi wypowiedziami.
Ksi???-Kardyna?
Obispo de Valencia
infante de Scarlaña

Norbert I Catalan

Mo?e zamiast si? wyk??ca? o przysz?y ustr?j Skarlandu warto by si? wreszcie wzi?? za jakie? zmiany w tym pa?stwie, bo jak narazie Zgromadzenie Kortez Generalnych zrobi?o mniej ni? IOON.

(-) Norbert I de Catal?n
Kr?l Senior Skarlandu i Tytularny Kr?l Francji
"¿Porqu? no te callas?" - Juan Carlos I do Prezydenta Wenezueli

Don Carlos de Molina

Cytat: Don Lorenzo de Medici w Środa, 11 Wrz 2013, 00:23:05
Cytat

Don Carlos, ?miem twierdzi?, ?e rzeczownik ?a?o?? jest okre?leniem trafniej pasuj?cym do Szanownego Pana. A tak marginesie obiecywa? Don z?ote g?ry podczas naszej korespondencji na PW. Tak si? sk?ada, ?e nie mog? si? doczeka? tego magicznego i wspania?ego projektu liberalnej konstytucji. Mo?e pora zabra? si? do pracy, a nie krzycze? jak przekupka na targu i zarzuca? nas niesk?adnymi wypowiedziami.

Don Lorenzo, ja si? nie chc? k??ci?, ja chc? uzdrowi? Skarland. Liberalna konstytucja Republiki Skarlandu b?dzie pokazana pa?stwu do ko?ca tygodnia.

Laura Veracruz

Jak to pi?knie Lorenzo de Medici k?amie o opozycji republika?skiej. Nazywa j? socjalistami.. To jest k?amstwo ?miechu warte.  Ja jestem kobiet? o pogl?dach centroprawicowych, Don Carlos jest o pogl?dach centroprawicowych, a  Alberto jest osob? o pogl?dach centrolewicowych.

Wniosek jest taki: LORENZO DE MEDICI NAZYWAJ?C REPUBLIKAN?W ''SOCJALISTAMI'', K?AMIE!

Ponadto wcze?niej nazywano nas frankistami, komunistami, a tak?e zwolennikami Saavedry i Norberta I. Kolejne k?amstwo.

Moim zdaniem, najwi?kszej i k?amliwej propagandy przeciw Nam dokonuje Lorenzo jako pa? kr?lowej Eleonory. Jest on skarlandzkim odpowiednikiem Franco, kt?ry 100% zwolennik?w republiki w Hiszpanii nazywa? komunistami, to samo robi Lorenzo, takim samym j?zykiem si? pos?uguje. Je?eli kto? czyta? Deklaracj? Skarlandzkiej Rady Narodowej o przej?ciu w?adzy to wie, ?e by?a to bardzo demokratyczna, pokojowa i pe?na humanitaryzmu deklaracja, kt?ra nawo?ywa?a do zgody.

Kr?lowej nie ma, jakby spa?a, nie ma jej re?im ?adnej koncepcji, a poparciu spo?ecze?stwa tym bardziej nie ma co m?wi?. No chyba, ?e horda mnich?w z Rotrii zasypie  nasz kraj i w plebiscycie ''demokratycznym'' Eleonora dostanie 90% poparcia.

No a la Scarlaña fascista!
No a la dictadura!
No a la r?gimen Eleanor!

S? a la democracia!