Aktualności:

Rejestracja wy??czona. Pa?stwo Skarlandzkie w dniu 8 marca 2017 roku zako?czy?o swe istnienie, dzi?kujemy za wsp?lnie sp?dzony czas.

Menu główne

Biuro Pr?ncipe Felipe de Surme?a

Zaczęty przez Felipe de Surme?a, Niedziela, 29 Kwi 2012, 16:30:38

Poprzedni wątek - Następny wątek

Mar?a

Chodzi o t? sond?, w kt?rej g?osowa?am?

Felipe de Surme?a

Cytat: "Mar?a"Chodzi o t? sond?, w kt?rej g?osowa?am?

Pewnie tak. Zachowanie w?adz Surmenii pokazuje, ?e nie s? demokratyczne, za? dyktatorskie.
Sr.Felipe de Surme?a
Jefe de la Canciller?a Real.

Felipe de Surme?a

Ja b?d? stara? si? nawi?za? kontakt z monarchistycznymi si?ami Surmenii, kt?re nie by?y mi przychylne.

Jednocze?nie informuje, ?e biuro po kr?tkiej i niefortunnej przerwie zacz??o dzia?a? na nowo.
Sr.Felipe de Surme?a

Mar?a

A m?j post dowodzi, ?e ankieta jest niereprezentatywna, skoro g?osowa?a w niej mieszkanka Skarlandu.

Felipe de Surme?a

Mo?e i nie, jednak to nie zwalnia archonta od stworzenie sondy.
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Przem?wienie ws. restauracji monarchii w Surmenii

Surmenia pragnie powr?ci? do monarchii, co jest bardzo dobre. Monarchia wp?ywa stabilizuj?co w czasie r??nych niespokojnych sytuacji. Surme?czycy, niekt?rzy postuluj? przywr?cenie rodu apo Zep na tron. Niestety dzi? publicznie z rodu (opr?cz mnie) udziela si? tylko Pan Sforza. ?w kuzyn zrzek? si? nazwiska dla kariery w Rotrii. Nie jest godzien nawet bycia kr?lem narodu, kt?ry zostawi? dla potrzeb w?asnych. Je?eli Surme?czycy chc? w?adzy kr?lewskiej to ja im oferuj? swoj? pomoc. Oczywi?cie nie zamierzam wst?powa? na tron, bo nie mieszka?em w Surmenii nigdy, ale mam korzenie po ?p.Ojcu i Kr?lewskim Synu. Czuj? si? odpowiedzialny za losy Ojczyzny, dlatego niech Surmenia wie, ?e mo?e na moj? pomoc liczy?.

Filip
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Pangalos chce si? wybieli?
Niejaki surme?ski polityk Pangalos wzywa OPM do bojkotu mojej osoby, a najlepiej wg zamurowania mojej osoby. Owa osoba nie ?wieci przyk?adem. Akurat mam ciekawe dowody na tego Pana, kt?ry przygotowywa? spisek przeciw Archontowi Stefanosigosowi. Ja uzyskam dokumenty oczerniaj?ce i ukazuj?ce prawdziwe oblicze Pangalosa, a wtedy wyjdzie na jaw to i owo o nim.
Ten Pan ponadto nie ma honoru, bo nie wie jaka jest moja sytuacja i ?e ja m?wi? prawd? o pochodzeniu kr?lewskim, a zreszt?.. Co wi?cej o nim m?wi?.

Felipe de Surme?a
Sr.Felipe de Surme?a

Mar?a

Skoro zatem posiada pan "ciekawe dowody", to prosz? je nam okaza?.

Felipe de Surme?a

Oczywi?cie ja je b?d? mia?, a ukazane b?d? ca?emu wirtualnemu ?wiatu. Tylko kilka dni.
Sr.Felipe de Surme?a

Mar?a

Wprost nie mog? si? doczeka?.

Mar?a

Jak tam dowody si? czuj??

Felipe de Surme?a

Niestety nie dosta?em od zaufanej osoby.
Sr.Felipe de Surme?a

Felipe de Surme?a

Przem?wienie

Jak si? dowiedzia?em z medi?w i prasy, m?j stryj Victorjos Paulosigos apo Zep powr?ci? do Surmenii i do ?ycia publicznego w ojczy?nie. Jest to ?wiat?o dla monarchii w Surmenii, by? mo?e ksi??? przy poparciu spo?ecznym zasi?dzie na tronie i reaktywuje dynasti?. Wraz z tym mo?liwe jest pojednanie narodowe i odbudowa wi?z?w z niekt?rymi pa?stwami. Surmenia opustosza?a i jest w stagnacji, ale wspomniany powr?t daje nadzieje dla Narodu i ?wiat?o. Ksi??? mnie jednak zawi?d? tym, ?e m?wi i? nie uznaje mnie za cz?onka rodu. Jest starszy rodem i zas?u?ony, szanuj? jego zdanie. Podkre?lam, jednak i? nie mam zamiaru zaw?adn?? maj?tkiem rodowym i tytu?ami. Ja nie u?ywam tytu??w kr?lewskich i arystokratycznych, a tak?e nie roszcz? praw do ewentualnego tronu. Moja dzia?alno?? jest symboliczna. Cieszy mnie fakt, ?e wraca symbol rojalizmu i jest iskierka nadziei na powr?t.

Og?aszam publicznie, ?e w razie obj?cia tronu przez ksi?cia Victorjosa,
Ja Felipe, syn Tomasa i moje przysz?e pokolenia moje, nie b?dziemy ro?ci? sobie praw do tronu surme?skiego, do tytu??w i do r??nego rodzaju d?br. Po ojcu odziedziczy?em pewn? sum? pieni?dzy, kt?ra mi wystarczy, a ponadto mam pieni?dze ze sprzeda?y swoich nieruchomo?ci w Rotrii. Dzi? w Skarlandzie mieszkam na sta?e jako zwyk?y cz?owiek. Jako patriota b?d? zawsze duchowo wspiera? Surme?czyk?w i ??czy? si? z nimi!

Stryjowi ?ycz? powodzenia i szcz??cia!

Bo?e b?ogos?aw Surmeni?!

Felipe
Sr.Felipe de Surme?a

Mar?a

Cytat: "Felipe de Surme?a"Niestety nie dosta?em od zaufanej osoby.

Nieszczeg?lnie mnie to dziwi.

Felipe de Surme?a

Pragn? poni?ej przedstawi? Pa?stwu m?j osobisty ksi???cy standard.
Sr.Felipe de Surme?a